[DEC01] Visby lamelrustning…

Bag den første kalenderlåge gemmer der sig en Visby Lamelrustning. Den er “historisk inspireret” og består af omtrentvis 500-600 små metalplader som er flettet sammen med lædersnor.

Om noget er lamelrustningen mit svendestykke i liverollespilsgrej. Det var min først rustning og det første større, succesfulde workshop projekt jeg selv har lavet. Det var da jeg lavede den jeg lærte at arbejde med læder og fandt ud af, at det var sjovt at lave grej.

Funktionelt er den fantastisk. Den sidder godt, den er fleksibel, den er flot, den lyder godt og den er relativt “varm” af en metalrustning. Den vejer omkring 6 kg, men når den sidder føles det som ingenting. Jeg har brugt den til utroligt mange ting og den primære årsag til at den ikke har været brugt så meget de sidste par år er, at den ikke passer så godt i warhammersettingen (hvor vi for det meste har spillet) til de roller jeg spiller. Men når jeg spiller “generisk fantasy” og skal spille en krigerrolle, er det min foretrukne “tunge” rustning.

Lårpladerne lavede jeg efter et år eller sådan noget. De vejer ca. 1 kg hver, og kan spændes på i de små flapper i bunden. De er dog lidt trælse hvis man løber. Jeg har i perioder planlagt at sætte ringbrynje mellem dem til at dække hen over skridet – og også længere om på siden, men jeg fik aldrig gjort alvor af det.

Rustningen har lidt flere skader gennem tidens løb, men de er heldigvis lette at reparere. Blandet skaderne kan nævnes at den ene lårplade blev bøjet da den var lånt ud engang og flere af lamellerne måtte skiftes. Lædersnoren er knækket ialt en 10-12 gange hvor jeg har måtte foretage reparationer. Jeg tror også jeg måtte pille en 6-8 lameller ud i omkredsen i takt med at jeg tabte mig og lædersnoren gav sig.

Anskaffet: Efteråret 2002 mener jeg.

Anskaffelsesmetode: Metallamellerne er købt (1 DKK/stykket), sammen med 75m lædersnor, noget skind, en flok spænder og lidt læder. Derefter har jeg selv lavet den – det tog omtrentvis 60 timer (nummer to jeg lavede til en ven tog den halve tid).

Pris: Samlet materialepris omtrentvis 1000-1200 DKK.

Anvendt til: Utallige scenarier – det er og bliver min yndlingsrustning. Den har dog hidtil ikke deltaget i et krigslive.

 

2 kommentarer til [DEC01] Visby lamelrustning…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier