Jamen min rolle…
Warstories – når en spiller fortæller hvordan han/hun oplevede en rollespilsoplevelse – er utroligt lærerige. De fortæller en helt masse – heriblandt særligt om den der fortæller og dennes måde at spille rollespil på. Det jeg særligt vil fokusere på her er spillerens argumentation for sine handlinger – hvorfor valgte spilleren at handle på en bestemt måde under spillet. Mere bestemt argumentationen der starter med “Det passede godt til min rolle at gøre X fordi…”.
En Samurai, en Ridder og en Frimurer…
Hvad har mafiaen, en ridder fra en romantisk ballade, en samurai og et logemedlem til fælles? De har alle et kodeks – et sæt regler omkring opførsel de lever efter i kraft af deres medlemsskab af en eksklusiv social gruppering.
Konfliktstyring…
En af de sværeste færdigheder at mestre som (live)rollespiller er konfliktstyring – altså at styre sine konflikter så de skaber underholdende spil for dem der er involveret og samtidig kulminerer på det rigtige tidspunkt.
En-scene roller…
Jeg skal indrømme, at det ikke er helt simpelt, at lave en god rolle til liverollespil. Der er en helt masse ting man skal balancere; kan man spille rollen, er rollen underholdende, passer den til scenariet, er den spilskabende, har man grejet til den, osv. Der er utroligt mange hensyn som alle sammen skal balanceres op mod hinanden.
Derfor er det ikke underligt, at man ofte henter inspiration i litteratur. Så længe man ikke laver direkte tyveri, så er det også fint. Men der er nogle typer af roller, der virker fint i traditionel litteratur – særligt film – men ikke i rollespil. Det er den type roller jeg kalder en-scene-rollen.
Fælles rollebygning…
Så, nu har jeg sagt lidt om hvorfor jeg tror det er så svært for folk at lave roller og de i stedet vælger at bruge tid på grej. Så jeg tænker jeg vil fortælle lidt om hvordan vi har gjort til Krigslive VI og VII krydret med erfaringer fra tidligere scenarier, og forhåbentligt kan det hjælpe dem der er interesserede i at bruge flere kræfter på roller, i at gøre lidt mere ud af det.
Kommentarer