Sommeren 2011…

Hvert år kigger jeg på hvad der er i vente til sommer i liverollespilskategorien. Sidste sommer var tungt besat med interessant ting, men en kombination af et aflyst udskud og uheldige arbejdsrejser gjorde, at jeg for første gang siden 2001 ikke spillede liverollespil den sommer. Lad os håbe i år bliver mere succesfuld.

Jeg har i år kig på tre sommerscenarier. Der ligger spændende scenarier før sommerscenarierne, og der kommer sikkert også nogle gode efter, men i første omgang har jeg haft tre scenarier i kikkerten; Sensommerdrømme, Gloria Mundi og Noget om Helte.

Sensommerdrømme

Sensommerdrømme minder – i det jeg har læst om indtil videre – meget om de gamle Khypris-scenarier som jeg selv har været med til at arrangere for snart 10 år siden. Stemning, intrige, handelsspil – også i stil med Einherjernes gamle scenarier, hvor man leger middelalder i nogle dage.

For en 3-4-5 år siden synes jeg det var bomben. At lave en god simulering af en middelalderverden hvor man nærmest bare valgte nogle tilfældige hverdage ud, som man så spillede. Ikke alt for meget at det der snaskede “action” og “plot” ud over det hele.

Jeg må nok indrømme, at jeg har rykket mig – særligt de sidste par år. Måske er det fordi jeg har mindre tid til at spille, måske har min smag bare ændret sig, men jeg ynder nu at deltage i scenarier der har en klar handling, hvor der sker noget og som ikke bare er en slags ferie i underligt tøj. Pleitdorf II var det sidste scenarie hvor jeg spillede et afslapningsscenarie, og derfor har sensommerdrømme ganske simpelt ikke min interesse. Af samme årsag har jeg ikke nærlæst deres hjemmesiden – umiddelbart virker det gennemarbejdet, men indholdet tiltaler mig ikke, og så vil det jo være dumt at deltage.

Gloria Mundi

Einherjerne led samme skæbne som vi gjorde sidste år med Udskud – en aflysning. I år går de lidt mere tilbage til rødderne med Gloria Mundi som både virker til at trække på nogle af de gode elementer fra deres ældre scenarierækker men som også har nogle nyskabelser.

Scenariet virker egentlig spændende nok. Jeg kan godt lide man kan ønske hvilke typer af spil man gerne vil opleve, og så vil arrangørerne forsøge at efterkomme ønskerne. Der er også mange andre detaljer ved scenariet jeg godt kan lide, og også nogle jeg finder mindre interessante. Men der er særligt to ting jeg hæfter mig ved;

Det ene er, at jeg tror de får svært ved at sælge scenariet. Einherjernes egen “base” af trofaste spillere er ikke så stor og trofast, som den har været. Og det virker som om de sælger det meget på at det er som i gamle dage, så jeg tror de får svært ved at trække nye folk. Scenariet arrangeres af et par af “de gamle” Einherjerer, og deres netværk blandt potentielle nye spillere, er nok ikke så godt, og jeg ved ikke om “de yngre” Einherjerer er loyale og engagerede nok i scenariet til at forsøge at trække folk ind. Jeg siger ikke de ikke får spillere nok, men jeg tror de har en udfordring der som jeg ikke ved om de tager tilstrækkeligt seriøst.

Det andet er nok egentlig det største. De har til ambition at skrive alles roller – ikke nok med det, de forbyder faktisk folk at skrive deres egne roller – ja sågar at forme deres egne grupper. For det første tror jeg, at gruppetilmeldingen er det helligste, hvis man vil lave “større scenarier. SLOG forsøgte med deres første “krigslive” at omgå dette, og scenariet blev ikke til noget. Ingen gruppetilmelding betyder maksimalt 50 deltagere. Dernæst kommer opgaven at skrive folks roller. Jeg tror ganske simpelt ikke på at arrangørerne logistisk kan overkomme at lave roller til alle spillerne baseret på deres egne ønsker indenfor en tidsramme der gør, at folk ved hvad de skal spille tids nok til at forberede sig ordentligt. Der har været nogle få af Einherjernes scenarier hvor det næsten har lykkedes men som regel har folk selv haft et rolleoplæg og en gruppe.

Og det med rollerne gør, at jeg ikke tror på scenariet. Jeg tror ikke på de kan realisere det og – igen – må jeg indrømme at jeg ikke læste hele siden igennem fordi jeg der opgav scenariet.

Gloria Mundi bliver ikke scenariet for mig i år.

Noget om helte

Rollespilsfabrikkens “satsning” i år minder om Dengang i Warhammer – det er nemlig et heltescenarie, og det er som udgangspunkt “right up my alley” – modsat f.eks. Sensommerdrømme.

Settingen er Niraham som jeg aldrig nogensinde har spillet i. Jeg må indrømme, at det en smule intimiderende på mig – den er utroligt godt dokumenteret, men jeg ved nærmest intet om den. Jeg tror lidt bedre jeg forstår hvordan nogle folk føler overfor warhammerverdenen når de deltager i et warhammerscenarie første gang. Wikien hjælper meget, men gør samtidig også at der er utroligt meget materiale at kaste sig over – jeg tror vi tager det i små bidder og kun den del, der er behøvet.

Hjemmesiden er på nuværende tidspunkt lidt sparsomt populeret med oplysninger, men de vigtigste oplysninger lader til at være til stede, og det lader til at være forhold jeg fint kan indrette mig under. Den differentierede betaling er klassiske for denne type protoscenarie, og lader indtil videre til at medføre en fin fordeling af roller.

Det jeg er mest tøvende overfor er, at scenariet er åbenlyst og direkte gamistisk. Det tiltaler mig generelt ikke så meget – jeg er ikke specielt meget et konkurrencemenneske i den forstand at jeg sagtens kan more mig med at tage, og jeg ikke synes det er sjovt når konkurrencen bliver så tilspidset, at folk bliver rigtig sure eller kede af det – eller begynder at snyde. Det jeg nok er mest bekymret for er, at folk snyder eller dropper at spille rollespil til fordel for at vinde spillet.

Migal og jeg – som er ved at bygge en heltegruppe op sammen – har diskuteret lidt om hvordan vi vil håndtere det og er indtil videre kommet frem til, at det vigtigste er at spille vores roller. Vi vil dog nok fokusere mere på at bygge roller der har lyst til og kan “vinde” end vi normalt ville gøre, men vi vil stadig prioritere at spille vores roller over at vinde scenariet – så må vi se hvordan det kommer til at fungere.

Under alle omstændigheder er “Noget om Helte” sommerens valg af scenarie – og så må vi se om foråret eller efteråret byder på noget før og efter det.

7 kommentarer til Sommeren 2011…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier