Dokumentation

Indlæg omhandlende dokumentation eller indlæg i form af dokumentation, f.eks. artikler, bøger og lignende.

SagaBlot og aktivitet…

Som jeg skrev i mit nytårsindlæg var en af formålene i år, at få offentliggjort SagaBlot. Det er så sket nu.

SagaBlot er en internettjeneste som har til formål at arkivere gamle, danske scenariehjemmesider så de er tilgængelige – online – for eftertiden. Lige nu er der ikke meget i arkivet, men i takt med at folk peger mig i retning af sider der ligger online (eller finder sider de har liggende offline) og jeg får taget kopier og flyttet dem til arkivet, så skal det nok vokse. Jeg håber at kunne få en del gamle sider på den måde, men først og fremmest er mit formål at arkivere fremtidige sider – de historiske sider må komme hen ad vejen i det omfang folk har dem tilgængelige.

Derudover sker der ikke så meget her på bloggen hvilket i høj grad kan tilskrives huskøb i juli – det har taget voldsomt af min tid – også af min spilletid, og dermed også af min skrive-tid. Om det bliver til en julekalender i år ved jeg ikke. Jeg ved præcist hvad jeg vil med julekalendere, men det kommer til at tage en god del af en weekend at lave den – og det ved jeg ikke om jeg har lejlighed til inden december med de andre opgaver jeg har, jeg finder vigtigere.

Creating realities…

Til krigslive IX var der et par folk fra filmlinien på Odder Højskole forbi som en del af en dokumentar bærende titlen “Creating realities”. Den dokumentar er nu blevet til virkelighed og kan ses herunder:

Det var planen om den skulle være vist på en lokalstation i Århus men jeg aner ikke om det er tilfældet.

[Gæsteindlæg] Khypris i forhold til “Arrangørtips” – Et projekt der aldrig blev skrevet færdigt.

Dokumentation. Det er næsten en religion. Anført af Prædikanten Claus – blandt andre – er der de senere år blevet gjort mere og mere i dokumentation. Thomas Aagaard blev under tilblivelse af  Khypris inspireret til at skrive lidt dokumentation, og spurgte mig om det måtte komme på bloggen. Jeg kunne fortsætte med lange forklaringer om hvordan, hvorfor, hvad han har skrevet, osv. men på antallet af ord kan jeg se, at der er nok at give sig i kast med – så jeg tror jeg vil overlade ordet til Thomas.

Dette er et gæsteindlæg af Thomas Aagaard.

Læs resten

Krigslive VIII evalueringsdokument…

Apropos hvad Claus Raasted har lavet af ting, så har han lige bygget yderligere på den kage der kaldes Krigslive VIII. Han lavede – som lovet – et spændende evalueringsdokument.

Jeg har læst dokumentet igennem og jeg synes der er mange gode og – frem for alt – meget konkrete overvejelser omkring det at arrangere Krigslive. Det er ikke alting jeg er enig i og det er ikke alting vi vil følge til Krigslive IX, men jeg mener alt der står deri, har værdi for kommende arrangører af Krigslive. Der er endda enkelte ting jeg har noteret mig vi skal tænke over til Krigslive IX, og jeg har trods alt lavet Krigslive før.

Dokumentet er ikke rettet mod dem, der aldrig har arrangeret før, for det drejer sig i høj grad om “hvilke overvejelser gør sig specifikt gældende for den, der ønsker at lave Krigslive” og ikke så meget “hvilke overvejelser gør sig gældende for den, der ønsker at lave liverollespil”, men til gengæld synes jeg den opfylder det formål fortrinligt.

Det ligger på Krigslives forum. Men af hensyn til eftertiden og informationsspredning og alt sådan noget har jeg det også liggende her på siden – du kan hente det her: Krigslive VIII evalueringsdokument.

 

Udskudskaptajnens logbog…

Tilbage i 2010 forsøgte vi at lave et scenarie kaldet Udskud – Fristedet i Ødemarken. Det blev som bekendt ikke til noget, men for leden da jeg sad og rodede i mine dokumenter fra dette, faldt jeg over en logbog jeg havde skrevet. Den indeholder nogle overordnede tanker fra September 2009 til Januar 2010 om scenariet og blev skrevet som grundlag for en form for dokumentation for scenariet.

Da scenariet ikke blev til noget virkede det også lidt meningsløst at lave en masse dokumentation, men jeg blev for leden mindet om, at noget dokumentation er bedre end ingen dokumentation, så jeg har besluttet mig for at poste noterne med et par kommentarer knyttet til – de kommer så her.

Læs resten

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver

Kategorier