Månedsarkiv: august 2011

Badges…

For mig startedet det på Alexandrias blog feed hvor jeg faldt Johs’ indlæg omkring GM-badges som ledte mig til den originale artikel om det.

Ideen er – kort fortalt – at der er defineret en række badges som beskriver spillederens stil, så man har en ide om hvad man kan forvente sig. Det er f.eks. særlig nyttigt på kongresser, og jeg synes ideen er rigtig god.

Men den er i første omgang designet til bordrollespil. Så jeg begyndte at tænke på hvordan den kunne tilpasses – eller noget lignende kunne laves – til liverollespil.

Læs resten

Syv gode og syv dårlige…

De syv gode og de syv dårlige år – som beskrevet i det gamle testamente – mener jeg faktisk har en del paralleller i virkeligheden. Ikke nødvendigvis som i syv, men som i, at tingene skifter mellem godt og dårligt; der er gode og der er dårlige perioder og der er en form for rytme i skiftet mellem dem. Verdensøkonomi virker som et fint emne her; alting gik supergodt op til efteråret 2001, der blev vi ramt af krise (vist nok primært anført af 11. september og sekundært af IT-boblen der bristede) som kan aflæses i stort set alle firmaregnskaber. Syv år senere (lidt pudsigt egentlig) er det galt igen, og efterår 2008 rammes vi af det ene bankkrak efter det andet der kaster os ud i “finanskrisen”.

Også indenfor liverollespil synes jeg vi har fået en rytme. Når jeg kigger tilbage på de seneste par år synes jeg nemlig vi skifter mellem “gode år” (eller snarere; somre) og “dårlige år” – her målt i antallet og kvaliteten af de sommerscenarier, der udbydes.

Læs resten

Aktiviteter og administration…

TRoA har lige haft en ekstraordinær generalforsamling. Baggrunden for denne er i og for sig ligemeget, men på generalforsamlingen berørte vi igen en gammel problematik – nok den ældste i den danske foreningstradition. Jeg forestiller mig at Grundtvig til den anden generalforsamling for den første højskole har kigget ud over forsamlingen og sagt “Okay, er der nogen der har lyst til at stille op som bestyrelsesmedlem… kom nu folkens, vi mangler kun 3…”. Og siden dengang har det været svært at finde folk til bestyrelser i foreningsarbejdet.

Ikke fordi vi havde problemer med finde folk til den specifikke generalforsamling – jeg kan ikke huske så mange kampvalg på en TRoA generalforsamling nogensinde før. Men denne generalforsamling var også undtagelsen og jeg vil endda påstå at grunden til at vi havde den var manglende interesse for bestyrelsen, og deraf større interesse på den ekstraordinære generalforsamling. Men det er en anden diskussion.

Læs resten

Balance i konflikter…

Rollespil drejer sig om konflikter. Kunsten er at holde disse konflikter i live på en naturlig måde og så lade dem kulminere på det rigtige tidspunkt. Her er en lang række hensyn; det skal ikke være for tidligt for så dør spillet, det skal ikke være for sent for så når man ikke at spille “efterspillet”. Man skal også passe på man ikke virker afvisende overfor en konflikt, men man skal heller ikke accellere den for hurtigt. I det hele taget er det en kunst man som rollespiller konstant må raffinere.

Læs resten

Login med Facebook mm…

Jeg kan godt lide kommentarer. Jeg kan godt forstå at det er lidt træls at skulle have en separat brugerprofil alle mulige og umulige steder. Så nu kiggede jeg mig lidt om og fandt et fint plugin der tillader automatisk login fra diverse andre tjenester.

Det betyder at du nu kan logge ind med Facebook, Google, WordPress og et par andre… hvis du allerede har en brugerprofil med samme email, burde du forbinde til den, ellers laver den en ny brugerprofil til dig. Så nu er der en undskyldning mindre for ikke højtlydt at proklamere hvor dum du synes jeg er at høre (øhm… læse) på…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver

Kategorier