Skriv noget om hvad der sker…

Som du måske er bekendt med skal Knudepunkt 2011 afvikles i Danmark. Arbejdet omkring det har været undervejs længe og er begyndt at tage form. En af de ting der er påbegyndt og undervejs er indsamling af artikler til Knudepunktsbogen. Du kan læse mere om hvad de søger her.

Jeg vil egentlig benytte lejligheden til at slå et slag for at skrive noget. De tidligere års bøger har haft sådan en lidt “accept-all” approach til indhold, men denne gang har folkene bag mod på at turde sige nej til bestemt typer indhold.

Der er tre kategorier; at skrive om scenarier, at skrive noget akademisk og at skrive en holdning. Det er særligt den første og den sidste jeg vil tale lidt for at folk skal skrive noget til.

At skrive om et scenarie – alle der har lavet et scenarie indenfor nyere tid bør overveje at tage udfordringen op. Som det har været diskuteret talløse gange er dokumentation af afviklede scenarier noget der virkelig mangler. Det har en masse konsekvenser og en af dem er, at vi ikke er særlig gode til at bygge på det andre har lavet fordi medmindre vi selv har deltaget i det, så kender vi sandsynligvis ikke særlig meget til det. At dokumentere scenariet – selv hvis det er et meget traditionelt scenarie – kan have værdi for andre. Gør det. Jeg glæder mig til at læse det.

Det andet jeg vil argumentere for er at skrive noget om holdninger. Der er bunker af holdninger i liverollespilsmiljøet, men de fleste når ikke længere end en brandert eller en dårligt stavet post i en tråd om et andet emne på et tilfældigt foreningsforum et sted i udkanten af nettet. Hvis du har noget på hjerte så er det her måden at få det ud til en masse andre mennesker på.

Men det der i virkeligheden afskrækker dig er jo at “du ikke kan skrive på engelsk” eller “du kan ikke formulere dig” eller “det er ikke godt nok det du skriver”. Well, måske har du en udfordring eller to her. Men holdet bag bogen vil elske at høre fra dig alligevel og komme med forslag og hjælp så du kommer over de hurdler der er. Tag for helvedet springet og skriv til dem om hvad du har lyst til at skrive. Vi har brug for at der er flere danskere der ikke er Claus Raasted der skriver til de bøger!

Boggruppen kan kontaktes på book@knudepunkt.org og gerne i løbet af Juli eller August.

8 kommentarer til Skriv noget om hvad der sker…

 • Bo Karlsen skriver:

  Må jeg rose dig for at gide slå et slag for dette. Jeg har sagt at lige så snart jeg får en dato så er min tid reseveret i kalenderen. Og jeg vil med glæde skrive noget selv om jeg kan skrive flere problemer med det jeg skriver, men jeg har intet ordentlig og bidrage med endnu… 🙂

 • Claus Raasted skriver:

  Enig med Bo – det er fantastisk, at du gider promovere KP-artikler.
  Til gengæld så er det et udtryk for en total mistolkning af virkeligheden, at skrive, at det er vigtigt, at der skal være andre danskere end mig der skriver.

  Jeg har pt. kun har skrevet 1 (EN) Knudebogs-artikel til dato – i “Lifelike”. Nu er jeg så en af redaktørerne på den næsten KP-bog og kommer selvfølgelig også til at have en artikel i der, men ellers ville det være synd, at sige at jeg har markeret mig på den front. 😉

  Derimod er der masser af andre danskere, der har skrevet til bøgerne – lige siden Nordmændene i 2001 lavede “The Book” (der havde et indslag af Mikkel Sander). Så det er både, at misrepræsentere mængden af Claus Raasted-artikler i forhold til andres artikler helt absurd meget (jeg har ikke lige tal på det, men mit gæt er, at der er skrevet over 50 artikler af danskere indtil videre – 1 af dem af mig), men også at gøre mig en bjørnetjeneste ved at fremstille mig som havende en “Se mig – jeg er den eneste dansker der er internationelt aktiv” attitude. 😉

  Så juuhuu for, at du opfordrer folk til at skrive – det tror jeg faktisk gør en forskel for nogle. Mindre juuhuu over den kække slutkommentar. 😉

  (og bare rolig, jeg er hverken sur eller fornærmet, men ville hellere lige rette en misforståelse – for dem er der sgu’ nok af)

 • Beklager Raasted, det er mig der ikke har kigget fakta efter i sømmene. Jeg troede faktisk du havde skrevet en del, men jeg forveksler det nok med at du har sagt en del til selve knudepunkterne.

  Jeg ved godt der er masser af andre danskere der har skrevet og det var ikke min hensigt at forklejne deres indsats (jeg kan jo f.eks. se jeg har skrevet lige så meget som dig ;-)) eller at forsøge at pådutte dig en attitude du ikke har. Det er bare så uhyre let at lave en Claus Raasted reference men denne gang havde jeg ikke fakta i orden – beklager.

  And now on to what this really is all about – getting something written!

 • Claus Raasted skriver:

  No problem. 😉
  Og nu vi taler om things written… hvornår hører jeg fra DIG om din artikel til “Visions, Rants & Prophecies” afdelingen? 😉

 • I’ve been busy… men jeg regner med indenfor den kommende uges tid at få tid til at kigge lidt på det.

 • Migal skriver:

  (jeg kan jo f.eks. se jeg har skrevet lige så meget som dig)

  Nerds!

  Nej, det er godt at få nogle tanker på papiret, hvis man da har dem. Jeg føler dog ikke jeg har noget at sige… så ergo ikke alt for mange tanker hos mig. Og sikkert alt for moderate og diplomatiske tanker.

 • Migal; Jeg skrev en artikel til 2008 bogen, det er den jeg refererer til :-).

 • Migal skriver:

  … og jeg har intet skrevet. Ergo for at jeg skal være perfekt må i andre have en negativ værdi, i dette tilfælde nørder. (Hvilket er ironisk at en nørd kalder en anden)

  og ja, jeg kan godt huske at der var en artikel af dig, men ikke helt hvad den handlede om. 🙂

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier