2014 til 2015…

Som jeg har gjort de sidste år, vil jeg igen i år gøre status over rollespilsåret der gik og tankerne for det der kommer.

2014

Til 2014 skrev jeg følgende nytårsfortsæt:

 • At deltage i 3 liverollespilsscenarier.
 • At få lavet en god løsning til tøj/personligt grej både pakningsmæssigt og tilgængelighedsmæssigt – og få gennemgået mit grej generelt.
 • Deltage i Fastaval, kaste mig ud i nogle scenarier der virker lidt på kanten af mine normale interessesfære og få spillet en masse brætspil (kendt som ukendt).
 • Få spillet noget bordrollespil, helst indie. Noget der ikke kræver for megen forberedelse.
 • Få skubbet dukker og få samlet og malet mindst 2000 point.
 • At få samlet 40 scenarier til SagaBlot inden året er omme.

Tilsvarende skrev jeg at følgende ikke var på tapetet, selvom det er projekter jeg har tumlet med:

 • At arrangere scenarie.
 • At skrive en masse på idenmoerkeskov.dk.
 • At lave et brætspil.

Det er pudsigt, hvor meget anderledes året blev.

Jeg deltog i 2 liverollespilsscenarier – og to Dunkelheim spillegange. Det var egentlig fint, for tanken med at sætte et “krav” om at deltage i 3 scenarier er, at få mig til at spille lidt mere i stedet for at blive hjemme. Så jeg opnåede det jeg gerne ville selvom man kan diskutere om jeg formelt nåede målet.

Jeg har ikke lavet noget omkring grej. Jeg har ikke fået workshoppet så meget grej, for jeg har i stedet brugt kræfterne på at gøre mit hobbyrum klar til brug. Det er næsten der hvor jeg vil have det (for nu) så måske bliver der mere tid til grej i det nye år.

Jeg deltog i Fastaval, og fik også spillet noget lidt andet. Rollespilsoplevelserne var dog ikke så gode for mig og den bedste oplevelse var der, hvor jeg mindst ventede det. Jeg blev bekræftet i, at det simpelthen ikke kan svare sig for mig at bruge kræfter på omhyggeligt at udvælge de rigtige scenarier i tilmeldingen, for der er alt for mange faktorer der betyder noget, jeg alligevel ikke har kontrol over – ting jeg ikke kan læse ud af foromtalen, de andre spillere, spillederen og mit “humør” på dagen. Næste år tror jeg at jeg, jeg bruger færre kræfter på at vælge de rette scenarier.

Sidst på året stoppede vi med at spille Warhammer Quest på vores nu 1½ år gamle Warhammer Quest hold og gik i stedet igang med Warhammer Fantasy Roleplay, så det er blevet til lidt rollespil. I starten af året havde jeg gang i at skulle spille noget indie rollespil med en masse nye mennesker, men det faldt fra hinanden. Jeg vil gerne spille mere bordrollespil igen, men det virker enormt tidskrævende.

Jeg har fået skubbet en del dukker, dog mest først på året. Jeg har malet omtrentvis 3000 point empire, så den er hjemme. Jeg ser frem til at skubbe dukker igen i det kommende år.

SagaBlot har jeg næsten helt skrinlagt. Altså, jeg synes ideen er god, men arbejdet er markant større end jeg ventede og det er meget svært at styre hvornår det falder. Der kommer let tekniske udfordringer – og selvom folk generelt har sagt de synes det er en god ide, har der derudover været begrænset interesse. Jeg vil egentlig gerne samle faklen lidt op igen, men jeg har svært ved at se det komme højt på prioritetslisten.

I forhold til de ting jeg ikke ville, har jeg skægt nok brudt lidt med det – jeg har nemlig fedtet mig ud i at lave scenarie. Selvom det først løber af stablen om et par måneder og derfor teknisk set hører til 2015, så kom jeg dog igang med det. De to andre ting har jeg – som planlagt – ikke gjort noget ved.

En anden ting der heller ikke var planlagt var at starte brætspilsgruppen op. Vi er en flok der mødes med 3-5 ugers mellemrum med det etablerede mål, at lære nye brætspil at kende. Vi skiftes til at have læst regler og sat os ind i spillet og så mødes vi og spiller. Sådan har jeg både fået spillet en masse gode spil og haft en masse sjove aftener.

2015

Så hvad skal der ske rollespilsmæssigt næste år?

Jeg må på baggrund af det forgangne år konstatere, at selvom jeg har mere fritid nu end jeg havde for et par år siden, så har jeg også fået flere projekter. Jeg laver mere organisatorisk arbejde i TRoA end tidligere og min 3D printer dukker op i slutningen af januar og den vil jeg også gerne dedikere noget tid til at lege med. Der er også mange småprojekter der tager min tid. Jeg tror derfor, jeg skal være lidt mere fokuseret i mine ambitioner end tidligere.

Jeg vil gerne blive ved med at spille (bord)rollespil. Jeg vil gerne spille rollespil i snit 1-2 gange om måneden. Det kunne være sjovt at starte noget nyt op – f.eks. Victoriana eller noget andet Warhammer – men jeg vil ikke sætte mig nogle mål her, for det kommer til at tage tid. Jeg vil gerne prøve noget nyt, men det vil jeg ikke gøre til en etableret prioritet.

Jeg vil fortsætte med brætspilsholdet, dvs. spille brætspil ca. 1 aften om måneden og lære nye spil – det skulle gerne medføre, at når året er omme, har jeg lært 10 nye brætspil at kende.

Warhammer vil jeg også fortsat gerne spille. Jeg er begyndt at samle og male en Lizardmen hær, og planen er, at når året er omme, skal der være en fungerende 3000 points hær af øgler. Jeg er allerede en del af vejen, men der er et pænt stykke endnu.

I forhold til liverollespil vil jeg gerne deltage i Dunkelheim – helst hver gang, om muligt. Derudover vil jeg deltage i 3 scenarier enten som spiller eller arrangør. Lige nu ser det ud til at blive hhv. Konklavet, Zarinaens Gave og så et-eller-andet til sommer (Den Sidste Havn i Stjernehavet lokker lidt). Den opmærksomme læser bemærker måske fraværet af Krigslive XI og det korte af det lange er en kombination af at jeg ikke synes vikinge-krigslive er spændende, at jeg skal ud og lave noget kostume jeg nok ikke får brugt til så meget andet og at jeg ikke har en gruppe at tage afsted med gør, at det måske bliver det første Krigslive jeg ikke deltager i. Jeg synes oplægget har mange spændende facetter men ikke nok til at opveje de forhindringer der ligger set fra min stol.

Jeg vil ikke sætte mig nogle grejmæssige mål. Jeg vil stadig gerne arbejde med at forbedre pakningen af mit grej og gøre det let at tage afsted og holde orden undervejs, men jeg tror ikke jeg vil gøre det til en prioritet.

Jeg har planer om mindst to con’er – Fastaval og Knudepunkt. Jeg vil gerne bidrage med noget til begge to og har konkrete planer, men om det bliver til noget afhænger flere ting jeg ikke er herre over.

Alt derudover er der ingen planer om. Det vil være rart at samle SagaBlot op igen, men jeg ser det ikke ske lige nu. Jeg vil også gerne lave brætspil – det klør rigtig meget i fingrene – men jeg ser heller ikke det bliver en prioritet. Jeg har også en bunke andre planer men igen tror jeg de ikke kommer på den officielle liste.

Det betyder at planen for 2015 er:

 • At spille bordrollespil 1-2 gange om måneden; gerne fortsætte med WFRP og evt. starte en ting mere op.
 • At fortsætte med brætspilsholdet.
 • At lære 10 nye brætspil at kende.
 • At deltage til Dunkelheim alle gange.
 • At deltage i 3 andre rollespil, enten som arrangør eller spiller.
 • At deltage på Fastaval og Knudepunkt – begge dele hvor jeg bidrager med indhold.

Alt i alt markant mindre ambitiøst end foregående år, delvist drevet af at andre aktiviteter har højere prioritet og delvist drevet af, at jeg hellere vil tage de muligheder der kommer.

4 kommentarer til 2014 til 2015…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier