Leg med arrangørløfter…

Jeg mener, at hvad arrangørerne lover deres spillere er en af hjørnestenene i forventningsafstemningen der foregår mellem arrangører og spillere. Det er kritisk for spillernes oplevelse af arrangementet at arrangørerne lever op til hvad de lover – næsten vigtigere end hvad de reelt lover.

Det ledte til, at jeg fik en ide til et lille eksperiment. Ideen er kort fortalt at se hvordan folk reagerer hvis de står med et scenarie som overhovedet ikke er proportionalt med det de blev lovet. Om jeg nogensinde fuldfører det vil jeg ikke kunne svare på, men jeg vil forsøge at beskrive ideen her. Så er I advaret.

Det er nok bedst egnet som conscenarie. Først laver man en foromtalte hvor man virkelig kæmper med at få scenariet til at virke appelerende til folk. Foromtalen skal skrives uden hensyn til hvad der egentlig kan lade sig gøre, dens formål er bare – over alt andet – at lokke folk til. Gerne med en masse løfter der virker realistiske, men ambitiøse. Den skal også skrives under et pseudonym.

Så sørger man for, at man selv bliver “tilmeldt” scenariet som spiller. Inden scenariet sørger man for i det dertilindrettede lokale at lægge et oplæg til scenariet – eller få en af arrangørerne til det.

Når scenariet oprinder går man selv ud til lokalet og spiller roller som spiller – sammen med de andre spillere. Oplægget man har efterladt er det eneste der er at spille scenariet ud fra.

Oplægget skal være så ringe og langt fra det man har lovet, at spillerne ikke har lyst til at spille det. Ideen er så at observere hvordan folk reagerer – forsøger de alligevel? Klager de til nogen (arrangørerne f.eks.)? Går de bare? Diskuterer de indbyrdes hvad de skal gøre? Jeg tror der er grundlag for at kortlægge nogle “grundholdninger” til hvordan man forholder sig til brudte arrangørløfter ved at observere folks reaktioner.

Det er virkelig et eksperiment jeg synes kunne være spændende, men jeg er meget i tvivl om hvorvidt man reelt kan tillade sig det. Man spilder jo folks tid og er meget uærlig overfor dem. Men på den anden side – hvis man får noget interessant viden ud af det, kan det jo være det værd…

4 kommentarer til Leg med arrangørløfter…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier