Eksterne arrangementer…

I TRoA får vi rigtig, rigtig mange henvendelser fra folk der gerne vil have os til at lave “noget med liverollespil” til deres arrangementer. Det værende fødselsdage, skole-temauger, markeder, polterabend, fester – alt muligt. De vil gerne have “et eller andet med rollespil” og skriver til os fordi de tænker, at vi gerne vil hjælpe.

Det vil vi som udgangspunkt også godt. Men der er noget jeg ikke helt forstår.

Det er som om disse folk tror at fordi vi er en frivillig forening, så gør vi alt sådan noget gratis. I yderste konsekvens vil vi nok gerne have lidt mad og sådan noget men ellers så vil vi da gerne komme ud til deres fest og slås med alle børnene fordi det synes vi er sjovt. Eller måske kommer reklame-argumentet på bordet – så får I måske nogle nye medlemmer.

Afsløring følger – det er ikke det værd at være legeonkel til en familiefest. Arbejdsindsats og udgifter står ikke mål med udbyttet. Frivillige arbejdstimerne er ikke gratis. Det kan godt være folk ikke får udbetalt løn, men til gengæld er det en begrænset ressource ud fra de folk der er aktive i foreningen. De timer vi bruger på at underholde børn på Uglehøj Campingfestival er timer vi ikke laver scenarier, fællesture eller hygger os med at spille brætspil. Det er tid vi ikke bruger på de aktiviteter vi egentlig er fælles om. Det giver naturligvis noget udbytte på den lange bane – nye medlemmer –  men det er jo et spørgsmål om hvor mange. Hvis vi ville kunne vi bruge al vores tid på reklame-arrangementer. Men hvad er det så for en forening vi har? Der skal være en balance mellem udbytte og indsats. Den tipper den forkerte vej på de fleste af de henvendelser vi får.

Jeg forstår ikke helt hvorfor de tror, at vi vil gøre det. Har de en skæv opfattelse af hvad det er vi egentlig går at laver så de tror at rollespil går ud på at underholde børn og intet andet? Eller tror de at vi er desperate efter at få lejlighed til at reklamere for os selv at enhver lejlighed for at optræde offentlig bliver grebet? Eller er det bare “går den så går den” og er de med på den, så er det jo dejligt og hvis ikke så har det kun kostet os en mail at skrive til dem?

Jeg anerkender at vi som frivillig forening har en folkeoplysningsopgave. Den synes jeg forpligter i forhold til at vi skal gøre en eller anden form for indsats for at informere om hvad vi laver og hvad det er for en størrelse. Men det gør f.eks. Open By Night relevant – ikke en privat vej-fest eller fødselsdag. Det er ikke fordi folk ikke forstår det når jeg skriver (eller i det mindste accepterer det), men jeg undres over at de ikke kunne regne det ud selv.

Jeg synes det er mega-fedt at rollespil har så meget bevågenhed, at folk har lyst til at vi skal komme til deres vejfest. Jeg synes det er fedt, at de skriver til os og spørger, om vi vil lave det ene eller det andet. Men jeg ville ønske, at de tænkte lidt mere over hvad der var i det for os. De tror jo ikke den lokale fodboldklub vil arrangere en fodboldturnering for alle børnene gratis i håb om at score nye medlemmer. Hvorfor tror de at rollespillerne vil spille rollespil med dem under de betingelser?

5 kommentarer til Eksterne arrangementer…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier