Kønsdiskrimination diskuteres…

Vi har for tiden en meget aktiv kønsdebat i dansk liverollespil. Jeg har selv blandet mig ganske meget nogle steder.

Egentlig havde jeg besluttet at holde denne blog fri for den, fordi de fleste ting jeg havde at sige hørte mere hjemme i diverse debattråde, og fordi man let kommer til at træde nogle over tæerne. Men nu skriver jeg alligevel noget her, fordi det er her jeg synes det passer ind. Det er tilpas semi-offentligt og alligevel fremhævet til det jeg vil sige.

Den nuværende debat tjener bestemt ikke det tiltænkte formål. Tværtimod.

Det er en hård påstand, men det er min holdning. Debatten som den er nu, gør mere skade end gavn.

I bund og grund vil næsten alle, mænd som kvinder, gerne undgå kønsdiskrimination og skabe lighed. Problemet er bare, at majoriteten af kønsdiskrimination finder sted ubevidst, eller i al fald uden at dem der udøver det, tænker på det som sådan. Det gør det ikke iorden, men det betyder, at det er ret svært at komme det til livs, for det kræver i første omgang man bliver bevidst omkring problemet. Jeg tror dog langt hen ad vejen af der er en forståelse for hvor det sker, og hvor der skal sættes ind.

Det svære er her, som i samfundet, at finde ud af hvordan der skal sættes ind – hvad er Løsningen?

Vi vil gerne Løsningen. Allesammen. Det tror jeg på. Men den debat der raser nu er ikke gavnlig. Det drukner i ord, retorik, ordkløveri,  misforståelser, forskellige målsætning og vidt forskellige ideer om hvad der er Løsningen. Masser af holdninger, ingen handlinger.

Resultatet? Det kan jeg berette fra første hånd – folk opgiver. Ikke fordi de ikke gerne vil, men fordi det er uoverskueligt. Fordi ingen har sagt “Det her er Løsningen, og nu viser vi jer, at det er det.”

Det lyder som meget at forvente, men det er det som sådan ikke. Jeg tror ikke der er nogen der har Løsningen – endnu. Men det er helt sikkert mange der tror de har Løsningen. De folk – de skal tale og råbe højt, og derefter handle. Vise, at de har Løsningen, vise at den virker – eller at den ikke gør og hvorfor, og så handle igen. Der skal handles, eksperimenteres og evalueres. Der skal være nogle som tør være fakkelbærer, som tør være dem der viser alle os andre, hvad der skal gøres. Så skal vi nok følge efter.

Hvem tør det? Er der er nogen, der tror nok på det de siger til at de tør handle på det? Eller er folk ikke sikrere i deres handlinger, end at det eneste de kan er at læne sig bagud og pege på dem de mener ikke gør det godt nok og kritisere?

Til dem der har holdninger og ideer; Tag udfordringen op og handl! Vi er mange der gerne vil, men ikke er sikre på hvordan. Der må være nogen der har en ide om hvordan. Det er deres tur nu.

3 kommentarer til Kønsdiskrimination diskuteres…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier