“En Claus Raasted”…

Forleden stødte jeg på et pudsigt udtryk. Jeg snakkede med en arrangør – lad navnet være usagt – som omtalte sit scenarie og forsøgte at beskrive spillestilen. Det var ikke en person jeg kendte vildt godt og han kendte ikke mig vildt godt. Han vidste dog at jeg var jyde, at jeg var fra Aalborg og han havde – i al fald hans egen – ide om vores spillestil og præferencer.

I hans arbejde med at beskrive hans scenarie nøjere sagde han – og jeg citerer frit efter hukommelsen – “Vi kommer ikke til at lave en ‘Claus Raasted'”. I kontekst var det tydeligt, at en “Claus Raasted” var ment som noget negativt, som man naturligvis skulle undgå, og det var det tætteste han lige kunne komme på at beskrive det, han sigtede efter at undgå. Der tilgik umiddelbart efter et par klarifikationer af præcis hvad en “Claus Raasted” er, som jeg desværre har glemt.

I situationen sagde jeg ikke så meget til det – mest fordi jeg ikke rigtig vidste hvad jeg skulle svare – men det satte et par tanker igang.

For det første – var han virkelig så sikker på, at “os jyder” (hvilket er et vidt begreb vil jeg mene) for alt i verden forsager Claus Raasted og alle hans gerninger at han med ro i sjælen kan bruge det som en beskrivelse for hvad han ikke vil opnå? Det synes jeg er lidt modigt – det kunne jo være jeg synes Claus Raasteds scenarier var bomben og klasser bedre end alt andet.

For det andet – det er godt nok et hårdt hverv at være så kendt i rollespilsmiljøet, at ens navn bliver brugt som et udtryk – og specielt som et udtryk for noget, der er negativt. Man kan mene hvad man vil om Claus – jeg ved han kan skille vandene lidt og hans dispositioner, holdninger og tidligere arbejde er ikke velanset alle steder – men jeg mener måske der er et stykke derfra og til at bruge ham som målestok for hvordan man ikke vil lave scenarier.

Selvom jeg ikke synes det er helt fair overfor Claus så kan jeg ikke undgå at tænke, at den slags ikke kommer ud af ingenting. Claus har altid været højt profileret, har haft sine meningers mod og hans meninger har ikke altid været dem der har været mest populære. Han har også lavet nogle mindre gennemførte og heldige ting ved indtil flere lejligheder. Så naturligvis kommer den slags udtryk af noget. Men han har også lavet en del vellykkede ting – senest Krigslive VIII men ROLLE|SPIL er også et ret aktuelt eksempel. Så selvom han har lavet nogle ting gennem tiden der ikke alle har været lige gode – for det synes jeg bestemt han har – så han har også i nyere tid lavet ting der var gode. Det burde vel vægte tungere såfremt man skulle vælge hvilken type arrangement han kan lægge navn til.

Men i den konkrete situation – udover alle øvrige betragtninger – så blev jeg ikke en skid klogere på scenariet af den beskrivelse.

19 kommentarer til “En Claus Raasted”…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier