[DEC04] Kedelhjelmen…

Til den fjerde december bliver vi lidt i familie med kogegrejet – i al fald navnemæssigt. Bag dagens låge gennem sig min trofaste, gamle, stabile kedelhjelm.

Jeg vil ikke karakterisere mig selvom som decideret afhængig af at købe hjelme – lidt ligesom kvinder ikke vil karakterisere sig selv som afhængige af sko. Faktum er dog alligevel, at ikke færre end 7 hjelme er i min ejendom nu om dage. Og ikke ulig kvinder og sko, så uanset hvor mange jeg køber, ender jeg med at vende tilbage til de samme hver gang alligevel, for det er nu engang de bedste.

Således er det med indholdet bag dagens låge. Jeg anskaffede mig denne kedelhjelm for over 8 år siden, og ca. 95% af mit hjelmebrug har været med den.

Jeg købte den originalt fordi vi skulle spille byvagter, og jeg ville gerne have en hjelm der fik mig til at se lidt dum ud. I starten protesterede mine medspillere kraftigt mod denne hjelm, men vi endte alligevel med at købe 3, og efter scenariet var vi alle svært begejstrede for dem.

Den sidder godt, den kan bruges til mange forskellige slags roller, den er den perfekte soldater hjelm men frem for alt, så tager “skyggen” på hjelmen fra på utroligt mange hovedslag (og enkelte mod skuldrene) således at man ikke får et sværd lige i fjæset. Det er faktisk meget rart. Og endnu vigtigere er faktisk, at regnen trommer noget så episk på den og det lyder helt fantastisk (en anden forbindelse til gårsdagens låge – lydbilledet). Lige præcis til det første scenarie – Eldoriels Bane – oplevede vi dette til et episk aftenslag i regnvejr der gav 100% “De To Tårne” følelse og epik i en grad, at selv Krigslive får kamp til stregen.

Den har en enkelt pudsig skavank – da jeg modtog den, få dage inden scenariet – prøvede jeg med det samme at sætte den i mit bælte ved at sætte den fast med remmen. Det holdt lige præcis 2 minutter, så gik remmen i stykker i den ene side af hjelmen. Jeg havde lidt travlt, så jeg lappede det nødtørftigt med lidt vokset hørtråd (se billedet). Det stykke voksede hørtråd har nu holdt i 8 år, og hjelmen har virket fortrinligt siden da!

Anskaffet: Maj 2003

Anskaffelsesmetode: Købt i en tysk webshop, jeg kan virkelig ikke huske hvilken.

Pris: Omtrentvis 800 DKK inkl. fragt såvidt jeg husker – måske lidt mere.

Anvendt til: Næsten alting hvor jeg har spillet soldat. De eneste andre hjelme jeg har brugt jeg kan huske er mine ringbrynjehætte og min tøndehjelm til Krigslive VI.

6 kommentarer til [DEC04] Kedelhjelmen…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier