Der mangler officiel koordinering af Krigslive…

Krigslive I blev lavet af Thomas Aagaard. Efter det gjorde han noget der – mig bekendt – er unikt for scenarieserier i Danmark. Han lagde op til at en anden arrangørgruppe kunne tage bolden op uden at skulle gøre alting præcist som han havde gjort. Det er så blevet gjort 5 gange efterfølgende og jeg har fra pålidelig kilde at den 6. gang også er undervejs.

Efter Krigslive II blev det relativt populært at lave Krigslive, og der begyndte at være flere grupper der var interessede. Men der var ikke noget der officielt håndterede situationen. Jeg har flere gange opfordret til at der blev lavet en officiel instans af en art, men det har der altid hersket en vis modvilje mod blandt de folk, som har diskuteret sagen (desværre er de pågældende tråde fra det gamle forum på krigslive.dk som ikke længere findes). Det eneste der nogensinde blev lavet fælles var “standardreglerne” og alt andet lige var det jo en succes.

Som oftest falder det tilbage på mig at koordinere hvem der skal lave det næste Krigslive. Det skyldes at jeg i kraft af min position som webmaster for TRoA rent lavpraktisk har mulighed for at give folk adgang til hjemmesiden. Selvom jeg lidt ubeskedent mener jeg ikke er den dårligste til at håndtere den slags henvendelser og give folk en god ide om hvad de skal gøre for at komme igang, så ville jeg gerne der var en officiel, kompetent instans der kunne håndtere den slags henvendelser som bestod af flere end mig.

Jeg taler ikke nødvendigvis for en demokratisk organisation – det tror bare vil blive noget politisk rod og en masse organisation og bureaukrati der ikke tjener noget formål – men en lille flok folk der er kompetente og engagerede og som folk er enige om, står for den praktisk koordinering og i tilfælde af flere grupper der henvender sig kan gøre en indsats for, at der ikke ligger to krigslives oveni hinanden.

Tror du ikke det her er et problem? Well… det er fordi du ikke modtager mails på min mailkonto…

Siden Krigslive III har der været ca. 4-6 semi-seriøse grupper hver gang der har snakket om at lave næste krigslive. Nogle har henvendt sig direkte, andre har bare halv- eller heloffentligt luftet deres intentioner og måske brainstormet/hypet lidt inden det døde ud. I forbindelse med både Krigslive IV, VI og VII har der været flere grupper der har arbejdet seriøst med konceptet og henvendt sig til mig – i alle tilfælde situationer hvor jeg har været nødt til at træffe en beslutning om den ene eller den anden gruppe. Det bliver typisk først-til-mølle, men det er desværre ikke det der giver det bedste resultat. Jeg ville gerne sætte nogle krav op til folk der henvender sig for at sortere de useriøse folk fra (for dem har der godt nok også været nogle stykker af), men sidst jeg forsøgte det fik jeg også en verbal lussing.

I praksis er der lige nu en uofficiel gruppe omkring den her beslutning. Den består af undertegnede, Thomas Aagaard og Allan Davidsen. Jeg har argumenteret for hvor jeg er med i det. At Aagaard er aktiv er ret indlysende – og Allan er både Aagaard og jeg enige om, er en god tredjemand værende den som har været engageret bag kulisserne på flest krigslives. Men i praksis har vi ikke nogen beslutningsmagt. Alligevel ender vi de-facto med at være dem, der skal lege smagsdommere fordi nogen skal gøre det. Det er sgu’ pisse uhensigtmæssigt.

Jeg så gerne at folk indså at der er et behov her. Så længe folk ikke gør… ja så er det skyggeregeringen bestående af ovenstående 3 personer der bestemmer… men det er måske sådan folk bedst kan lide det?

26 kommentarer til Der mangler officiel koordinering af Krigslive…

 • thomas aagaard skriver:

  Du har så evigt ret.
  Når man læse tråden på krigsliveforumet igennem, så er den helt store grund til modstanden mod en officielt gruppe, jo netop at nogen skal sidde og lege smagsdommere og beslutte hvad der er et rigtigt krigslive og hvad der er rigtigt rollespil…

  Og det er jo præcist hvad der er tilfældet nu…
  Hvis der officielt blev lavet en gruppe til det, så ville tingene i det mindste være langt mere gennemsigtige end de er nu.

 • Præcist.

  Men hvis folket vil have en skyggeregering, så kan jeg jo bare være glad for at jeg sidder i den :-).

 • alsted skriver:

  Hej

  Jeg tror i glemmer at selvbedrag er den kraftigste form for bedredag der findes. Der er mange rundet omkring der har svært at ved at der nogen der mere ret end andre, og der med er det behændigt at man kan vælge ikke at have en officiel tommel-op/ned gruppe.

  Men uanset hvad, så er det måske værd at bemærke at varemærket “krigslive” i meget høj grad tilhøre Aagaard. Så han kan jo bare nedsætte en gruppe hvis eneste formål er at sikre at dem der låner varemærket behandler det på en passende måde.

  En sådan handling kan så muligvis afstedkomme den meget triste situation at der ikke er nogen der vil underlægge sig sådan en gruppe og der med dør krigslive rækken ud. Om der så springer noget nyt og bedre frem af asken eller om en sådan gruppe har så meget teft i deres kommunukation at det helt undgåes må tiden vise.

  Jeg er af den klare opfattelse af at der er alt for meget misforstået demokrati rigtigt mange steder i de frivilliges verden og det her er et prima eksempel på det.

  Den der har evene har pligten.
  Indflydelse følger indsatsen.

  Nu har jeg vist jokket nok rundt i det, ses.

 • Bo Karlsen skriver:

  Jeg er godt nok lidt overrasket over dette indlæg. For igennem indlæget forklare du at Aagaard opfandt krigslive og at du varetager det ud fra TRoA’s interresse, og at i to har valgt og blande Allan med ind i det er fordi i ønskede en mand mere (går jeg ud fra) hvilket betyder i er en kompatent gruppe der står for det, hvis i ønsker udskiftning eller flere folk i den, er det vel blot og gøre den officiel, den eneste grund til den ikke er officiel er vel at i (jer tre) ikke har valgt og gøre den det…

  For mig lyder det som om du er overrasket over at livere ikke aktiv siger at det er for dårligt der ikke er en gruppe og at folk skal forlange en gruppe, men så længe nogen har taget bolden og det fungere fint, vil det andet jo ikke ske, det findes der jo mange eksempler på, “if its not broken don’t fix it”. Personligt synes jeg rigtig meget inden for specielt Live rollespil fungere ud fra denne sætning.

  Jeg ser ikke grunden til alt skal gøres officel og formelt, så som eks. Stirland der er gået fra og være en gruppe folk til en forening, vi er her alle for og have det sjov og hver gang vi pålægger folk mere administativt arbejde eller forpligtelser så fjerner vi muligheden for spåntane ting og det er tit disse ting der har give gode resultater.

 • SorenJepsen skriver:

  Jeg syntes der er allermest behov for er en form for “formel” koordinering af hvornår krigslive afholdes.

  Det ser jo ud til at vi går glip af chancen for et krigslive i dette efterår. 🙁

  Jeg er enig i at vi skal passe på med at kvæle ideen med smagsdommeri og faste arrangørgrupper, men vi kunne gøre livet lettere for mange potentielle arrangørgrupper hvis koordineringen blev mere offentligt, f.eks. på en fælles webside, end blot rygter.

 • Tommy Schouw Rasmussen skriver:

  Tja, som jeg ser det, så er det Thomas Aagaard der besidder ophavsretten til Krigslive-scenarierne. At det så er blevet open-sourcet, ændrer ikke på at han sidder med den lange ende af pinden.

  At I i realiteten sidder 3 mand “på flæsket” ser jeg heller ikke som problematisk. Hvis nogen føler sig groft forbigået af jer står det dem jo stadigvæk frit at lave et alternativt krigslive. Det i sidder på er jo et brand, ikke selve konceptet om at lave enhedskamp-fokuseret liverollespil.

 • Bo;

  Folk skal ikke “forlange” en gruppe. Folk skal indse, at uanset hvordan de mener verdenen fungerer så vil der være nogen der i sidste ende tager beslutningen. Vi kan enten gøre det formelt (det behøver ikke være det samme bureaukratisk men blot at det er gennemskueligt for folk) eller vi kan lade være. Uanset hvad må folk indse, at hvem der laver Krigslive koordinerer ikke sig selv.

 • Claus Raasted skriver:

  Knudepunkt sidder i samme situation. Det er heldigvis ikke noget som har givet uoverkommelige problemer hidtil, selvom der har været et par konflikter omkring det… og det er en pæn sjat større, vildere og mere prestigefyldt end Krigslive.

  Men Kåre, hvis I har et problem med at være skyggeregering, så synes jeg at du skal videresende mails fra kommende Krigslive-arrangører til mig. Jeg er alligevel god til at tage beslutninger og være smagsdommer (om man så er enig med mig eller ej er noget andet) og det passer sikkert også godt ind i en masse menneskers virkelighedsopfattelse, at onde Claus Raasted bestemmer. 😉

  Men indtil det sker kan I jo bare være skyggeregering… 😉

 • Claus;

  Nu provokerer du jo bare for provokationens skyld. Det er jo ikke fordi jeg nødvendigvis vil have nogle andre gør det. Jeg synes den nuværende gruppe har udmærkede kompetencer til at gøre det – også bedre end dine i den her situation ;-).

  Jeg vil derimod gerne have at folk forstår at det vil være nyttigt hvis der var mere gennemskuelighed omkring det her.

  And if all else fails… well, så ved folk nu hvem der er skyggeregeringen 🙂

 • Bo Karlsen skriver:

  Så det du vil sige med dette indlæg er HAY VI ER 3 DER BESTEMMER HVEM DER LAVER KRIGSLIVE (ihvertfald på krigslive.dk) OG DET VIL VI GERNE HAVE ALLE VED!!!
  For mig lyder det stadig meget underligt…

  Men når det er sagt er jeg sikker på vi er mange der meget gerne vil takke jer alle tre for og gide bruge tiden på en opgave som kun de færeste ved bliver brugt tid på.

 • Snarere;

  Well, folk havde ikke lyst til der skulle være nogen der tog beslutninger. Det er der nogen der gør alligevel, fordi det er der nødt til at være. Det har de det okay med at gøre. Hvis I er utilfredse, så må I jo sige det. Nu ved I det.

 • Bo Karlsen skriver:

  Fair, det tror jeg jeg ikke i finder nogen der er, tvært i mod. men kunne være sjovt med en hjemmeside der kom op på http://www.krigslive.dk lige så snart arrangementet er overstået som linker til forum og til billeder fra de sidste krigslive og indeholder en blanket man kan udfylde online og sende til jer 😀 det kunne jeg godt se det grinerene i, evt. lavet som en blok så vi andre kan høre hvor mange der overvejer og lave krigslive 😀

 • Bo Karlsen skriver:

  i stedet for grumme grumme rygter

 • Nej, for så er det jo officielt, og det har folk givet klart udtryk for, at det vil de ikke. 🙂

  Måske var det en løsning på sigt. Lige nu har jeg forklaret hvordan tingene hænger sammen (i al fald her) og når folk har vænnet sig lidt til det, kan det være vi skal stadfæste det lidt mere.

 • Bo Karlsen skriver:

  Så for og få sådan en side skal vi lave en fb gruppe som omhandler dette ? :p

 • Facebookgruppe der hvad? Ellers tak tror jeg…

 • SorenJepsen skriver:

  Jeg ved ikke om Kåre bliver klogere af folks indslag – jeg syntes hans problemstilling er for vigtig til at løbe ud i sandet.

  @Bo – jeg kan se alle mulige gode grunde til at man som mulig arrangør ikke ønsker at offentliggøre sine ideer for tidligt.

  Det er selvfølgelig drøn ærgeligt hvis man som arrangør kommer for sent til møllen – som kåre skriver er det jo ikke nødvændigvis den første ide som er den bedste. Endnu mere ærgeligt er det selvfølgeligt at være for tidligt ude – som når folk poster på forummet at de har planer om at arrangere næste krigslive men ikke følger op på det.

  Jeg tror det vil løse mange af problemerne hvis blot alle der ønsker at arrangere krigslive i det mindste kontakter skyggeregeringen og gør deres intentioner klar. Så kan skyggeregeringen jo i fortrolighed sørge for at sætte arrangørgrupperne i kontakt med hinanden hvis der er flere om budet. På den måde er det arrangørerne selv som må tage stilling til hvorvidt de vil foretage sig yderligere – men så ved de i det mindste hvad de er oppe imod.

 • Bo Karlsen skriver:

  @SorenJepsen
  Jeg er helt enig med dig i at man som arrangør ikke ønsker at alle ved og ens projekt før man overhovet er sikker på det bliver til noget, men på en siden kan der jo blot skrives “vi har modtaget 3 ansøgninger og er ved og se dem igennem”, eller “så er arrangørstaben fundet og der arbejdes for en hjemmeside”, evt. kan der her også meldes ud hvilke sider der kæmper over for hinanden an på hvad arrangørene ønsker.

 • SorenJepsen skriver:

  @Bo
  “Vi har modtaget 3 ansøgninger og er ved at se dem igennem” er jo netop den slags smagsdommeri folk ikke ønsker.
  “Så er arrangørstaben fundet…” Nå, så var det bare ærgeligt at jeg og mine medarangører ikke nåede at at ligge billet ind før Kåres arbitrære deadline trådte i kraft?
  Det er ikke fordi jeg ikke tror vi vil det samme sted hen Bo, men problemet er mere komplekst end som så. Se bare hvor svært den der olympiske komite har det med at vælge værtsby til det der OL… og det er ikke engang nær så betydningsfuldt som krigslive.

 • thomas aagaard skriver:

  Det der er vigtigt for mig er at der bliver arrangeret flere krigslives og at der forsat er en udvikling… og vi ikke ender med to scenarier oven i hinanden. (eller tæt på)

  Om det er Kejserriget imod bretonere, Darkelf imod Lisardmen, romere imod grækere eller serconere imod Uthere er for mig ikke vigtigt.

  Der skal være plads til at de forskællige arrangørgrupper prøver nye ting. f.eks en træfning hvor vi dropper formationsreglerne, en borg, bykamp, noget andet end warhammer, en spillerside imod en NPCside, osv. For uden udvikling bliver vi på et tidspunkt trætte af det og så dør det.

 • Bo Karlsen skriver:

  @ SorenJepsen
  Jeg tror også vi er enig på mange punkter, og specielt de vigtigste. Jeg ser det blot ikke som en hendring at folk får svar, hvis det gør nogen siger ØV fordi de også vil gør noget, kan de enten sigen røv, vi prøver aldrig mer og lave krigslive eller nu oppe vi os til næste gang der er mulighed.
  Det er jo som miljø vigtig og vide at der kommer arrangementer og ca hvornår, sådan andre ikke laver et arrangement oven i, for vi har ikke brug for den form for “konkurrence”. Men ja vi er nok mere eller mindre enig.

 • Migal skriver:

  Jeg synes det er for dårligt at folk ikke vil have smagsdommere. Det er jo selvmodsigende at have en offentlig skyggeregering.

  Nogle positive punkter man bør tage frem:

  1. Hvis man havde en krigslive styregruppe ville den være i stand til at sætte regler op for hvad krigslive er og offentliggøre disse. Fremtidige arrangøre kunne så se hvilke regler de skulle overholde for at få lov til at kalde det krigslive.

  2. Krigslive styregruppen ville kunne offentliggøre alle indkomne forslag enten før eller efter deres valg af hvem der skal stå for det. Derefter kunne de forklare præmisserne for afvisningen af de andre.

  3. Hvis du ikke vil have en krigslive styregruppe er der en alligevel. Hvis du er utilfreds med smagsdommeri: Ret ind, græd lidt når du ligger dig til at sove og vær glad for at der kommer et krigslive som kloge krigslive arrangørere har lavet en form for kvalitetssikring på.

  4. Man kan altid lave noget andet der ikke hedder krigslive, hvis man ikke får lov. Alle er glade.

  Mit forslag er:
  Sig: “Hej se det er os der er krigslive styregruppen. Vi bestemmer hvad der er godt og skidt. [Vis metode] Dette er vores metode, som har virket og stadig vil virke. Har i gode forslag til ændriger af vores metoder så skyd løs, men vi ved bedst. Det kan i jo selv se på alle de tidligere gode krigslives.”
  Bliv flamet.
  Overlev flaming.
  Krigslive styregruppe implementeret.
  Folk brokker sig lidt i krogene (det gør de også nu)
  Alt er godt og Allan, Aagaard og Kåre, samt hvem end de invitere med bestemmer. (Mest Aagaard)

  (Og se nogle åbne forslag Aagaard har! Yay, alt bliver godt for alle der har en god ide og muligheden for at udføre den)

 • Migal skriver:

  Vi har forresten samme problem med hvem der laver TRoAs sommerscenarie internt. Det er heller ikke sat i et ordentligt system.

  En måde at koordinere det på er en scenarie liste i stil med den du, Kåre, lavede for at koordinere sommerscenarie datoer mellem de forskellige foreninger. En åben liste med info om tidspunkt, koncept, arrangørgruppe, location og en kort teaser [Forår 2012 – K8: Idun-sletten – Sjællænder 1, 2 og 3 – Sletten – Nogle vikiger slås om kongemagten. Aserne holder med den ene hær, jætterne med den anden. Hov, de døde alle sammen af deres sår efter første kamp og kommer til Valhalla. Her slås de to hære som Einherjere og fester sammen om aftenen imens de fortæller om deres heltedåd. Det er mytisk vikingetid, hvilket vil sige at vi gerne vil have et par regimenter af jætter, valkyrier og måske nogle dværge. Formationskamp og regimenter som normalt, med et par større skirmish slag for at prøve det. Mad og telt ordninger som normalt med offgame lejr til dem som ønsker dette. Vi slutter af med Ragnarok]… Men det bliver alt for demokratisk så det gider jeg faktisk ikke at se, men nu har jeg skrevet om et scenarie jeg gerne ser blive lavet.

 • Der er jo nogen der koordinere i TRoA – bestyrelsen godkender oplæg til arrangementer i foreningsregi.

 • Migal skriver:

  Ja, det er rigtigt. Der var jeg dum.

  Dog er det ikke helt så simpelt desværre. Mange koncepter bliver jo ikke engang lagt frem for bestyrelsen fordi de andre har været hurtigere, har et bedre koncept eller har snuppet de åbenlyse arrangørkandidater.

  Nå ja, skidt med det. Verden kan jo ikke være perfekt.

 • Der vil jo altid være en vis del politik og personlige relationer i sådan noget. Sådan er det omkring alle beslutningsprocesser, både dem i frivillige organisationer og dem i organisationer, hvor folk er betalte.

  I år ved jeg der er en 3-4 grupper der er seriøse omkring at lave noget i TRoA regi. Men bare fordi en gruppe kommer først betyder det jo ikke at de andre ikke også kan lave noget, hvis de kan skaffe folk og kan lade være med at lægge arrangementerne oven i hinanden.

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier