Rænkespil og Troldtøj

Dette er, tillige med et par øvrige artikler, en del af mit løbende projekt med at få alle mine gamle anmeldelser af scenarier jeg har deltaget i ind i bloggen. Det bliver langt fra alle da mange af dem har ligget på fora der ikke længere findes, men de af dem jeg har kunnet finde kommer her.

Jeg spillede løjtnant i det flinke, men halvuduelige vægterkorps.

Ja, hvis jeg skulle skrive alt hvad jeg fandt godt i løbet af scenariet, kunne det hurtigt blive en meget lang liste, og det meste ville egentlig blive kopieret fra tidligere år. I korte træk kan man vel sige, at scenariet mindede meget mere om de tidligere einherjerer scenarier end jeg havde turdet håbe på – den smule fantasy der var (som ikke kunne kategoriseres under “mytisk”) mærkede jeg stort set ingenting til. Herligt! Hvis man skulle sige det kort vil jeg sige, at helhedsoplevelsen var helt fantastisk og det var nok noget nær det bedste scenarie jeg har deltaget i.

Jeg fik lige præcis det jeg kom efter; et roligt scenarie med indlevelsesspil og de fleste ting klappede som de skulle. Jeg var særligt glad for den måde hvorpå byspillet fungerede og hvordan man følte sig som en del af en by, men havde boet i i mange år. Byspillet var ganske simpelt enestående og en stor oplevelse.

Nu er det sådan, at midt i alt det fantastiske spil var der nogle få ting som jeg synes var dårligt. Fordi alt det andet var så godt som en helhed finder jeg det sværere direkte at påpege de gode ting men de få dårlige undtagelser der var kan jeg gøre mere specifikke, og de kommer herunder. Selvom der er et par ting er det ikke udtryk for et dårligt scenarie fordi alt andet til scenariet var i top.

  • Kongehuset havde jeg lidt problemer med. Jeg havde indtrykket af, at de ikke helt forstod at løfte det ansvar det var at være den øverste myndighed i spillet. Man skal tænke utroligt meget over hvilke beslutninger man træffer for de rammer alle i scenariet og der var en række mindre episoder hvor jeg syntes, at en smule mere omtanke ikke havde været af vejen. Det mest konkrete eksempel (og det der generede mig mest) var hvordan vi gentagne gange blev sat til at bevogte kongsgården selvom vi var betalt af byens borgere og derfor ikke var kongens folk. Men på den anden side kan man jo ikke sige nej til kongen (selvom vi prøvede), og derfor havnede vi et par gange i, at folk stod i lang tid og kedede sig som vagter – det var jo netop ikke det, de havde meldt sig til.
  • Mængden af adelige. Det var lidt for tit man var nødt til at bukke sig i støvet for adelige når man gik rundt i byen. Om det var fordi de hele tiden vadede rundt i byen eller om det var fordi der var mange er jeg ikke helt klar over, men det fyldte lidt for meget.
  • Pengesystemet. Folk skal bare have råd til mad og til at gå på kro uden at de skal spinke og spare hele tiden. Luksusvarer må derimod godt være relativt dyrere (f.eks. bad eller bolcher). Jeg havde indtrykket af, at 1000-2000 flere mønter (men de samme priser på mad og øl) ikke havde været af vejen. Jeg ved der var en mængde mønter der først kom i spil senere, men jeg tror stadig scenariet kunne have båret flere penge – der er jo laugspriser til at sikre, at der ikke opstår inflation.
  • Kroerne. Den store lukkede for tidligt og åbnede for sent. Om det var fordi de manglede personale ved jeg ikke, men det var lidt dræbende og betød at der var flere af vores folk som aldrig kom på kro selvom de gerne ville.
  • Vandet. Der var tidspunkter hvor det vand der blev tappet fra vandhanen var sort. Vand skal bare være iorden, og hvis det ikke er skal der findes en permanent løsning så det bliver det!
Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier