Lysten driver værket…

Jeg kender sådan helt grundliggende til to måder et rollespilsprojekt kan starte på; Den Gode Ide eller Den Gode Mulighed.

Hvis vi tager udgangspunkt i et scenarie er Den Gode Ide typisk i form af et tema eller en ramme omkring scenariet. Det kan være at man vil lave et intrigescenarie i Altdorft blandt valggreverne op til valget af den nye Kejser, eller vil lave et scenarie i en post-apokalyptisk verden hvor folk mødes i en mytisk by for at fordele ressourcer.

Den Gode Mulighed i relation til et scenarie er typisk i form af, at man får nogle ressourcer til rådighed, som vil gøre det let eller oplagt at lave et arrangement af en bestemt type. Det kan f.eks være fordi man finder ud af at en borgejer gerne vil have lavet et rollespilsprojekt på borgen eller at kommunen gerne vil have at der bliver lavet et stort rollespilsscenarie i byen, og er villig til at støtte med praktisk hjælp.

Både Den Gode Ide og Den Gode Mulighed kan være kick-starters i et projekt og to helt ens projekter kan komme af to helt forskellige udgangspunkter. I nogle tilfælde kan man endda være så heldig, at Den Gode Mulighed gør en i stand til at udleve Den Gode Ide man har gået med længe, eller at man får Den Gode Ide kort efter at man har hørt om Den Gode Mulighed.

Men oftest har man kun den ene. Majoriteten af projekter starter ud med Den Gode Ide (og måske kommer Den Gode Mulighed til), men der er også en lille minoritet der starter med Den Gode Mulighed. Det er min påstand, at projekter der starter med Den Gode Ide overordnet set bliver bedre, end projekter der starter med Den Gode Mulighed.

Det kan sammenlignes lidt med, når man som forbruger beslutter sig for at købe et produkt. Den Gode Ide er når man køber noget man har brug for. Den Gode Mulighed er, når man køber noget, fordi det er billigt eller man ikke tror man får lejlighed til at købe noget lignende en anden gang. Hvilket af de to køb bliver man mest glad for – det man købte fordi det var billigt, eller det man købte, fordi man havde brug for det? Jeg antager det sidste.

Således også med rollespilsprojekter. Hvis man kun laver det, fordi det var en unik mulighed, men at man i bund og grund ikke brænder særligt for resultatet, så bliver resultatet nok også derefter.

Jeg elsker når jeg finder Den Gode Mulighed. Men jeg er også altid lidt skeptisk, for jeg skal passe på ikke at blive forblændet af den og engagerer mig, selvom jeg ikke har Den Gode Ide. Det kan godt være jeg bliver glad for projektet selvom jeg ikke har Den Gode Ide, men sandsynligheden er større for, at jeg bliver glad for det hvis jeg har Den Gode Ide – og så må Den Gode Mulighed være en kærkommen bonus, hvis den er der – ikke ulig at beslutte sig for at købe en ny computer og så finde den perfekte model på tilbud…

En kommentar til Lysten driver værket…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier