Ingen Udskud…

Som du måske har opdaget, har vi valgt at aflyse Udskud: Fristedet i Ødemarken. Årsagen er – kort fortalt – for få deltagere. Både økonomisk og spilmæssigt er der så få at det ikke kan hænge sammen. Et totalt redesign af scenariet kunne måske fabrikere et fornuftigt resultatet men det ville blive ekstremt presset at nå, og er derudover slet ikke det arrangørerne vil. Vi ville det scenarie vi har reklameret for, og det ville spillerne åbenbart ikke. En længere debat af denne beslutning må høre til på vores forum eller rollespil.dk.

Det jeg skriver nu, er mine egne tanker og refleksion over aflysningen, krydret med et par observationer.

Det er svært at vide præcist hvorfor vi ikke fik vores deltagere, og vi har tænkt os at lave en spørgeskemaundersøgelse for at blive klogere. Men indtil da er der jo intet der afholder mig fra at spekulere baseret på de samtaler jeg har haft med folk gennem de sidste uger, hvor vi har kæmpet for at finde de sidste deltagere.

For det første tror jeg, at prisen er en faktor. Jeg har hørt flere sige at prisen var for høj. Også folk som ellers har været fortalere for højere priser generelt. Det på trods af, at budgettet er fuldt tilgængeligt (noget som meget få scenarier jeg har fulgt med I har gjort noget i), og klart viser, at hvis vi vil lave det scenarie vi har præsenteret, så er det prisen. Jeg tror måske holdningerne og pengepungen har svært ved at følges ad her. Jeg har snakket med folk som har sagt de gerne vil med til Udskud, men har valgt billigere scenarier fordi så var der råd til mere. Uanset hvor meget folk mener at vi burde betale mere for scenarierne, er det jo ikke det samme som at de har råd til det.

Når det er sagt er der også masser af mennesker som har sagt det modsatte – at om scenariet havde kostet 200 eller 300 DKK mere var ligemeget. Jeg tror måske scenariet ligger lidt akavet prismæssigt; dem der er villige (og har råd) til at betale ville ikke have noget imod at betale mere, dem der ikke så mange penge er scenariet for dyrt for.

Det andet problem jeg er stødt på er Roskilde Festival og City of Cities. Særligt for københavnere har der været flere der har været booket til en (eller begge) disse to ting, og her derfor fundet det for stresset at tage til Udskud. Særligt City of Cities har været det helt store trækplaster i år, og har nok givet os hårdere konkurrence end forventet – selvom der rent praktisk absolut intet er i vejen for at deltage i begge scenarier (der er fire hele dage mellem de to scenarier – jeg har haft lige så tætte planer både i 2002 og 2008 og det fungerede fint.).

I samme dur kan det nævnes at jeg har snakket med flere personer som har valgt at tage til City of Cities selvom de – uopfordret – sagde at de syntes det virkede som et dårligere arrangeret arrangement end Udskud. Det vil jeg undlade at udtale mig om da jeg jo ikke kan betragtes som upartisk i denne udtalelse, men jeg kan ikke lade være med at være lidt overrasket over, at folk bevidst vælger at tage til noget de mener er dårligere lavet. Det tyder for mig lidt på, at det er vigtigere at deltage i et scenarie med dem man kender (eller værre endnu; det scenarie der blev hypet mest?) end at prøve noget anderledes, også selvom det virker bedre? Eller er der en anden tendens jeg ikke ser?

I samme dur har der også været en prissammenligning her – specielt med folk der har anført at man får en dags mere spil for den halve pris til City og Cities. På overfladen er dette korrekt, men når man graver lidt i det tror jeg prisen er meget den samme. Udskud koster godt nok 700-150 DKK mere (afhængig af hvornår man betaler og hvad man skal spille – for de fleste vil prisforskellen være omkring 400 DKK), men til Udskud er mad og bolig med i prisen – og de fleste har allerede et egnet kostume. Til City of Cities er det alle ting man skal anskaffe sig oven i prisen. Jeg tror så rigeligt de kommer til at udligne prisforskellen…

Anyways, nok om sammenligning med City of Cities. Jeg har ikke ingenting imod folkene bag det eller scenariet i sig selv (og beklager hvis det virker sådan), det er primært fordi de ligger så tæt på os, at det ofte er det vi bliver holdt op imod af potentielle deltagere, og derfor var relevant at kigge lidt nærmere på.

Sommeren er også tæt med arrangementer i år, og jeg ved vi ikke er de eneste der er pressede (om der er flere der ender med at aflyse bliver spændende at se). Der er mange spændende scenarier og jeg tror måske at udbuddet overstiger efterspørgslen. Det har jeg tænkt mig at komme lidt ind på  i et senere indlæg.

At vi skulle bruge 26 grupper alt i alt giver en flaskehals på Ressourcepersoner. Jeg har selv tænkt tanken (godt nok først sent i processen) og det blev også nævnt i tråden på rollespil.dk. Det virkede dog ikke til at være et problem langt hen af vejen, men at lege lidt mere dating-service og hjælpe folk i grupper ville måske have været en god service.

Det blev også på rollespil.dk nævnt at folk åbenbart er lidt bange for Warhammersettingen – noget der ikke havde strejfet mig overhovedet. Jeg tror dog at for hver spiller der er bange for settingen kan vi finde fem i lokalområdet (som trods alt er rimeligt loyale overfor foreningens arrangementer) som er begejstret for den. Så jeg tror ikke det var der vi skulle ændre noget, men det er en overvejelse der skal tages.

Vi har også diskuteret om folk blev skræmt væk af, at de ikke kunne få lov at spille mere traditionelle byroller – vi har jo i høj grad brændt broerne i forhold til sidste års scenarie, Vergessen, som nærmest var det stik modsatte. Vi har helt sikkert mistet spillere her, men jeg tror ikke det var nogen vi kunne have fået uanset – hvis vi havde opblødt vores koncept var scenariet sandsynligvis ikke blevet så godt, og der var helt sikkert nogle, som havde været skræmt væk af det også.

Nå, jeg tror det var de spekulationer jeg havde. Så må jeg hellere få taget mig sammen og lavet det spørgeskema så vi kan få nogle fakta på bordet…

7 kommentarer til Ingen Udskud…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier