Reklamer fra Fastaval…

Så jeg var til det her Fastaval-noget. Det har jeg skrevet om, og det er vist nok.

Men som et biprodukt af denne fine tur, tog jeg en masse reklameflyers med hjem. Det gjorde delvist fordi jeg fik dem stukket i hånden ved forskellige lejligheder, delvist for at bringe dem her på siden som dokumentation og få lige at forholde mig lidt til arrangementer. Så det kommer så her – mange billeder, ikke så meget tekst.

Papskubber.dk

Papskubber er en hjemmeside om at spille brætspil – guides, anmeldelser, tanker, osv. Den blev lavet i 2009 men det er først indenfor de sidste måneder jeg opdagede den. Den er ikke så dybdegående som Boardgamegeek men den er på dansk og deres guides til at forklare spil synes jeg er fantastiske.

Jeg ved ikke hvilken plads papskubber har blandt de danske papskubbere og om det “er stort” eller perifært, men hvis det ikke er stort har det potentiale til at blive det. Det er mit indtryk at papskubberi vokser i disse år og nok bliver ved med det mange år frem i tiden.

Viking Con

Viking con er “Den Anden Store Con”. Mit indtryk er at den ikke er så eksperimenterende og nyskabende som Fastaval og lidt mere traditionel. Det er der heldigvis også plads til, og den lever i bedste velgående på Sjælland. Jeg har indtrykket af at reklamematerialet er mere af symbolsk værdi her – jeg tror de fleste der deltager på Fastaval kender til Viking con og har besluttet om de vil deltage eller ej, og flyeren er også relativt uinformativ hvis man virkelig ikke ved hvad det er for en slags con.

Jeg tror ikke Viking con er mig. Fastaval var fint, men der er kun så meget tid, og jeg vil hellere fokusere på mere liverollespil end conner. På den anden side kunne det også være interessant at se det bare en enkelt gang – for at have lidt bredde. Endnu engang må jeg konstatere at der er flere gode arrangementer end jeg har tid til at besøge dem. Suk.

En ting der undrer mig lidt er, at hvor jeg kender en del af de folk der står bag Fastaval (om ikke andet, så af navn) så har jeg ingen ide om hvem der står bag Viking Con. Er der bare en masse mennesker derover jeg ikke kender?

Rollespilsbasen

Rollespilsbasen er nu om dage et projekt i landsforeningsregi. Det er et værktøj til at håndtere tilmelding, rollefordeling mm. til scenarier. Det er gratis og der bliver løbende udviklet på det. Jeg synes grundliggende det er et spændende projekt, men jeg må indrømme jeg har ikke sat mig særlig grundigt ind i det. Det burde jeg nok gøre inden jeg laver noget næste gang, men jeg er relativt begejstret for Formstack som vi har licenser til i TRoA, så indtil videre tror jeg vi vedbliver med at være på det.

Flyeren beskriver meget overordnet hvad det drejer sig om. Den har to sider – en til spillere og en til arrangører. De er dog så ens, at det er lidt forvirrende. Men okay – det er jo ikke en katastrofe.

Avalon

Avalon – en gammel københavnsk rollespilsforening – havde også en lille flyer. Avalon udmærker sig ved at være en af de første primært bordrollespilsorienterede foreninger som engagerede sig i Landsforeningen i større stil – og de er stadig rimeligt engagerede. Jeg har desværre aldrig besøgt deres lokaler, men mit indtryk er at det er en sund foreningen med mange aktiviteter der er fokuseret omkring det mere traditionelle; bordrollespil, brætspil og figurspil.

Den Hvide Krig

Den Hvide Krig står på min liste over scenarier jeg skal deltage i i år. Jeg synes konceptet er mega-spændende. Det er anderledes uden at være voldsomt krævende at forberede sig til (i al fald for mig). Det er nogle af de dygtigste arrangører i dansk liverollespil der står bag. Jeg synes der er et godt grundlag for en rigtig god og anderledes rollespilsoplevelse – eksperimenterende på den måde jeg godt kan lide det.

Deres visitkort-størrelse flyer er ikke så meget reklamemateriale som mere en reminder til folk om at huske at kigge på hjemmesiden eller tænke over den reklamesnak de leverede. Og så er den meget hvid.

Hyggecon

Hyggecon er jo en gammel traver. Jeg har ikke været på hyggecon i mange år fordi jeg synes det var for meget drukfest og for lidt snak om rollespil. Og det snak der var om rollespil lå gerne torsdag aften / fredag formiddag hvor os der har et almindeligt arbejde og ikke har lyst til at bruge en fridag på at deltage, ikke kan komme.

Jeg må ærligt indrømme at jeg har meget lyst til at give det en chance igen, men det kræver lidt at jeg ser et spændende program og hører at der er andet der er værd at komme efter end baren. Måske er det i år?

6 kommentarer til Reklamer fra Fastaval…

 • Jeg vil igen være den sure gamle mand. Ham der påpeger at vi på Hyggecon har gjort en masse for at gøre op med den drukkultur, som du i øvrigt påpeger hver gang du nævner kongressen. Men interessant pointe omkring placeringen af rollespilssnakkeriet, det vil jeg nævne for arrangørerne. Kom frisk og medbring et bette live eller en snak om rollespil. Så lader vi være med at give dig et glas asti.

 • Dejligt at der er gjort en masse. Det sidste jeg har hørt (indenfor det sidste halve år), er at der stadig er meget drukkultur.
  Er det løse rygter uden hold i sandheden? For jeg har bestemt lyst til at komme, hvis det ikke er indrettet sådan, at festen er majoriteten af underholdningen?

 • Vi har en bar, ja. Det er de samme gutter som på Fastaval, så der er bodegastemning og folk er glade for den. Vi har også deltagere der i mine øjne lægger lidt for meget af deres tid i den, men der er stadig masser til os der er sure og gamle. Vi havde næsten for mange scenarier sidste år, et par talks og adgang til Østerskovs enorme samling brætspil og assorteret nørderi. Desuden er det jo også sådan at selvom der er fulde idioter, så kommer de ikke ind i sovesalen og larmer, for sådan en har vi ikke. Du får eget værelse med bad.

  Men det er okay at du er bange for at tage så langt sydpå for at spille rollespil, det er også eksotisk i Hobro.

 • Thais Munk skriver:

  Jeg er meget uenig i det med Hyggecon og drukkulturen. Ja, folk indtager da alkohol på connen, men jeg var ædru stort set hele connen og havde en fantastisk oplevelse. Folk holder den smule druk der er til baren og til afslutningsfesten. Det er en god pointe om torsdag, men jeg synes da så afgjort at du skulle tage og dukke op 🙂

  Jeg har skrevet en smule mere om det her (http://thaismunk.wordpress.com/2011/10/24/hyggecon-sparkede-roev-fra-hobro-til-nyborg/). Jeg har i hvert fald flere ideer til rollespil og oplæg på tegnebordet (bl.a. lidt om at spille live i England), så jeg tror da afgjort at der kommer fede ting på programmet til Hyggecon 2012 🙂

 • Det lyder jo lovende. Jeg er meget villig til at tage mit indtryk op til revision, hvis det ikke længere holder trit med virkeligheden.

  … dog en smule underholdende at nærmest det første du skriver i din anmeldelse er om fuldskab 😉

 • @Oliver – der er ingen grund til at være næsvis ;-).

  Min anke med fulde mennesker er ikke at de er fulde og forstyrrer min søvn (jeg kan sove fra næsten hvad som helst) men at fulde mennesker ikke deltager i og laver fede aktiviteter mens de er fulde og/eller har tømmermænd. Således kan “for mange” aktiviteter jo også være et udtryk for, at folk drikker så meget, at de ikke deltager i aktviteterne – det kan jeg ikke udtale mig om.

  Jeg føler mig rigtig meget fristet til at tage afsted i år – specielt hvis alle de fede ting ikke ligger torsdag – fredag ;-). Men nu hvor jeg har bil er det jo også noget lettere bare at deltage en dag eller to hvis det var det tiden var til.

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier