Aktiviteter og administration…

TRoA har lige haft en ekstraordinær generalforsamling. Baggrunden for denne er i og for sig ligemeget, men på generalforsamlingen berørte vi igen en gammel problematik – nok den ældste i den danske foreningstradition. Jeg forestiller mig at Grundtvig til den anden generalforsamling for den første højskole har kigget ud over forsamlingen og sagt “Okay, er der nogen der har lyst til at stille op som bestyrelsesmedlem… kom nu folkens, vi mangler kun 3…”. Og siden dengang har det været svært at finde folk til bestyrelser i foreningsarbejdet.

Ikke fordi vi havde problemer med finde folk til den specifikke generalforsamling – jeg kan ikke huske så mange kampvalg på en TRoA generalforsamling nogensinde før. Men denne generalforsamling var også undtagelsen og jeg vil endda påstå at grunden til at vi havde den var manglende interesse for bestyrelsen, og deraf større interesse på den ekstraordinære generalforsamling. Men det er en anden diskussion.

Hvis vi går tilbage til 2009 ser vi, at der var så få kandidater på den ordinære generalforsamling, at vi var nødt til at indkalde til en ekstraordinær for at kunne stille en fuldtallig bestyrelse. Resultatet? Den bestyrelse der i sidste ende bliver samlet har ikke det samme drive som en valgt på kampvalg. 2010 var meget i samme stil. Det er ikke fedt at være i bestyrelsen.

Men jeg tror – modsat et par stykker på GF – bestemt ikke TRoA er unik her. Jeg ved at foreninger i anden regi (f.eks. sportsforeninger) kæmper med samme problemer. Og de andre rollespilsforeninger jeg har været medlem af har enten haft samme problematik eller været baseret på en enkelt tordenskjoldssoldat eller to. Nå, nok om den problemstilling. Jeg har rantet lidt over det før, det kan du jo læse hvis du har lyst.

Min pointe var egentlig, at folk ser den manglende lyst til at stille op til bestyrelsen som et krisetegn for foreningen. Det er det jeg gerne vil ind på. Lad os kigge lidt på aktiviteterne i foreningen:

  • Sidste Søndag (Warhammer fantasy kampagne med månedlige afviklinger nær Aalborg) kører stabilt og udvikler sig til stadighed – og med over 200 deltagere i gennemsnit.
  • Kampen om Yxenskoven (Fantasy kampagne med månedlige afviklinger nær Hirtshals) kører roligt og udvikler både sig selv og området der spilles i med tilskudsbeløb i 100.000-kroners klassen (flere kender måske området fra Krigslive V).
  • Krater (Post-apokalyptisk månedlig kampagne nær Aalborg) starter op i September og har fået rekordstor opmærksomhed og en masse der ellers ikke er aktive liverollespillere, viser interesse. Spillegangene i år er godt nok Beta, men hvis arrangørerne ellers synes det er fedt så tror jeg der er grundlag for at fortsætte ind i 2012.
  • Som det ser ud nu er TRoA med til arrangere 2-3 overnatningsfantasyscenarier i 2012 – ingen offentliggjort endnu, men jeg gætter på det første begynder at reklamere indenfor den næste måned, de 1-2 andre er stadig på planlægningstadiet, men jeg føler mig overbevist at mindst en af dem bliver til noget.
  • Airsoft (hardball) er blevet en aktivtet i TRoA i år, og der arrangeres spil ca. en gang om måneden. For nyligt har de fået adgang til en vildt fed (og gratis!) indendørs location, som jeg tror kan blive startskuddet (hehe) for en eksplosion af Airsoft-aktivitet.

Oveni alt det er der de øvrige aktivteter i foreningen; Hyggetirsdag for de unge, ugentlige aftener med tabletop spil, bi-månedlige brætspilscafeer, bunker af bordrollespilshold og Magic-turneringer og spil for slet ikke at nævne de gode og velgennemførte fester. Og her har jeg ikke medtaget at der er en vis risiko for at der bliver en TRoA Con eller at figurspillerne indimellem også laver spændende, større arrangementer.

Med andre ord – foreningen bugner af aktivetet som aldrig før – jeg tror der er grundlag for at overstige de hidtige rekordår 2009. Og ikke nok med det – når man kigger ud over hvem der er bagmænd på de forskellige arrangementer er der ganske vist nogle navne der går igen et par steder – men den samlede flok der lægger navn til disse ting vil jeg skyde på er en 30-40 mennesker – for slet ikke at nævne alle de navnløse hjælpere! Det er altså ikke en håndfuld supermænd der laver det hele, men en forening bestående af en masse aktive mennesker der sammen laver underholdning for hinanden!

Min pointe er egentlig ret ligetil nu. Det kan godt være medlemmerne ikke kredser om bestyrelsesposterne som bier omkring en honningkrukke. Men det er ikke et krisetegn. Hvis man ser på foreningens aktiviteter – både kvantitet og kvalitet – vil man blive klar over, at TRoA er en utroligt sund forening. Det er bare – rent ud sagt – ikke særligt spændende at sidde i bestyrelsen – og dem som har lyst til at lave noget laver aktiviteter i stedet. Og så længe der er en forening må det vigtigste vel være, at der er en masse fede aktiviteter!

20 kommentarer til Aktiviteter og administration…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier