SagaBlot og aktivitet…

Som jeg skrev i mit nytårsindlæg var en af formålene i år, at få offentliggjort SagaBlot. Det er så sket nu.

SagaBlot er en internettjeneste som har til formål at arkivere gamle, danske scenariehjemmesider så de er tilgængelige – online – for eftertiden. Lige nu er der ikke meget i arkivet, men i takt med at folk peger mig i retning af sider der ligger online (eller finder sider de har liggende offline) og jeg får taget kopier og flyttet dem til arkivet, så skal det nok vokse. Jeg håber at kunne få en del gamle sider på den måde, men først og fremmest er mit formål at arkivere fremtidige sider – de historiske sider må komme hen ad vejen i det omfang folk har dem tilgængelige.

Derudover sker der ikke så meget her på bloggen hvilket i høj grad kan tilskrives huskøb i juli – det har taget voldsomt af min tid – også af min spilletid, og dermed også af min skrive-tid. Om det bliver til en julekalender i år ved jeg ikke. Jeg ved præcist hvad jeg vil med julekalendere, men det kommer til at tage en god del af en weekend at lave den – og det ved jeg ikke om jeg har lejlighed til inden december med de andre opgaver jeg har, jeg finder vigtigere.

3 kommentarer til SagaBlot og aktivitet…

 • thomas aagaard skriver:

  Det indlæg er vist skrevet for et par dage siden?
  Mere, når man kigger på reaktionen fra folk så lyder det jo til at,
  Kapo, Babylon, LT-Scenarier, Den hvide krig er på vej.

 • Søren Ebbehøj skriver:

  Det er et helt fantastisk initiativ!
  Vi skrev kort om ekstramateriale på Facebook, men mere specifikt handler det jo primært om billeder. Har du en plan for hvordan det skal håndteres, eller er det primært op til arrangørerne at sørge for lagring af billederne og så evt. linke på hjemmesiden?

  Og et andet spørgsmål: Hvordan håndterer du fora? Samler crawleren dem op automatisk?

  -Søren

 • Indlægget var fra aftenen før – det er bare min erfaring at folk er mere tilbøjelige til at læse den slags i deres frokostpause.

  Tak for rosen Ebbehøj.

  I forhold til billeder har jeg ikke en klar strategi endnu. Jeg kunne godt lægge et galleri op på siden og åbne for f.eks. maks 100 billeder per arrangement (hånden på hjertet så tror jeg alligevel ikke der er mere end 100 nogenlunde relevante billeder per arrangement. Man kunne måske også sige 10, men det synes jeg er lidt for snævert). Det vil være nogenlunde overkommeligt at lave den tilføjelse tror jeg.

  Hvis du har billeder fra omtalte scenarier så kan vi godt prøve at finde ud af noget, så må jeg lige arbejde lidt med hvordan jeg vil lægge dem ind. Jeg tror mere jeg ser det som en “ekstra bonus” end noget af det jeg vil arbejde på skal med. Min målsætning er, at det skal være let for arrangørerne at få deres side ind på. Jeg kunne lave en lang liste over andre ting jeg gerne vil have med, men jeg er bange for det medfører at jeg kører sur i det (hvert scenarie komme til at tage for lang tid) og at arrangører ikke får indberettet materiale. Som det er nu, er det hurtigt og let at indberette for arrangører. Det skal det blive ved med.

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier