Sex og rollespil…

Nu er der gået et par måneder siden jeg sidst har rørt bloggen. Som ved så mange andre ting er der mange årsager, men kernen i det er egentlig, at jeg ikke var så aktiv i at spille og arrangere liverollespil, og derfor heller ikke gjorde mig så mange tanker.

Jeg har nu tænkt mig – efter venlig henstilling fra Claus ca. en million gange (mange tak for det 🙂 ) og andre rare mennesker, at forsøge at kickstarte det lidt igen.

Så – som et nyt ugeblad på markedet – starter jeg med en lokkende overskrift for at få læsere til… så må du jo vurdere om du synes at indholdet lever op til overskriften…

Jeg kendte – well, jeg kender ham vel stadig men har ikke så meget med ham at gøre længere – en rollespiller, som havde en tendens til at spille en bestemt slags rolle. Lad os kalde ham Peter. Næsten uanset hvad rollen var på papiret synes jeg Peter endte med at spille den i en bestemt retning. Sådan er der utroligt mange spillere der har det, men ved Peter fandt jeg det var meget markant.

Peter havde en tendens til at spille martyr roller, og endte ofte i situationer, hvor han blev offentligt ydmyget. I mange år undrede det mig lidt (og irriterede mig fordi jeg synes det er lidt fjollet at lave en rolle på papiret og så ende tilbage i det man “altid” spiller), men for en 3-4 år siden fik jeg et andet perspektiv på det. Det gik op for mig at Peter havde nogle seksuelle præferencer som tydede på, at han fik noget seksuel tilfredsstillelse – i en eller anden grad – af sådanne situationer.

Det fik mig til at tænke lidt. Er der flere folk der bruger ikke-seksuelt rollespil (altså som i det vi laver i den mørke skov) til at give dem seksuel nydelse eller ophidselse? Når folk vælger at spille slaver eller slaveejere, martyrer eller torturmestre eller såmænd bare skøger (m/k), er der så nogen der gør det fordi de finder noget seksuelt ophidsende eller tilfredsstillende i at gøre det? Og er det egentlig okay?

Personligt er jeg meget i “hvad jeg ikke ved har jeg ikke ondt af”- kategorien, så for mig er det som sådan fint nok. Men det kan jo være der er et perspektiv jeg ikke har set?

Og hvis nogen skulle være i tvivl – Peter hedder naturligvis noget andet, og der er uden tvivl en del af jer der læser det her, der allerede i forvejen ved hvem han er. Jeg synes dog ikke han skal hænges ud her på bloggen så alle indlæg der på nogen måde kan tjene til at identificere ham vil blive slettet uden advarsel.

6 kommentarer til Sex og rollespil…

 • Migal skriver:

  Mmm… sexy. Jeg kunne skrive noget upassende lige nu, der ville få mig og Kåres rollespilssituationer til at se underlødige ud, men jeg synes alligevel det ville portræteres aller bedst med den glade tegning jeg engang tegnede til Kåre og satte på hans køleskab, men som så, af underlige årsager, blev smidt ud 🙂

  Anyways, godt at se at det er igang igen.

  Jeg tror emnet kan være fokus for meget spekulation… og mener også at andre tilknyttede emner kan være fokus for meget spekualtion. F.eks. brugen af en rollespilssituation til at få sex eller brugen af arrangør status til at få sex.

  Men tilbage til emnet. Eksemplet kender jeg godt. Jeg føler mig måske lidt krænket i situationer hvor jeg er en del af personers ‘hemmelige agenda’. Det bliver pludseligt noget uden for spillet og det er ikke derfor jeg spiller rollespil. For mig skal offgame og ingame ikke blandes sammen. Derfor er Peters situation ikke for mig ligegyldig. Jeg har medført at han har fået seksuel tilfredstillelse. Det er ret ulækkert at tænke på, egentligt.

  Hvad jeg ikke ved har jeg ikke ondt af, selvfølgelig. Så det er jo kun et problem nu jeg ser det i perspektiv.

  (…og nu går jeg lidt ud af en tangent…

  …Men fuck hvor kan jeg blive sur når sløret bliver løftet. Ikke så meget i “Peters” situtation, men da jeg til Forum løsluppent hørte om misbrug af ansvarsposter for at få sex med mindreårige fik jeg et føl på tværs. Det var ikke helt det det gik ud på, sikkert mere uskydligt, men jeg er god til at fortrænge problemer jeg ikke kan løse.(

 • Migal skriver:

  Æj, jeg er alt for rabiat nogle gange….

 • thomas aagaard skriver:

  “hørte om misbrug af ansvarsposter for at få sex med mindreårige”

  Hvis det er noget folk ellers kan bevise, at folk i “ansvarsposter” har sex med mindreårige… så burde de gå til politiet… for det er som bekendt ulovligt.

  Men i forhold til emnet, Hvad jeg ikke ved har jeg ikke ondt af…
  Alle vælger rolle ud fra forskellige kriterier. Hvad de er må folk vel selv om?

 • thomas aagaard skriver:

  “hørte om misbrug af ansvarsposter for at få sex med mindreårige”

  Hvis det er noget folk ellers kan bevise, at folk i “ansvarsposter” har sex med mindreårige… så burde de gå til politiet… for det er som bekendt ulovligt.(eller endnu bedre gå til personen og få det stoppet)

  Men i forhold til emnet, Hvad jeg ikke ved har jeg ikke ondt af…
  Alle vælger rolle ud fra forskellige kriterier. Hvad de er må folk vel selv om?

 • Troels Barkholt skriver:

  Hvis jeg skal være lidt polemisk, så kunne spørge hvorfor det er anderledes at Peter opsøger en situation, der i andre sammenhænge tilfredsstiller ham seksuelt, end når Frederik igen og igen søger mod højstatus og magtroller?

  Mit bud er, at vi i høj udstrækning accepterer eskapisme, men stadig ligger under for seksuelle tabuer.

  Jeg bliver dog også provokeret når et scenarie bruges af arrangører til at lade andre udleve deres fantasier (i hvert fald hvis jeg også synes arrangørerne involverer sig upassende i spillet).

 • Troels; Jeg er ikke helt sikker på jeg er med på din sidste kommentar. Er det når arrangørerne bruger det til eskapisme, eller er det kun når der er seksuelle træk i det?

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier