Mafia Big Time 2004

Dette er, tillige med et par øvrige artikler, en del af mit løbende projekt med at få alle mine gamle anmeldelser af scenarier jeg har deltaget i ind i bloggen. Det bliver langt fra alle da mange af dem har ligget på fora der ikke længere findes, men de af dem jeg har kunnet finde kommer her.

Den 8. – 10. oktober blev der i Hjørring midtby endnu engang afviklet Mafia Big Time. Mafia Big Time er et low-contact strategi/liverollespil som foregår delvist incrowd i downtown hjørring. Det er en årligt tilbagevendende begivenhed som efterhånden har omkring 10 år på bagen, men er lident kendt i det danske liverollespilsmiljø og de fleste deltager er da også ”gamle kendinge”. I år var der dog nyskabende regler og et rekordstort deltagerantal.

Beskrivelse

Det foregår i de brølende tyvere i Chicago og deltagerne er alle en del af hver deres lille mafiafamilie som forsøger at opnå penge og magt i det tomrum der er kommet efter Al Capone blev arresteret. Som modspil findes de mange andre familier, korrupte politikfolk, FBI og IRS, som alle forsøger at lægge familierne hindringer i vejen. I løbet af spillet skal dine smugkroejere hente penge ind på deres smugkroer, dine smuglerne skal sælge deres smuglervarer, dine gamblere skal deltage i hestevæddeløb og sælge lodsedler, dine bodyguards skal beskytte familiens don og kasser mens dine snigmordere skal fjerne de andre familiers nøglepersoner.

 Det der gør Mafia Big Time specielt er blandingen af strategi og liverollespil. Folk er udklædte (og de fleste rimeligt godt – at finde et jakkesæt i en genbrugsforretning er rimeligt let) og bevæger sig rundt i hjørring midtby såvel som på kulturhuset, mens de alle er brikker i et strategispil. Familiens don (overhoved) styrer hans folks gøren og laden og sørger for at de alle samarbejder om at blive den mægtigste familie i byen.

Formålet med spillet er at vinde vandrepokalen som uddeles på baggrund af succes i strategidelen, godt rollespil og fairplay.

Specielt for i år

Scenariet i år var legeplads for et nyt rundeløst regelsystem, som arrangørerne havde lavet et stort it-system til at administrere, hvilket lod til at forløbe udemærket. Der var en betragtelig mængde regelrelaterede problemer som viste sig undervejs, men det er at vente når man laver så drastisk om på et regelsystem, som har kørt stort set uændret i rigtig mange år. Konsekvensen blev desværre at der var megen lille årsag til at færdes i hjørring by, og de fleste holdt sig det meste af spillet på kulturhuset, hvilket var ærgeligt. Der er dog udsigt til at den meget feedback vil blive brugt af arrangørerne til at forbedre spillet til næste år, hvilket er positivt.

 Deltagerantallet lå et stykke over de hundrede såvidt jeg husker.

Skidt

Det store problem ved MBT er uden tvivl det manglende rollespil. Alt for mange folk fokuserer primært på strategidelen. Det skyldes primært at størstedelen af deltagerne ikke er liverollespillere men primært bordrollespillere ”af den gamle skole” som er vant til at man altid lige kan tage en offgame kommentar ind i en samtale. De senere år er det dog blevet bedre og bedre og folk bruger flere kræfter på at spille deres rolle, hvilket er rart at se.

Godt

Det fede ved MBT er helt klart det adrenalinsus man kan få, når man ved at der er nogen der har bestilt et hit på en, men man ikke ved hvem, og man har ikke tid til at gemme sig fordi man er nødt til at tjene penge til sin familie. Eller når man sidder til møde med de andre donner og lyver dem op i deres åbne ansigt angående ens rolle i mordet på den don, som døde.

Hvorfor skal jeg deltage næste år?

MBT er noget for dig hvis du godt kan lide strategispil og er frisk på at spille noget af det live. Hvis den primære interesse ligger i at få en stor spiloplevelse er det ikke så interessant, men det bliver bedre år for år. Om to-tre år tror jeg at spillet har nået et niveau hvor det begynder at blive interessant spilmæssigt. Særligt hvis flere garvede liverollespillere deltog.

Karakter

At give scenariet en karakter vil jeg helst ikke, for jeg vil nok overvejende klassificere det som et strategispil.

2 kommentarer til Mafia Big Time 2004

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier