Udløbsdato på projekter…

Uanset hvad man måtte mene om værdien af en ide, så har langt størstedelen af liverollespillere jeg kender, flere ideer de gerne vil realisere end tid til at realisere dem. Det betyder nødvendigvis, at nogle ideer aldrig bliver realiseret men forbliver på ide-stadiet.

Derfor synes jeg det er en smule interessant at spekulere lidt over, hvilke ideer der bliver til noget og hvilke der ikke gør.

Når jeg kigger på de ideer jeg har realiseret kan jeg se, at et karakteristika de særligt har til fælles er, at der går relativt kort tid fra ideen blev født, til den begynder at blive realiseret. Det lader til, at af de ideer der er blevet realiseret har majoriteten af dem været relativt kort tid i den indledende idefase og går relativt hurtigt videre til at blive realiseret.

Det virker som om at det er vigtigt for mig, at ideen ikke ligger for længe. Hvis den ligger for længe, så bliver kravene for høje. Hvis jeg tumler for længe med nogle bestemte detaljer jeg ikke kan få ordentligt på plads, vokser kravene til slutresultatet. Måske går jeg også i stå – havner i at tænke i de samme baner, men kommer ikke videre, fordi jeg ikke får arbejdet med det. Tænker de samme problemstillinger over igen og igen uden at finde en løsning, hvorimod hvis jeg får dokumenteret og detaljeret nogle andre områder, løste problemstillingerne måske sig selv. Måske begynder jeg at gå i detaljen i stedet for at få de overordnede linier på plads.

En anden årsag er måske, at andre ideer dukker op. Nye ideer som virker mere spændende, og som tager opmærksomheden i stedet for. Og hvis man ikke får dokumenteret den gamle ide bare lidt, så kommer man hurtigt dertil hvor – hvis man vender tilbage til den – irriterer man sig mere over man ikke kan huske de gode ideer man fik til at løse forskellige problemstillinger.

Så hvis jeg skal være ærlig overfor mig selv har mine projekter nok en udløbsdato. Jeg siger ikke, at de på en given dato bliver så gamle, at de ikke kan realiseres, men hvis de har ligget et vist tidsrum – som er lidt svært at definere – er chancen for at jeg realiserer dem relativt små. Men det er jo ikke det samme som at de aldrig bliver til noget. Så hvordan ved man hvornår et projekt bør skrinlægges?

Et af mine gamle projekter er en Arrangørhåndbog for liverollespilsarrangører. Jeg har længe haft lyst til at lave den, og har af flere omgange begyndt på forskellig vis ved at skrive nogle ting, fastlægge nogle rammer, osv. (senest fik den en renæssance for en 3-4 måneder siden). Men selvom det er over 7 år siden jeg startede med de første noter, er projektet stadig ikke noget nær færdig, og jeg tvivler på det bliver det. Jeg vil ikke sige det aldrig nogensinde bliver færdig, men hvis jeg skal være ærlig overfor mig selv, så er det usandsynligt. Men det gør næsten ondt at sige – ideen er mig stadig kær, og i ren trods har jeg næsten lyst til at begynde at skrive på den her og nu. Bør jeg droppe projektet helt fordi det er usandsynligt jeg bliver færdig? Eller har det måske værdi at lade ideen leve fordi jeg hygger mig med den, også selvom den (måske) aldrig bliver til noget?

På den ene side tror jeg, at projekter har en udløbsdato. Når jeg ser på hvad jeg har realiseret har disse projekter ofte brugt relativt kort tid i den indledende idefase. På den anden side er det uhyre svært at sige hvor udløbsdatoen ligger, og jeg har nogle gamle projekter der ligger mig meget nært. Jeg har ikke lyst til at opgive en god ide, bare fordi den er gammel. Men på den anden side er det også fjollet at arbejde på en ide der aldrig bliver til noget – eller hvad?

Tanker er velkomne… det her er stadig kun en halvbagt ide…

13 kommentarer til Udløbsdato på projekter…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier