[DEC24] Lenskort for Baron Gerard de Licorne Blanche…

Juleaften. Jeg har, mens jeg har skrevet den her julekalender, filosoferet en smule over meningen med et afsnit d. 24. December. Jeg mener; har de fleste folk ikke nok at lave d. 24.? De sætter sig vel ikke lige ned og læser blogindlæg igennem mellem silden og flæskestegen? Jeg tror det er under 10% af de julekalendere jeg har “fulgt med i” dengang jeg var barn, som jeg fik slutningen på, for d. 24. der var masser af andet at se til!

Der er dog en vis “sense of completeness” over at have et afsnit d. 24., så her kommer et. Vi afslutter med endnu en genstand lavet til Krigslive VI.

Det er nok tydeligt for enhver at det er et kort. Der er tegnet på et skind med tusch (tror jeg). Kortet er lavet af Michael G. Nielsen (bedre kendt som Migal) ud fra en grovskitse som jeg lavede på papir først.

Nærværende billede viser det hængt op på en væg hjemme i min stue, hvor der også hænger en masse andre skind kort. I bunden til højre er i øvrigt et andet kort fra krigslive vi, nemlig det jeg fik som Baron til at navigere i området efter. Hvis det ser lidt dårligt ud og det er en smule svært at se detaljer som navne, stedangivelser og navigationspunkter så er det desværre ikke et dårligt billede – det var et superringe kort.

Man regner det måske ikke lige ud, men kortet var faktisk et af de vigtigste redskaber i vores spil internt i vores riddergruppe. Spillet drejede sig om, at mit Baroni basalt se var delt i to fraktioner, som indbyrdes havde det lidt anstrengt. Det handlede selvfølgelig om Borganlæg, Len og hvem der havde ret til hvad, men også bare om gammelt had som ingen rigtig længere kunne huske hvad affødte.

Det mest aktuelle konfliktpunkt var, at to søskende (begge riddere) var vendt hjem efter at have været i eksil længe, og havde – måske i ærlig duel, måske ikke – slået en af mine riddere ihjel som hævn for hans – påståede – mord på deres far for lang tid siden. De gjorde naturligvis hævd på hans jord. De havde så delvist søgt støtte hos den fraktion, som den nu afdøde ridder ikke var en del af, naturligvis.

Den afdøde ridder havde en broder som var en af mine andre riddere, så hvis der skulle mægles skulle det helst gøres uden flere fik lyst til at slå hinanden ihjel. Og slet ikke nu, hvor vi havde været nødt til at drage relativt langt bort for at slå en invasion af norscanere tilbage. Det er fint nok at der er lidt rivalisering på egne jorde så længe det ikke går ud over høsten, men i krigstid må der være orden!

Dertil kom, at der var to tomme len i baroniet hvoraf det ene havde et lidt blakket ry. Enkefruen som fulgte med det gods havde haft tre ægtemænd der – såvidt nogen kunne afgøre – alle var døde ved forskellige uheld – overhovedet ingen spor efter nogen form for suspekte gerninger. Men selvom hun rent faktisk ikke ligefrem havde forårsaget føromtalte ridderes død, så var de alle døde kort efter de havde taget plads på godset, og lenet var derfor ikke specielt attraktivt at overtage, uanset hvor langt nede man var i arverækkefølgen på sit fædrende len. Tilsæt dertil en håndfuld riddere uden len, alle husriddere hos lensriddere, og der var lagt op til intriger ala Brettonia.

Hele affæren endte – til alt held – rimeligt fredeligt. Søsteren af de to hjemvendte søskende blev (tvangs?)gift med broderen til ham de havde dræbt, og fik begge len (selvom mit gæt ville være at deres ægteskab nok ville ende med et “uforklarligt” dødsfald indenfor det nærmeste år, men så var vi da i det mindste ude af krigen). Min husridder blev også gift med en af de andre kvindelige riddere – en af dem som havde jord, men et meget lille len. Jeg tror en del af aftalen var, at de fik et af de større len. Jeg kan ikke huske, om nogen endte på det forbandede len.

Der var mange flere detaljer i de konflikter vi havde til Krigslive VI, men jeg kan ikke længere huske dem alle. Frem for alt husker jeg dog, at kortet var en vigtig brik og mangen en ridder stod og grublede længe over det for at vælge fjender og venner i en kommende konflikt ud fra naboer, familieforhold og jordernes beliggenhed. Et rigtig lækkert spilredskab og flot at se på.

Anskaffet: Forår 2010.

Anskaffelsesmetode: Baseret på konflikterne tegnede jeg en konceptuel skitse, derefter lavede Migal al det kunstneriske arbejde.

Pris: ca. 200 DKK for skindet.

Anvendt til: Krigslive VI og dekoration i min stue.

2 kommentarer til [DEC24] Lenskort for Baron Gerard de Licorne Blanche…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier