IT

IT i relation til rollespil

SagaBlot og aktivitet…

Som jeg skrev i mit nytårsindlæg var en af formålene i år, at få offentliggjort SagaBlot. Det er så sket nu.

SagaBlot er en internettjeneste som har til formål at arkivere gamle, danske scenariehjemmesider så de er tilgængelige – online – for eftertiden. Lige nu er der ikke meget i arkivet, men i takt med at folk peger mig i retning af sider der ligger online (eller finder sider de har liggende offline) og jeg får taget kopier og flyttet dem til arkivet, så skal det nok vokse. Jeg håber at kunne få en del gamle sider på den måde, men først og fremmest er mit formål at arkivere fremtidige sider – de historiske sider må komme hen ad vejen i det omfang folk har dem tilgængelige.

Derudover sker der ikke så meget her på bloggen hvilket i høj grad kan tilskrives huskøb i juli – det har taget voldsomt af min tid – også af min spilletid, og dermed også af min skrive-tid. Om det bliver til en julekalender i år ved jeg ikke. Jeg ved præcist hvad jeg vil med julekalendere, men det kommer til at tage en god del af en weekend at lave den – og det ved jeg ikke om jeg har lejlighed til inden december med de andre opgaver jeg har, jeg finder vigtigere.

Hungergames og booomeranger…

For noget tid siden faldt jeg over kickstarter og spekulerede lidt over hvordan det kunne bruges til at lave scenarier. Dengang var der ikke et dansk alternativ og da kickstarter krævede en amerikansk bankkonto var det ikke vejen frem men så kom der et dansk alternativ.

Nu kom så det – såvidt jeg ved – første forsøg på at bruge det til et rollespilsscenarie nemlig et Hunger Games scenarie.

Jeg tvivler dog på det lykkes. Selvom ideen er god nok, så virker det en smule uprofessionelt. Eksempelvis er summen af deres incitamenter til rådighed under 10% af det fulde beløb de vil samle (så der skal doneres over 40.000 uden incitamenter), der er mange stavefejl, der er ikke tilstrækkelig indsigt i hvad pengene skal gå til og hvorfor de ikke bare kan hentes gennem deltagergebyr, der angives forskellige varigheder af scenariet (som dog lader til at være 7  dage – så lange scenarier er ikke så voldsomt populære nu om dage), handlingen virker ikke gennemtænkt (den ville egne sig bedre til 2 dage end 7 medmindre der er en masse aktivitet der ikke er beskrevet) og en lang række andre, mindre indikatorer.

Men selvom det her crowdfunding projekt ikke lykkes så er det første skridt – jeg glæder mig til at se hvilke andre crowdfunding projekter der kommer indenfor (live)rollespil. For det er et oplagt værktøj som jeg er overbevist om kan løse en del problemer omkring den usikkerhed der er i, hvorvidt ens scenarie bliver til noget eller ej.

Super scenariearkiv…

Nu har jeg kigget på to ud af tre drømmehjemmesider, super-grejhjemmesiden og super-scenariehjemmesiden. Nu er turen kommet til den sidste, super-scenariearkivet.

Det har været vendt et par gange, at vi som miljø er dårlige til at dokumentere hvad vi har lavet af scenarier. Hvad har været lavet? Hvordan gik det? Hvem lavede det? Havde de nogle gode ideer? Det betyder, at folk for det meste kun kan bygge på deres egne erfaringer og ikke i så høj grad på andres. Alt andet lige, er det skidt.

Læs resten

Super grejhjemmeside…

Jeg havde i sidste indlæg – i min beskrivelse af de gode liverollespilshjemmesider – fat i scenariehjemmesiden. Denne gang vil jeg kigge på min drømme grej-hjemmeside, og hvad jeg synes den skal indeholde.

Læs resten

Super scenariehjemmeside…

Liverollespil har, i al den tid jeg har være engageret i det – været rimelig god til at anvende internettet. Kort fortalt tror jeg det skyldes, at et godt scenarie kræver en del folk der kommunikerer meget og billigt, og så er internettet jo et oplagt valg.

Det betyder også, at der har været en hob er hjemmesider – nogle ringe, men også en masse utroligt gode. Men med undtagelse af det nu hedengangne liveforum.dk (som nu så heller ikke er en undtagelse længere) så er der relativt få sider, som ikke enten er forsvundet igen (særligt arrangementssider lider ofte denne skæbne) eller som har undergået så store ændringer, at de er at betragte som nye sider.

Læs resten

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver

Kategorier