Forventninger til Vinterkroen 3…

Når det her bliver postet, er jeg på vej til Herning til Vinterkroen 3. Ja, jeg ville normalt poste et link til en hjemmeside men – såvidt jeg er orienteret – er det noget så unikt som et scenarie uden hjemmeside. None-the-less har jeg og fire af mine venner kastet sig ud i det. Det her indlæg er et oprids af mine forventninger til scenariet.

Hvad er det?

Vinterkroen 3 er et lille scenarie nær Herning. Det er sat i settingen Perlemåne, som har været brugt til andre scenarier, både bordrollespil og liverollespil (men ingen jeg kender til). Det er en low-fantasy middelalder-agtig setting.

Selve scenariet omhandler en lille kro der ligger i et grænseområde, som lidt fungerer som neutral grund mellem disse riger såvel som ly for rejsende. Scenariet har ingen overordnet handling, men de enkelte grupper har deres egne handlingsforløb. Vi tager 5 folk afsted fra Aalborg og vi skal spille livvagter / hellig garde / håndlangere for en kardinal (en anden spiller til scenariet). Præcist hvad han er på vinterkroen for, er mig ikke klart på nuværende tidspunkt.

Let, simpelt og anderledes

Den primære grund til at vi tager afsted er, at det er noget anderledes og det var let tilgængeligt. Man kommer så let til at ende med at spille de samme ting i de samme faste rammer med de samme folk, og aldrig se hvad der er “ude i verdenen”. I dag er verdenen Herning.

Jeg forventer ikke nødvendigvis en mind-blowing rollespilsoplevelse, men jeg forventer at møde nogle andre mennesker, nogle andre spillestile og tilgange og snakke med nogle nye mennesker. Altsammen til ca. 200 DKK inkl. scenariedeltagelse, transport og nyt grej. Det er sgu’ billigt.

Old school?

Stilen virker en smule old-school. Vi har fået lange (1-2 sider), præskrevne roller med tungt fokus på baggrundshistorie og meget lidt på hvem roller er og hvordan den skal spilles. Vi har fået 40-60 siders baggrundsmateriale omkring settingen med bønner, alle mulige og umulige ordener, love, information om hæren og krigsførsel, møntfod, historie, underverdenen, bibelske personligheder og geografi. Der er voldsomt meget materiale og det er desværre ikke så godt struktureret, at det er let at sætte sig ind i. Vi har meldt ud, at vi (på den korte tid vi havde) ikke kunne nå at studere alt materialet.

Rollerne er lidt gammeldags skrevet, og meget fokus på ting, jeg ikke tror bliver særligt relevante for os i spillet – hvis vi overhovedet kan huske dem. Navne på gamle våbenbrødre, hvornår vi slog vores første mand ihjel, våben med navne, halve historier der skal krydsrefereres med andre roller, og roller med alt for mange drab på den sorte samvittighed, som alligevel er totalt irrelevante til selve scenariet.

Det eneste der trækker i den anden retning er reglerne – som der ikke er nogen af.

Ud fra det har jeg lidt svært ved at vide hvad jeg skal forvente – det kommer noget meget an på spillerne. Jeg håber ikke det bliver et scenarie hvor vi skal kunne huske alle mulige og umulige ting om settingen, for der er simpelthen information overload. Jeg tror i virkeligheden alt det her materiale er en konsekvens af, at det er en gammel setting som der har været brugt længe, og derfor er der meget information om den. Jeg tror også arrangørerne synes det er hyggeligt at skrive lange roller og flette dem ind i hinanden. Jeg tror – og håber – at begge dele er mindre relevante for scenarieoplevelsen.

Hvad kommer til at ske?

Her er jeg lidt på bar bund. Vores roller har ikke noget mål med at være her, udover at beskytte kardinalen og gøre hans bud. Vores roller har – næsten ingen – interne konflikter. Vores roller kender ikke andre roller til scenariet udover Kardinalen, hinanden og ultra-kort om de andre i følget (nogle munke, nonner, inkvisitorer og alt andet godt fra den 10-kroners kassen med blandede religiøse personer).

Der er to muligheder; Enten er kardinalen rodet ind i en masse plots som han delagtiggører os i og så kommer der action på drengen, eller også bliver scenariet en øvelse i at spille hyggespil og lege vagter. Siden scenariet er meget kort – omkring 10 timer – kan begge modeller gå an. Havde scenariet været mere krævende (tidsmæssigt såvel som økonomisk) havde jeg nok ikke accepteret, at jeg ikke havde nogen ide om hvilken oplevelse jeg gik ind til. Som det er nu, er det okay.

Overordnet

Vores primære mål er at komme ud til noget andet. Det er jeg helt sikker på bliver opfyldt. Det er også relativt let og billigt for os at deltage i, så på den måde kan det sådan rent cost-benefit agtigt næsten ikke slå fejl. Det er lidt det “scenarie-light” jeg har ledt efter længe.

Mine forventninger er derfor relativt lave. Det har ikke så meget med arrangørernes arbejde at gøre, som det har med min egen indstilling til scenariet. Der er dog ikke tale om at jeg føler mig skuffet eller er negativ på forhånd – blot, at scenariet er så let at deltage i, at det stort set ikke kan skuffe.

Jeg ser frem til at finde ud af hvad det er for en oplevelse. Hvis det er rigtig fedt, så var det helt sikkert værd at lokke flere Aalborgensere til…

En kommentar til Forventninger til Vinterkroen 3…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier