Udskud – Fristedet i Ødemarken

Poster relateret til Udskud – Fristedet i Ødemarken. Et scenarie arrangeret af TRoA i sommeren 2010 hvor jeg er blandt arrangørerne.

Hvem ejer ideer…

Træt efter en lang weekend med arbejde omkring det nye hus (det tapetklister man brugte for 100 år siden er tydeligvis meget bedre end det man bruger nu), faldt jeg i at høre en af Claus’ podcasts. Mere specifikt #33 som handler om hvem der ejer ideer.

Claus stiller mange spørgsmål og kommer med mange eksempler og anekdoter, men ikke så mange svar. Jeg synes dog det er en vigtig debat og noget jeg har tænkt meget over, så jeg kommer med mine umiddelbare tanker om hvad man kan og ikke kan tillade sig herunder.

Læs resten

Udskudskaptajnens logbog…

Tilbage i 2010 forsøgte vi at lave et scenarie kaldet Udskud – Fristedet i Ødemarken. Det blev som bekendt ikke til noget, men for leden da jeg sad og rodede i mine dokumenter fra dette, faldt jeg over en logbog jeg havde skrevet. Den indeholder nogle overordnede tanker fra September 2009 til Januar 2010 om scenariet og blev skrevet som grundlag for en form for dokumentation for scenariet.

Da scenariet ikke blev til noget virkede det også lidt meningsløst at lave en masse dokumentation, men jeg blev for leden mindet om, at noget dokumentation er bedre end ingen dokumentation, så jeg har besluttet mig for at poste noterne med et par kommentarer knyttet til – de kommer så her.

Læs resten

Den Sorte Liste…

For en gangs skyld er titlen faktisk lidt god. Jeg burde finde et andet tema til navngivning af mine indlæg… well, det var ikke det jeg ville skrive om…

For leden gik det op for mig, at jeg til majoriteten af de scenarier jeg har arrangeret har haft en Sort Liste. En liste over deltagere, som var uønskede til scenariet.

Læs resten

Ideer er hellige…

Blandt liverollespillere virker det nogle gange som om at det helligste der findes er ideen. Har man fået en ide så skal man passe på den. At dele den med andre er farligt, og hvis man vælger at dele den med nogen skal det være udvalgte folk som man stoler på – helst folk man kunne tænkes senere at realisere ideen sammen med.

Dette er i bund og grund ret fjollet. En ide modnes og forbedres når den bliver delt, og alt andet lige kan man kun have fordel ud af at få input fra så mange folk som muligt.

Så hvorfor er vi så bange for at dele vores ideer med en masse andre folk?

Læs resten

Erstatningsscenariet…

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at to af de gamle, jyske foreninger i år har måtte opgive at lave et sommerscenarie, begge grundet for lavt deltagerantal. Udskud – arrangeret af TRoA – og Todwald – arrangeret af Einherjerne.

Årsagerne til dette kan være mangt og meget. Jeg har grublet en del over det – og diskuteret det en smule – men jeg tror i begge tilfælde det er en kombination af mange årsager og “mange bække små…” snarere end der har været een alt-overskyggende årsag. Jeg tror som sådan heller ikke at det er samme årsag for begge arrangementer.

Læs resten

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver

Kategorier