Google adwords lokker ikke folk ud…

Okay, det er løgn. Men udbyttet har ikke været imponerende.

Jeg har nu kørt min Google Adwords kampagne i en måned – det hele startede med denne blogpost.

Systemet er en smule rodet at finde ud af i starten – der var mange ting jeg ikke var fuldstændig sikker på da jeg satte reklamen op. Man skal angive en masse søgeord (-skombinationer) som den bruger til at beslutte hvor de skal vises. Der er så en masse indbygget automatik som prøver at balancere mellem at give dem der viser reklame flest muligt penge for deres reklamer og give dem der reklamerer flest muligt besøg for deres penge.

Desværre var min reklame ikke særlig interessant for mine søgeord. Derfor blev den hurtigt afsindigt dyr. Når der var så få klik så skulle jeg betale meget mere per klik for at jeg kunne få plads f.eks. direkte på google søgemaskine. I praksis betød det at efter få dage røg prisen for disse over min maksimumpris per klik (5 kroner).

Nogenlunde samtidig med det var min reklame bleve gennemlæst og godkendt til at blive vist på netværket (dvs. alle de sider der bruger google tekst reklamer rundt omkring, f.eks. liveforum). Her er prisen for en reklame åbenbart mindre eller også fik jeg flere hits, for her blev prisen typisk omkring 2 DKK per klik, hvilket gav mig 2-3 hits om dagen (min daglige grænse var 5 DKK – jeg havde jo kun de penge at gøre med som surftown havde givet mig gratis).

Hit raten var dog ikke imponerende – 0,03% af visningerne blev til besøg fra f.eks. liveforum.dk, hvor langt majoriteten af mine visninger også var fra. Den mest interessante oplysning i den sammenhæng var dog nogle lidt mere obskure domæner rundt omkring hvor der åbenbart må være danske rollespillere som kigger på google tekst reklamer, som jeg i al fald ikke kendte til før nu:

  • kurania.dk – Møns rollespilsforening.
  • stigmartyr.dk – som jeg absolut ikke aner hvad er, da de er meget hemmelighsfulde, men det er da noget med rollespil.
  • Computerspilssider såsom dailyrush.dk og gamereactor.dk.
  • En bunke forskellige “få dit gratis forum her” sider (jeg kan desværre se hvilken underside linket kommer fra).
  • En række auktions/netsalgssider, f.eks. dba.dk.

Hvis jeg skal analysere lidt på det så tror jeg bundlinien bliver, at selvom man kan nå ud til nogle steder man ellers ikke ville, så tror jeg ikke det er pengene værd med det meget snævre produkt vi levere. Jeg tror simpelthen reklamepengene er bedre brugt end at betale 2 DKK per klik hvor man kunne få mange af de hits alligevel ved f.eks. at lave intensive forum-kampagner (altså skrive på alle de rollespilsfora man kan finde).

Det ville være nærliggende at prøve Facebook ads, men siden jeg ikke har nogen “gratis” reklamepenge på den som jeg havde til adwords, så tror jeg at jeg springer over.

5 kommentarer til Google adwords lokker ikke folk ud…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier