Nyt fra B&U-afdelingen…

B&U er ikke – i denne sammenhæng – en forkortelse for Børne- og Ungdomsafdelingen hos DR som man måske skulle tro men en forkortelse for Bjørn og Ulf som har begået en række scenarier op igennem årene. De har ligget stille siden 2007 hvor de lavede Uskyldighedens Melodi men det nuværende projekt ved jeg har været undervejs længe… jeg tror det er 1-2 år siden jeg hørte de første rygter om scenariet.

Det nye projekt hedder Harlequins Fald og er en alternativ tolkning over de traditionelle vampyrscenarier. Det er et klassisk Ressourcepersonsscenarie, med maksimalt 40 deltagere. Deres filosofi er at frigive materialet i bidder så selvom de – efter sigende – har skrevet alting. Formålet er naturligvis at give folk en grund til at komme tilbage til siden i stedet for kun at besøge den en gang og så glemme det.

Det er ikke så længe siden jeg snakkede med Ulf – i en anden sammenhæng – hvor samtalen også faldt på Harlequins Fald. Det blev en meget lang snak men det korte af det lange er, at de i høj grad har bygget processen omkring det her scenarie op på baggrund af de ting der ikke var tilfredsstillende omkring Uskyldighedens Melodi – både for dem selv men også for spillerne.

Hvis jeg kort skal sige noget om deres scenarier generelt så er det, at de praktiske rammer plejer at være tip-top iorden. Det skyldes i høj grad at Ulf er en af de folk for hvem fonde rent faktisk ER svaret på mange spørgsmål fordi han forstår at trylle penge ud af dem. For mig er det vigtigt og grundlaget for en god oplevelse. Jeg tror ikke vi skal forvente andet end at de praktiske rammer også er iorden til Harlequins Fald.

Derudover plejer de gerne at ville eksperimentere. Selvom Bjørn er forfatter bag et par bøger som Morten Greis – med rette – har givet en ret hård medfart så ville jeg synes det var synd at dømme deres scenarier på disse bøger. Selvom deres terminologi bare bidrager til Tårnet så har deres hidtidige scenarier været veldesignede. Specielt baseret på den snak jeg havde med Ulf tror jeg vi har endnu et veldesignet scenarie i vente i Harlequins Fald.

Der er dog en ting jeg bemærker som jeg synes mangler (og som i første omgang ikke lod til at komme med Augustopdatering – men det har Ulf efterfølgende sagt at den gør). Det er sådan rent lavpraktisk hvad der skal ske i spillet. Hvor er vi, hvorfor, hvad kommer der til at ske, er der nogen overordnet historie og sådan nogle spørgsmål. Sjovt nok husker jeg det som om at jeg sad lidt med den samme følelse til Uskyldighedens Melodi i en længere periode (omend jeg der dog kendte rammen) – jeg havde ikke et klart indtryk af hvad det var meningen der skulle ske til scenariet. Jeg synes det er ret centralt for at få en fornemmelse for spillet og derfor burde været noget af det første der blev offentliggjort, men sådan prioriterer folk jo forskelligt.

Under alle omstændigheder er det indtil videre mit udgangspunkt at jeg kunne være interesseret i at deltage i scenariet. Så må vi se hvordan det ser ud når der kommer mere konkret information omkring scenariet. Jeg vil også råde dig til at kigge forbi hjemmesiden, det kunne jo være det var et scenarie for dig.

3 kommentarer til Nyt fra B&U-afdelingen…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier