[DEC18] Navigationstasken…

For dagens kalender-grej er vi rykket lidt længere frem i tid for at ramme en produktionsdato. Navigationstasken lavede jeg i år til Noget om Helte, omend alt indholdet er af noget ældre dato. Vores heltegruppe var tidligere skibsbesætning og da jeg spillede Navigatør Nord, skulle jeg naturligvis have alle mulige navigationsinstrumenter med – uanset deres øvrige anvendelighed (og mine kompetencer dermed).

Der er tale om en lille lædertaske med 5 små rum i. De kan lukkes med geværknapper enkeltvis. Læderet er givet farven “Mahogni” som på billederne godt nok ser rimelig lyserød ud (eller også skal jeg have stillet på farveindstillingerne på mine skærme), men som er noget mørkere og dybere i farven i virkeligheden. Tråden der er brugt til at så den sammen er bevidst valgt til at være hvid hørtråd for at få noget kontrast, så syningerne er tydelige.

Der er i alt 5 instrumenter, omend der er lidt redundans i udvalgt. Længst til højre (se nedenfor) ses et solur. Meningen er at man skal stille vinklen på den afhængig af hvor på jorden man befinder sig og derefter indstille kompasset, og så skulle skyggen passe med klokken. Jeg må indrømme, at jeg stadig mangler at få den til at passe med mit armbåndsur, så noget må jeg gøre galt i anvendelsen af det (ja, jeg har taget højde for vinter/sommertid). Dernæst følger et lille timeglas, hvor træet er farvet samme farve til tasken.

De næste to genstande er kikkerter, en lang og en kort. Den korte har kun x2 forstørrelse eller sådan noget, mens den lange har markant mere (jeg mener vi er oppe i 30’erne her). Men den har meget store krav til lysstyrke og virker ikke på genstande der er tæt på, så den har noget begrænset anvendelse – derfor er der fidus i at have to.

Det sidste er et almindeligt messingkompas i en pæn størrelse.

Den eneste ting jeg mangler er en sextant. Men en messing sextant er et præcisionsinstrument og relativt dyrt (selvom den billigste jeg kan finde på Stanley Londons hjemmeside lige nu faktisk ikke er så dyr igen) – og så er det lidt svært at finde motivationen til at købe et, bare fordi det er en sej prop.

Jeg har ejet flere af genstandene længe. Kompas, solur og den lange kikkert er købt på Stanley Londons webshop for en del år siden. Timeglasset gætter jeg på er fra tiger eller lignende, og så har jeg sat en messingkæde fast i det. Den lille kikkert er købt i en liverollespilsbutik engang, men jeg kan virkelig ikke huske hvilken – men jeg mener jeg har set dem i Dragons Lair, og den har været længere i min besiddelse end de andre ting.

Anskaffet: Tingene fra Stanley London – 2008, den lille kikkert – 2006-ish, timeglasset har jeg ingen ide om. Selve tasken – 2011.

Anskaffelsesmetode: Al indholdet er købt, tasken har jeg selv lavet (og min kæreste syede det).

Pris: Indhold omkring 800 DKK i anskaffelsespris, tasken omkring 100-200 DKK i materialpris.

Anvendt til: Noget om Helte (de enkelte messingdele har også været anvendt til en del krigslives).

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier