Spam i en anden form…

Jeg modtog for nylig en lidt speciel mail. Var det ikke for at sproget var svensk, var den røget ud uden yderligere tanke:

Hej,

Mitt namn är —- och jag är intresserad av att annonsera på er blogg

Idenmoerkeskov och jag undrar vem jag kan diskutera det här med?

(Is it OK in Swedish or do you prefer English?)

Afsender mailen var en pokerside af en art. Af guderne må vide hvilken årsag, besluttede jeg mig for at svare:

Hej —–

Det er med vilje at jeg ikke har reklamer på siden. Jeg har overvejet det, men regnede lidt på det og det gik op for mig, at det ville blive småpenge i sidste ende med de besøgstal jeg har og så vil jeg ikke have besværet med det eller skulle tage hensyn til det.

Så ellers mange tak for tilbuddet, men jeg er ikke interesseret på nuværende tidspunkt.

Så hørte jeg ikke noget i et par dage og besluttede mig for, at det nok bare var spam. Så kom følgende svar:

Hej Kåre,

Tack för ditt snabba svar!

Jag har full förståelse för att du inte vill sälja reklamplats på din blogg.

Det vi skulle vilja annonsera är en liten text baserad annons i ett av dina inlägg på bloggen.

Som ett exempel skulle du skriva en liten text om sammanhanget mellan kortspel och rollspel, där kan du skriva att fantasy kortspel inte är som poker en av de populäraste kortspelen idag. Där ordet ‘poker’ pekar till våran sida; —–.dk

På så sätt blir det inte några stora blinkande banners och istället blir det en liten text annons. Om du skulle föredra någon annan utformning av inlägget så har du all frihet att forma inlägget, sålänge ordet ‘poker’ finns med och pekar till våran sida.

För den här annonsen skulle kunna ge dig 1 000 DKK.

Skulle det fungera för dig? Isåfall kan du skicka din bank information (kontonummer + IBAN och swift eller paypal information). Så ser jag till att pengarna överförs så fort annonsen är uppe.

Lad mig starte med at slå fast, at jeg ikke har tænkt mig at benytte mig af deres fine tilbud. Men jeg er alligevel nysgerrig; jeg kan ikke helt lure hvad der foregår.

Hvis vi nu antager, at de rent faktisk prøver at snyde mig… hvad regner de så med at få ud af det? I bedste fald får de et link, som kan give dem lidt google-rating gætter jeg på. Men hvis der ingen penge kom ind, så ville jeg jo nok slette det igen. Og er det så virkelig besværet værd med personligt skrevne emails frem og tilbage? Og så fra en svensker – dvs. ikke gut i Kina til 1 USD i timen, men noget dyrere? Hvordan hænger det samme?

En anden tanke var måske at de kunne snyde nogle penge ud af mig. Men de oplysninger er jo ikke tilstrækkeligt til at tage penge fra min konto. Så det skulle være en etape to. Måske ville de betale de første 1000 DKK og så forsøge at snyde mig i anden eller tredje omgang?

Jeg forstår det ikke rigtigt. Er der nogen der har nogle input? Og har modtaget lignende mails måske?

9 kommentarer til Spam i en anden form…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier