2012 til 2013…

2012 er så småt ved at rinde ud, og 2013 truer. Det betyder slankekure, rygestop og lejlighed til at gøre status over sit liv – og dermed også en mulighed for at evaluere rollespilsåret der gik såvel som det der kommer.

2012

Så hvad var målene for året der gik? Såvidt kan jeg se var det…

 • At komme igang med at spille bordrollespil – med Migals Overlord kampagne som fokus.
 • At komme igang med Victoriana.
 • At spille mere liverollespil end 2011, herunder både Khypris År 1 og Krigslive VIII og Kroen ved Vejens Ende.
 • At arrangere liverollespil selv.
 • At arrangere TRoA Con.
 • Deltage i Fastaval.
 • Om muligt, at få rystet mine “Kapo-holdninger” lidt.

Overlord kampagnen fik vi startet på og har spillet en god bid af året. Dawn of Worlds var voldsomt underholdende, omend det havde nogle svagheder der grundliggende kan opsummeres til at vi var tilbøjelige til at fokusere vores kræfter på de racer / civilisation vi selv skulle spille og at de ting systemet fokuserede på var dem der blev brugt kræfter på. Det betød bl.a. ting som kultur kun i ringe grad blev behandlet, og flere civilisationer og racer blev lidt endimensionelle. Vi kæmpede også lidt med tematikken, der nogle gange gav nogle hybrider jeg synes var suboptimale, men det kom til at fungere nogenlunde i sidste ende.

Vi kom igang med at spille selve kampagnen med Reign reglerne og det gik som sådan udemærket. Jeg blev dog klar over, at jeg ikke brød mig særligt om Reign reglerne og kombineret med at verdenen var blevet lidt farveløs, kæmpede jeg lidt med at få kampagnen til at være rigtig underholdende. Det synes jeg vi fik lavet nogle gode planer til at tage hånd om, men hen under efteråret blev flere af os i perioder så travle, at det gav mest mening at sætte kampagnen på standby til efter nytår, og det er der hvor vi er nu. Nu hvor Migal beklageligvis flytter til Sjælland bliver det nok enden på kampagnen.

Victoriana er jeg ikke kommet videre med. Jeg har – i min nylige fascination af 3D printere (den kommer der nok mere om i fremtiden) – bygget og fået printet nogle terninger specielt til Victoriana men det betyder jo ikke man kommer igang med at spille. Jeg har fået en ny kampagne ide som jeg synes var lidt sjovere og lettere at gå til, men vi må se om det bliver til noget i det nye år.

Mængden af liverollespil gik kraftigt i vejret i 2012 til min store tilfredshed. Jeg har spillet hele 4 scenarier; Krigslive VIII, Vinterkroen 3, Khypris År 1 og Den Hvide Krig. Kroen ved Vejens ende er ikke blevet til noget fordi scenariet – indtil videre – ikke er blevet til noget. Jeg har skubbet til Thomas flere gange men jeg tror efterhånden jeg lader det ligge. Jeg vil stadig gerne deltage i scenariet, men jeg tror ikke på det bliver til noget længere, desværre.

Til Krigslive VIII havde jeg den fornøjelse at spille sammen med nogle andre mennesker end jeg plejer hvilket både var berigende og fornøjende. Det var noget, jeg gerne vil gøre igen – og også bare gerne spille sammen med de mennesker igen. Afveksling er gavnligt, også for at vokse og udvikle sig. Vinterkroen var godt på flere måder – det var let at deltage i og det var også en afveksling fra det jeg normalt gør. Jeg vil gerne prøve at deltage i et “let” scenarie som Vinterkroen igen i det nye år. Khypris var utroligt godt på den klassiske måde men stadig fornyende. Den Hvide Krig var lidt mere avant garde og selvom jeg ikke brød mig om alle de greb der blev gjort, havde jeg stadig en af mine bedste liverollespilsoplevelser.

At arrangere liverollespil selv blev ikke til noget i 2012. Jeg har været med til at organisere et par fællesture og vi har arbejdet på Krigslive IX i over et år i skrivende stund (det er ikke det samme som at være produktiv dog) men jeg har ikke været med til at afvikle et scenarie.

TRoA Con blev nedskaleret kraftigt og endte med at foregå i klubbens lokaler. Det var dog overraskende hyggeligt og en rigtig god oplevelse. Jeg spillede primært brætspil og hyggede mig, men det er der jo heller intet forgjort i.

Fastaval blev det også til. Det var en rigtig god oplevelse på mange fronter, men jeg må nok også konkludere at onsdag til mandag var alt for længe for mig. Næste gang bliver nok kortere.

At få rystet min kapoholdninger skete kun i ringe grad, men jeg opsøgte det heller ikke rigtigt. Det var nok ikke så meget et mål jeg jagtede, som en invitation til at jeg var åben overfor det.

Alt i alt synes jeg at jeg opnåede det i 2012 jeg ville – og lidt til. Ikke alle mine planer blev til noget, men sådan går det alligevel sjældent – og ved at sætte mig nogle mål opnåede jeg et andet mål – nemlig at komme til at opleve noget mere og mere nyt. Og så er delmålene og om de lige bliver nået mindre vigtigt.

2013

Okay, 2012 er fortid, hvad skal der så ske i 2013?

Først og fremmest starter jeg det nye år med nyt arbejde. Det betyder at udenlandsrejseaktivteten falder til nul. Når jeg ser på hvor utroligt mange weekender jeg har brugt på rejse i forbindelse med arbejde og hvor mange uger jeg har været udenlands, så burde der alt andet lige blive markant mere tid i Danmark – også selvom noget af det bliver rejse til danske kunder. Det er min tanke, at noget af den tid jeg befrier på den måde, skal bruges til at lave flere rollespilsaktiviteter.

På bordrollespilsfronten vil jeg rigtig gerne igang med min anden Victoriana kampagne som går under arbejdstitlen “Anholt”. Kort fortalt er ideen en filmisk-heroisk, sort/hvid fortælling omkring jagten på den rigtige tronarving til den danske trone i et luftskib (bærende navnet “Anholt”) i 1860’erne i Victoriana settingen. Jeg vil arbejde med min egen stil som spilleder her og sørge for at vi bruger tiden på historien samt at terningeslag og tilfældighed ikke er afgørende for historiens udfald, men at den drives af spillernes valg og prioriteringer.

På liverollespilsfronten har jeg planer om at deltage i mindst 3 scenarier i år, gerne flere. Når jeg tæller arrangørtjansen på Krigslive IX med så har jeg allerede 3 planlagt, så det er kun hvad der ellers kommer af muligheder der kan udvide listen. Jeg har en del prospekter i kikkerten, og jeg bider mærke i, at der er flere mindre scenarier der ser interessante ud. Desværre ligger en del af dem i foråret hvor jeg er lidt påpasselig med at lægge alt for meget andet – delvist grundet forberedelse til Krigslive, delvist grundet at jeg ikke har så meget ferie tilbage i indeværende ferieår der ikke allerede er øremærket.

Jeg vil derimod gerne arrangere liverollespil i år. Udover Krigslive IX har jeg et andet – noget mindre – projekt på bedding jeg gerne vil udfolde i år. Jeg har mere eller mindre lavet spildesignet sidste år men er gået lidt i stå derfra. Tanken var at lave et forhandlingsscenarie som er en liverollespils/brætspils hybrid, men jeg synes brætspilsreglerne dominerer lige nu, og det er jeg ikke helt tilfreds med. Selvom jeg har kæmpet for at gøre dem simple, vil jeg gerne gøre dem simplere. Jeg tror jeg skal gå det igennem med kritisk hånd for at gøre dem endnu simplere.

Jeg har et andet liverollespilsrelateret projekt der går under navnet SagaBlot. Det er næsten færdigt og klar til offentliggørelse, men jeg er løbet ind i et teknisk problem der satte mig lidt tilbage. Jeg håber meget at kunne offentliggøre det i det nye år – det kræver blot en weekend hvor jeg kan fokusere på det, så er det klart.

Fastaval har jeg planer om at deltage i igen i 2013. Baseret på mine erfaringer sidste år ser jeg dog ingen grund til at deltage i hele Fastaval – søndagen var spild af tid for mit vedkommende. Jeg påtænker noget i stil med at komme onsdag aften eller torsdag morgen og tage hjem lørdag aften eller søndag morgen.

Slutteligt har jeg en yderligere ambition. Jeg vil gerne deltage i en eller flere liverollespilskampagner, for det er ved at være lidt lang tid siden, og jeg savner det faktisk. De sidste 2 år har brugt omkring 10-15 weekender om året på at rejse med arbejde, og så har kampagnespil der æder en weekenddag stået meget lav på prioriteringslisten når mine weekender skulle disponeres. Det skulle gerne blive markant bedre, og derfor vil jeg både gerne kigge ud forbi Sidste Søndag et par gange og kigge forbi en eller to kampagner jeg ikke kender. Det skal dog helst være sammen med nogle andre mennesker jeg kender, så jeg er sikker på jeg får det sjovt, uanset hvad jeg havner ude i. Fladlandets Saga var et godt bud på en kampagne, jeg gerne ville deltage i.

Så det var 2013. På listeform giver det:

 • Få startet min Victoriana kampagne – “Anholt”
 • Deltage i mindste 3 liverollespil
 • Arrangere Krigslive IX og mit brætspils/liverollespils forhandlingsscenarie
 • Få SagaBlot offentliggjort
 • Deltage i Fastaval – men nok kun onsdag eftermiddag – lørdag aften
 • Deltage i Sidste Søndag og også gerne en eller to andre liverollespilskampagner – i al fald et par spillegange

7 kommentarer til 2012 til 2013…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier