Krigslive dominerer…

Krigslive har, siden det startede i 2006, gået frem med stormskridt. Det er den eneste scenarierække der, mig bekendt, i den grad har vandret mellem arrangørgrupper, foreninger og geografi. De to sidste krigslives (IV og V) har været de to største jyske scenarier, og Krigslive VI tyder også på at blive stort.

Med så mange deltagere har Krigslive også kunnet influere spillestilen mange forskellige steder – det mest markante nok værende 60×90 skjoldenes indtog i mange foreninger på bekostning af de større skjolde. Det har skabt mere fælles grund mellem foreninger og deres spillestile og gjort arbejdet med at deltage et andet sted mindre (eller i al fald fået det til at virke mindre). Dertil kommer de utroligt mange gennemført og lækre kostumer der er blevet lavet rundt omkring.

Ingen tvivl om at Krigslive er noget specielt, og det har givet mange gode oplevelser til de mange deltagere, og også har givet noget til miljøet generelt. Men der er også en bagside af projektet.

Krigslive har traditionelt set ligget om foråret. April eller Maj har været de foretrukne måneder – med undtagelse af Krigslive III som lagde sig i efteråret.

Med undtagelse af at det traditionelt også er der omkring hvor Fastaval og Knudepunkt ligger, så er foråret som sådan meget godt. Med en enkelt undtagelse – det skygger nemlig for sommeren, som traditionelt er (de store) scenariers højtid.

Krigslive har, særligt over de sidste 2-3 krigslives, vokset utroligt meget på grejsiden. Selvom man til mange Krigslives kan komme afsted med at lave meget lidt udstyr til bestemte typer af regimenter, så ender de fleste folk med et koncept der er meget krævende på udstyrssiden. Det betyder, at folk lægger rigtig meget arbejde i grejproduktion og, i nogle tilfælde, også kamp- og spiltræning.

I TRoA er det meget tydeligt i år. Jeg kan ikke huske skemaet, men jeg gætter på det er ca. 12 weekender med skemalagte aktiviteter på 6 måneder – det er ret meget.

Konsekvensen er, i al fald i TRoA, at folk fokuserer meget lidt på sommerscenarierne og ret meget på Krigslive. Først efter Krigslive kommer fokus igen på sommerscenarierne. Det betyder, at sommerscenarierne har en tendens til at blive syltet lidt – og i sidste ende bliver der kun 2-4 måneder til at forberede til dem.

Derfor kunne jeg ønske, at Krigslive igen kom til at lægge til efteråret. For det første vil det igen give sommerscenarierne plads og fjerne Krigslive fra Fastaval og Knudepunkt og for det andet er der, i al fald i de kredse jeg spiller, ikke så mange scenarieaktiviteter i efteråret. Tidligt oktober tror jeg ville være et dejligt tidspunkt.

Hermed er opfordringen givet videre til dem der vil tage handsken op og lave Krigslive VII – efteråret, tak!

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier