2015 til 2016…

Et år er omme, et nyt begynder og som traditionen foreskriver betyder det, at jeg gør status over nørdåret der er gået og ser ind i nørdåret der kommer. Vi starter med tilbageblikket.

2015

Jeg skrev en lignende post for ca. et år siden: Den kan du læse her eller du kan se opsummeringen herunder:

 • At spille bordrollespil 1-2 gange om måneden; gerne fortsætte med WFRP og evt. starte en ting mere op.
 • At fortsætte med brætspilsholdet.
 • At lære 10 nye brætspil at kende.
 • At deltage til Dunkelheim alle gange.
 • At deltage i 3 andre rollespil, enten som arrangør eller spiller.
 • At deltage på Fastaval og Knudepunkt – begge dele hvor jeg bidrager med indhold.

Bordrollespil er sådan lidt så som så. Jeg har en gruppe hvor vi spiller aperiodisk men vi er fem voksne mennesker (jeg er vel egentlig den yngste) hvor de tre har krævende fuldtidsarbejde+ og tre (med en smule overlap) har børn så kan der let gå 4-5 uger mellem spillegange. Så 1-2 gange om måneden er det ikke blevet til, men jeg vil tro en 10-12 spillegang hen over året ikke er skudt helt ved siden af.

Brætspilsholdet har fortsat. Vi har haft et lidt roligt efterår men jeg tror vi får travlt igen nu her. Vi har ikke været så flinke til at sikre  at spillene altid var nye, men vi har fået spillet en masse. Det anser jeg som opfyldt.

Jeg har så rigeligt lært 10 brætspil at kende. Jeg har ikke det præcise tal, men hvis jeg har spillet 20 nye brætspil i år skulle det ikke undre mig.

Jeg havde prioriteret at deltage til Dunkelheim til samtlige spillegange, men som bekendt blev flere af dem aflyst. Jeg så rigtig gerne at Dunkelheim samlede moment og blev fedt igen, men jeg tror det bliver svært at lokke folk til nu hvor der har været nogle fejlede spillegange.

Målsætningen om at deltage til 3 andre (live)rollespil blev ikke opfyldt. Jeg fik arrangeret Konklavet og deltaget i En Gave til Zarinaen men jeg kom ikke til andet. Planen var at jeg skulle have deltaget i Den Sidste Havn i Stjernehavet men det blev aflyst. Derefter var der ikke andet der rigtig lokkede som også passede ind i alt det andet der skete – særligt nyt arbejde her sidst på året (og det kaos der var på mit gamle arbejde op til at jeg skiftede) tog fokus og tid væk fra at finde noget andet at deltage i. Jeg skelede flere gange til CoW men af forskellige årsager har jeg valgt der fra (det vender vi tilbage til).

Deltagelse til Fastaval og Knudepunkt blev opfyldt. Til Knudepunkt deltog jeg med et foredrag jeg både selv er overordentligt tilfreds med og som jeg fik en del ros for – nemlig “Best Practice of Larp Project Management” som var en skøn blanding af mine erfaringer med projektledelse i liverollespilregi, men professionelle erfaring på området og min teoretiske viden. Det oversatte jeg til dansk, raffinerede det og tog det med igen til et (meget lille men utroligt hyggeligt) forum og sidenhen pudsede jeg det af igen for at tage det med som lederkursus til Bifrosts Generalforsamling. Er det noget der har din interesse kan du hente nyeste version af Slides og Kompendie her.

Til Fastaval arrangerede jeg Warhammer Fantasy Battle turnering. Vi var en forholdsvis lille flok, men det blev dejligt casual og hyggeligt og var en god oplevelse. Det tog dog to hele dage af min fastaval og selvom det var fedt, så var det for meget tid, jeg egentlig gerne ville have brugt på noget andet.

Der skete også lidt i 2015 der ikke var på målsætningslisten. Jeg deltog som sagt i Forum som var utroligt småt men en gennemført god oplevelse. Jeg fik lært en del folk at kende som jeg allerede “vidste hvem var” men som jeg ikke rigtig havde lært at kende. Det var jeg glad for. Maden var lidt vekslende, men den var rigelig, servicen var god, der var spændende indlæg og fordi vi ikke var så mange blev der en god “intim” stemning. Alt i alt var det en rigtig fin oplevelse. Derudover flyttede en fungerende, fin 3D-printer ind i hjemmet og har været involveret i mange nørdeprojekter – og det bliver den helt sikkert ved med.

2016

Så, hvad skal der ske i året vi træder ind i?

Først og fremmest vil jeg gerne vedblive med at spille noget regulært bordrollespil. Holdet vi har nu fungerer fint, omend der kan gå lidt langt mellem spillegangene. Jeg vil egentlig gerne lidt mere end det, men realiteterne lige nu er, at der er mange andre ting der kommer før, så jeg kommer nok ikke til at samle mere bordrollespil op i år.

Dernæst bliver 2016 året hvor jeg vil lave et brætspil. Det er sådan set lidt snyd, for jeg er allerede gået igang. Sammen med Mads Havshøj laver jeg Stick Stack til Fastaval i år. Ambitionen er både at få noget erfaring med processen men vi går også efter, at skulle komme derfra som nomineret til Ottoen i brætspilskategorien omkring innovation. Jeg tror også gerne jeg vil sætte et projekt i søen til Fastaval 2017 men det afhænger af, om jeg får den ide jeg synes er sjov.

Hvis vi bliver på brætspilsfronten så vil jeg i år dokumentere alle de spil jeg spiller. Det består i at tage et billede fra hvert spil som notere dato, spil og nogle få andre data. Formålet med dette er primært at få et overblik over hvor mange spil jeg egentlig får spillet og rytmen i dem. Jeg tror jeg får spillet flere spil end jeg lige er klar over, og det vil jeg egentlig gerne dokumentere for mig selv. Tilsvarende vil jeg gerne vedblive med brætspilsgruppen så jeg fortsat kan få spillet en masse nye spil.

Sidste år satte jeg at mål om at spille 10 nye spil. Det vil jeg ikke gøre i år. For det første fordi jeg er i en rytme hvor jeg får spillet en masse nye spil (det er jo dejligt) men lige så væsentligt fordi, jeg gerne vil blive ved med at spille “de gamle” og gode spil og ikke blive fanget i, at der hele tiden skal være noget nyt.

På figurspilsfronten blev vi jo i 205 ramt af, at Age of Sigmar udkom. Efter at have genfundet glæden ved Warhammer Fantasy Battle i ca. 2½ år så må jeg indrømme at Age of Sigmar ikke er min kop te. Det har gjort at jeg er blevet lidt skarpere i at forstå hvad jeg godt kan lide ved figurkrigsspil og det er gået op for mig, at det er centralt at det er en fed og karakterfuld setting og at et skirmish-spil (som AoS er) ikke interesserer mig. Det er regimenter/enheder der er spændende. Jeg har brugt en del kræfter på at kigge på 10 mm spil fordi jeg egentlig synes den skala er federe, men jeg tvivler på jeg finder andre der kan motiveres til at samle og male figurer, og så er det irrelevant for mig. Alt i alt betyder det, at jeg har mistet lysten til at male (som ellers er en af mine yndlingsafslapningsaktiviteter) fordi jeg ikke rigtig ved hvad jeg maler til.

Jeg vil gerne i 2016 genfinde interessen for at male hvilket også vil sige, at jeg skal finde et figurspil jeg har lyst til at spille. Bedste bud lige nu er den lovende substitut The 9th Age for Kings of War virker for farveløst på mig og jeg tror ikke på, jeg kan samle interesse om 10 mm fantasy (hvor jeg ellers har kastet kærligheden på Hordes and Heroes – mest grundet deres fantastiske hex-baserede terræn).

Så er der con-området. Jeg har planer om at tage til Fastaval (med Stick Stack) men derudover tror jeg ikke jeg vil sætte mig nogle ambitioner i den retning. Der bliver af åbenlyse årsager ingen Warhammerturnering fra min hånd. Knudepunkt har jeg ingen ambitioner om at deltage i og Forum tager jeg som det kommer. Jeg har ingen planer at om at lede yderligere.

Liverollespil er det sidste område jeg vil omkring. Jeg har ingen ambitioner om at arrangere noget i 2016, men jeg vil gerne stadig spille lidt. Jeg vil sætte en ambition om tre scenarier, men jeg tror godt det kunne hænde at blive fire. Først og fremmest er jeg meldt til Fimbulvinter og Magtens Stad, men både Paris International og Krigslive XII kunne være mulige scenarier og så har jeg slet ikke forholdt mig til efteråret.

Jeg synes egentlig også College of Wizardry kunne være skægt, men jeg kan mærke, at der også er noget der afholder mig. Noget af grunden til at jeg ikke købte en billet i år var, at det engagement som flere lægger for dagen i det skræmmer mig lidt. Jeg er – kort fortalt – lidt bekymret for, at hvis jeg skal føle at jeg deltager ordentlig og rent faktisk bidrager, så skal jeg bruge ganske mange ressourcer på at forberede mig fordi der allerede nu er bygget så meget op omkring det. Det er måske lidt den samme følelse man kan have hvis man kommer til Krigslive XII og aldrig har deltaget til et Krigslive før – man mangler en helt masse historie, traditioner og forståelse for spillet. Så selvom jeg overvejede at sætte det på som en ambition for 2016 så vil jeg ikke gøre det. Det er ikke det samme som at jeg har besluttet ikke at tage afsted, men lige nu lokker det ikke så voldsomt.

Alt i alt bliver det en ikke alt for ambitiøs liste i stil med sidste år:

 • Fortsætte med bordrollespil – gerne en 10-12+ spillegange hen over et år.
 • Få Stick Stack til Fastaval og blive nomineret i kategorien for innovation.
 • Sætte et nyt brætspilsprojekt i søen til Fastaval 2017.
 • Få fotodokumenteret og indsamlet data om alle de spil brætspil jeg får spillet i 2016.
 • Genfinde interessen i at male figurer dvs. finde et figurspil du kan få nogen til at spille – evt. 9th age.
 • Tage til Fastaval.
 • Deltage i mindst 3 liverollespilsscenarier.

Det var vist ambitionerne for i år – så må vi se hvad der ender med at ske.

En kommentar til 2015 til 2016…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier