Du stjal min ide og så ødelagde du den…

For noget tid siden skrev jeg et indlæg omkring problematikken med, at folk er tøvende overfor at dele deres ideer. Endnu en vigtig brik faldt på plads for mig for nylig om hvorfor jeg selv er det. Det drejer sig ikke i så høj grad om, at jeg er bange for at mine ideer bliver brugt af andre, men mere at jeg er bange for de bliver dårligt udført.

Som bekendt laver de fleste arrangører de scenarier, de gerne selve vil deltage i (hvis de ikke synes ideen er fed, ville de nok ikke gide at lave det). Så hvis jeg nu får en fed ide til et scenarie, ville jeg da bare ønske at nogle andre lavede den?

Men det er her hunden ligger begravet for mig… for hvis jeg i hovedtræk beskriver min ide til nogle andre, vil den altid være ukomplet. Beskrivelsen vil aldrig indeholde det væld af detaljer, tanker og overvejelser jeg selv har lagt bag den. Jeg kan sagtens kommunikere grund-ideen, men det er ulig mere krævende – og dermed usandsynligt – at jeg kan kommunikere hvorfor jeg valgte X og ikke Y og hvorfor jeg tror det vil være dumt at gøre Z, selvom det måske virker som en god ide ved første øjekast.

Og det er min virkelig bekymring for at dele mine ideer – i al fald indtil jeg selv har forsøgt at udføre dem. Jo, jeg vil da gerne have credit for de ideer jeg har fået, men det er da federe at den bliver født ud i livet og en anden får noget credit for det, end at den aldrig bliver til noget. Men hvis nu nogen overtager min ide og bygger videre på den i en retning som jeg finder fejlagtigt, vil det irriterre mig. Hvis de tog beslutninger jeg allerede havde overvejet og fundet ud af ikke virkede, eller udførte ideen sjusket, så den måske ligefrem fremstod som en dårlig ide, så vil jeg være træt af, at jeg ikke lavede det selv. Det ville gøre det sværere hvis jeg selv ville bruge den en anden gang – så skulle jeg først overbevise folk om, at ideen altså virker, de implementede det bare forkert.

Det er – ligesom den tøvende følelse overfor at dele ideer generelt – ikke ligefrem den mest noble følelse eller holdning. Men jeg må anerkende, at det er sådan jeg føler.

9 kommentarer til Du stjal min ide og så ødelagde du den…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier