I USA leger de også…

I forbindelse med mit arbejde har jeg en del udenlandsrejse, og hvis jeg har lidt tid på egen hånd i et andet land så forsøger jeg altid at opdrive de lokale rollespilsjoints – hvis de eksisterer – og finde ud af hvordan tingene foregår på de kanter.

En af vores store kunder ligger i USA nærmere bestemt i Mississippi. Her har jeg også – lidt forgæves – søgt efter en rollespilsbutik, men det bedste jeg har fundet var et skræmmende tyndt udvalg af D&D bøger i de store boghandler. Målt i hyldemeter var der vel ca. 10 gange så meget med bibler – altså ikke bare kristne bøger men bibler – i forhold til rollespilsbøger i omtalte boghandler.

Ikke fordi jeg har noget imod bibler eller kristne som sådan – for min skyld må folk meget gerne være religiøse og jeg vil undlade at vurdere dem ud fra det hvis de undlader at vurdere mig ud fra at jeg ikke er det – men det er en interessant kontrast fordi i områder hvor folk er stærkt religiøse er der også ofte  en stærk antipati overfor rollespil. Særligt synes jeg det er lidt pudsigt med forholdet mellem bibler og rollespilsbøger fordi den kristne bibel vel – alt andet lige – ikke findes i så mange forskellige varianter, og har man læst en er der vel ikke den store nyopdagelse ved at læse en ny. Så selvom man som god kristen vel sagtens godt kan have brug for mere end en – den har jo også en symbolværdi som går ud over lige præcis det der står skrevet i den – så er der vel grænser for hvor mange forskellige bibler man har gavn af at besidde. Så hvorfor skal der være så utroligt mange bøger der grundliggende indeholder den samme tekst og således (nærmest) kun forsøger at differentiere sig på grafikerens og trykkerens arbejde?

Anyways, det var egentligt slet ikke det jeg ville skrive om.

Min pointe var derimod at jeg fra en helt uventet kant fandt noget rollespilsrelateret i USA. Indrømme jeg havde på daværende tidspunktet bevæget mig til Alabama men siden staterne ligger så tæt som ringe i en ringbrynje på de kanter, så er forskellen som sådan ikke slående fordi man bevæger sig over en statsgrænse eller to.

I en legetøjsbutik i Alabama (faktisk en legetøjsbutik i et outlet men det er vel sagen irrelevant) fandt jeg nemlig det du ser på billedet – rollespilssværd fra firmaet NERF. NERF er vel mest kendt for at lave skydevåben der med lufttryk skyder små skumpile afsted, men de har åbenbart også en serie af skumvåben.

Hvis jeg kort skulle anmelde sværdet så har det vægt som en ballon og en hårdhed det får et calimacilsværd til at ligne en hovedpude. Det lyder måske som en meget dårlig kombination, men fordelen er, at det vejer så lidt, at man ikke rigtig kan slå hårdt med det.

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier