Hvad jeg skal til sommer…

Nu begynder der at komme lidt mere info om de arrangementer der foreligger til sommer. Der er stadig nogle stykker der ikke har meldt noget officielt ud, men mange har. En rar tendens – jeg synes det er rart med 6+ måneders planlægningshorisont.

Fra koordineringstråden på liveforum har jeg følgende liste over scenarier i “sommerperioden”:

 • Desin afholder Pioneerne 1 fra mandag d. 5 juli til søndag d. 11 juli.
 • TRoA afholder Udskud – Fristedet i Ødemarken fra onsdag d. 7. juli kl. 14 til fredag d. 9. juli kl. 20.
 • Ripen afholder sommerscenarie fra fredag d. 9. juli til søndag d. 11. juli.
 • City of Cities bliver afholdt fra onsdag d. 14. juli til søndag d. 18. juli.
 • Helios afholder Kongens Epilog fra mandag d. 19. juli til lørdag d. 24. juli.
 • Tempus Vivo afholder sommerscenarie fra tirsdag d. 27. juli til lørdag d. 31 juli.
 • Pirater II bliver afholdt fra torsdag d. 29. juli til søndag d. 1. august.
 • Mythodea bliver aholdt fra onsdag d. 4. august til søndag d. 8. august.
 • Einherjernes sommerscenarie vil blive afholdt fra torsdag d. 12. august til søndag d. 15. august.
 • Battleground bliver afholdt fra torsdag d. 9. september til søndag d. 12. september.
 • Reya sommerscenarie bliver afholdt fra fredag d. 10. september til søndag d. 12. september.
 • Ripen afholder 2. del af orkscenariet fra fredag d. 24. september til søndag d. 26. september.

Det er jo en rimelig imponerende liste må man sige. Gad vide om vi igen i år ser en del aflysninger grundet for få tilmeldinger?

Nå, indlægget her går på mine egne overvejelser for deltagelse. Jeg skal naturligvis deltage, og bruge tid på, Udskud, da jeg er arrangør på foretagnet. Det betyder i praksis, at jeg nok kun får tid til et scenarie derudover. Så hvilket skal det være?

Efter såden hurtig sortering kom jeg frem til, at det bliver en af følgende:

 • City of Cities – fordi det blev hypet godt, og virkede nyskabende.
 • Kongens Epilog, fordi det virker som et velarrangeret, “klassisk” fantasy scenarie.
 • Einherjernes sommerscenarie, fordi det plejer at være godt, og jeg har en god fornemmelse for det de laver i år.

Så jeg vil lige prøve at gøre mig nogle overvejelser omkring de tre scenarier.

City of Cities

Hypen var rigtig god, og post-apokalyptisk vil være en rar forandring. Hjemmesiden er visuelt flot, og det lyder som om der er gjort en masse spændende tanker. Sidst, men ikke mindst, virker det som noget mange er interesserede i, og det derfor godt kunne gå hen at blive en succes alene gennem spiller dedikation.

Men jeg må indrømme at da hjemmesiden kom, blev jeg lidt skuffet.

Informationsniveauet er ikke særlig højt. En del spørgsmål er efterfølgende blevet stillet og besvaret på forum, men det er meget svært at overskue alle trådene og de relevante svar står meget spredt. Jeg ved at flere af de folk jeg har snakket med scenariet om har lavet antagelser baseret på hvad der står på hjemmesiden, men hvis man læser på forum kan man se de ikke holder stik.

Men min primære anke er, at jeg mangler afgrænsninger. Post-apokalyptisk som genre er jo mindst lige så bred som fantasy – man er nødt til at begrænse noget mere, ellers ender man med alt for mange forskellige tolkninger. Jeg er lidt bange for, at hvis det ikke lidt klarere bliver sagt hvad scenariet ikke er, så bliver det alting. Og det er sjældent godt.

Slutteligt er der også noget med præferencer; post-apokalyptisk er ikke lige mig, jeg skal lave et helt nyt kostume, jeg kan ikke rigtig se et koncept jeg synes kunne være sjovt, jeg skal sørge for både egen mad under scenariet og selv skaffe bolig, og scenariet er lige vel langt nok. Altsammen småting hvis de stod alene, men sammen lægger de en betydelig hindring i vejen. Jeg mangler lidt at der er nogen der fortæller mig hvad jeg skal spille, hvilken gruppe jeg skal spille i, at jeg ikke skal sørge for hus og mad, og hvorfor jeg kommer til at elske det. Det virker ikke vanvittigt sandsynligt…

Så jeg er bange for, at det nok ikke ender med City of Cities… men det kan være de kommende måneder får mig til at ændre mening. Jeg håber, for jeg trænger nok lidt til at prøve noget andet end det “sædvanlige”.

Kongens Epilog

Det er lidt en outsider, men da jeg så deres hjemmeside blev jeg tiltrukket af det.

Hjemmesiden er fyldt med dejlig information (omend lidt mindre læsevenlig) og arrangørerne virker grundige, velforberedte og velstrukturerede. Det er det arrangement der virker som om de er længst med planlægning og som om de har den bedste struktur, og begge dele er store plus-ord for mig. Det giver ikke i sig selv et godt scenarie, men de er det grundlag, man bygger et godt scenarie på.

Konceptet virker sådan nogenlunde interessant. Det er klassisk fantasy-byscenarie-koncept vil jeg mene, men det trænger jeg også lidt til, så det kunne være meget fedt. Derudover synes jeg ikke der er lagt op til at man skal kede sig, der er masser af roller ledige hvor der kan komme til at ske noget.

Jeg var faktisk næsten besluttet på at tage afsted med en lille gruppe, da jeg kastede øjnene på reglerne. Det er fint med nogle magiregler, men jeg synes det virkede som om der var mange “Powers”, regler og modregler. Jeg er lidt bange for at konflikter, og meget spil, hurtigt kan blive et spil om regler og hvem der har flest evner og lavet det bedste “build” og ikke rollespil. Jeg har nogle rigtig dårlige erfaringer med den slags systemer, så det afskrækkede mig rigtig meget. Måske overfortolker jeg.

Så de røg fra hot til næsten ude af listen. Det kunne ellers have været en rar afveksling at prøve at spille med nogle andre spillegrupper, men det bliver ikke til det scenarie tror jeg. Øv.

Einherjernes sommerscenarie

De har ikke en hjemmeside oppe endnu. Jeg har ikke rigtig en ide om hvornår den kommer op. Jeg tror ret meget på at den arrangørgruppe der er i år, har lidt mere “go” end den fra sidste år, og hvis det er rigtigt så kommer der måske en side op indenfor en måned eller to.

Det koncept jeg har hørt derfra – om warhammer-western-lovløst-samfund-something –  minder lidt om Udskud, og tænder mig rigtig meget. Men det meste jeg har hørt er andenhåndsviden og som bekendt er der ikke noget der ligger fast førend det er sagt til spillerne. Så jeg må holde vejret lidt, men lige nu er det bedste bud.

Det der ærgrer mig er bare, at jeg ikke udfordrer mig selv særlig meget med det her. Jeg kender spillestilen, sikkert 50% eller flere af deltagerne og jeg ved hvad jeg får. Det er sgu’ for dovent. Men samtidig er det også det jeg finder mest interessant lige nu.

Jeg må nok holde vejret et par måneder endnu inden jeg træffer en afgørelse. Det kan være et af de andre projekter kan vække min interesse, eller jeg genfinder interessen for City of Cities eller Kongens Epilog. Jeg trænger virkelig til at prøve noget andet end Einherjerne og TRoA, og jeg synes der er mange muligheder i år.

9 kommentarer til Hvad jeg skal til sommer…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier