Knudepunkt eller ej…

Jeg synes ideudveksling er fantastisk. Jeg synes at snakke om rollespil er fantastisk (og skrive om det for den sags skyld – ellers skrev jeg nok ikke her). Jeg elsker at møde inspirerende mennesker og lære af deres tanker og ideer, og få nye tanker og ideer. Kort sagt – Knudepunkt er lige min kop te.

… eller… det burde det være. Men i skrivende stund – hvor alle billetter er udsolgt – har jeg ikke købt en billet. Det er ikke fordi jeg ikke godt er klar over, at det var ved at være sidste chance, men jeg følte ikke rigtig for det. Jeg har prøvet at finde ud af hvorfor…

Knudepunkt 2007 – mit første – var en ganske god oplevelse. Den var lærerig, der var mange interessante foredrag, og jeg lærte en masse nye mennesker at kende. Knudepunkt 2008 i Finland var også okay; det blev lidt dyrere grundet flybilletter, men ellers var det som sådan fint nok, selvom foredragene (i al fald dem jeg deltog i) var lidt mindre interessante. Knudepunkt i Norge var velorganiseret men også relativt omkostningsfuldt men jeg formåede kun at deltage i et, nyt interessant foredrag. Sverige sidste år valgte jeg fra – en kombination af økonomi, tid og lyst – samme situation som jeg lidt står i nu.

Uanset hvordan og hvorledes så bliver Knudepunkt ikke rigtig billigt. Inden jeg er kommet derover og og hjem igen – og har drukket et par øl – har jeg nok brugt ca. 1500-2000 DKK, lidt afhængig af mine transportvalg. Jeg skal også bruge to feriedage. Jeg siger ikke det er dyrt – for jeg er ret sikker på man får god value-for-money som sådan, men det er en del penge.

Og det hænger sammen med mit egentlig problem, nemlig at der er meget få folk fra mine Omgangskredse. Jo, jeg kender da en masse af dem der kommer til Knudepunkt (dog primært danskere), men de folk jeg som regel bruger min tid sammen med når jeg laver den slags, kommer der relativt få af – det er primært folk fra Aalborg, Århus (Aarhus hedder det vel nu… suk!) og omegn.

Men kan man så ikke bare lokke nogle af dem med? Jo, jeg har forsøgt. Men 1200 DKK for tilmelding alene skaber en stejl indgangsbarriere for mange af dem. Måske er de bare nærige jyder, men en del af dem er også studerende hvor det i forvejen kan være lidt svært at lokke dem til at bruge 300 DKK på Forum (eller hvad det nu at deltage og komme derover), så at bruge 1200 DKK på Knudepunkt – som alt andet lige også kan være et lidt intimiderende arrangement hvis man synes man er lidt ny – er ikke sandsynligt.

Så bundlinien er, at hvis jeg vælger at tage afsted, så kommer jeg til at mangle nogen af deltage med. Og jeg er blevet klar over, at de tager en usandsynligt stor del af morskaben fra mig. At bruge 1500-2000 DKK og 2 feriedage på noget der måske bliver sjovt hvis jeg er lidt heldig at finde nogen “at hænge ud med”, virker ikke som en god disposition. Jeg er nok i bund og grund et socialt væsen (hvem skulle have troet det?), og jeg morer mig bedst, når jeg kan dele det med gode venner.

Jeg ville egentlig også give mig ud i en lang rant omkring hvordan jeg synes de sidste par års program har været utroligt tyndt på de områder der interesserede mig (og hvordan jeg har været ude for nogle forfærdeligt dårlige forelæsere/fremlæggere, både hvad angik selve foredraget og forberedelsen). Men efter at have kigget på programmet for dette års Knudepunkt må jeg sige, at det er blevet gjort lidt til skamme. Der ER faktisk mange punkter der virker meget interessante, og jeg vil ikke dømme folks kompetencer indenfor forberedelse og fremlæggelse førend de har fået en chance, så måske kunne programmet blive godt i år.

Men hvis jeg holder det op mod Forum så virker det som en dårlig disposition:

  • Forum: 1000 DKK inkl. transport (og kun ca. 300 DKK i 2011, da det kommer til at ligge i Aalborg som det ser ud nu), interessante foredrag, masser af gode venner at dele det med.
  • Knudepunkt: 2000 DKK inkl. transport, 2 feriedage, måske interessante foredrag, måske gode venner at dele det med.

Jeg vil ikke udelukke, at hvis der dukker ekstra billetter op (som de arbejder på), at så ender jeg mig med at tilmelde mig alligevel. Men lige nu virker det bare ikke som den rigtige disposition.

Jeg kan ikke lade være med at tænke lidt over det på et lidt mere generelt plan. Er den høje pris en indgangsbarriere som holder en masse, nye potentielle deltagere ude? Ville der komme flere nye til Knudepunkt hvis man f.eks. gik tilbage til en “skole”-model for overnatning og lokaler? Ville det koste en masse af de gamle deltagere?

Det virker for mig lidt som om Knudepunkt burde have potentiale til at blive meget større. Det kan meget vel være de respektive arrangørgruppers ønske hellere at lave det godt end stort, og så er den jo ikke længere end det. Men hvis ønsket er at det skal blive større og mere indflydelsesrigt tror jeg man skal tænke lidt over den udvikling det har taget de sidste 3-4 år mod dyrere og dyrere og overveje, om det er den model, der tjener formålet bedst.

11 kommentarer til Knudepunkt eller ej…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier