Hvor afvikles Harlequins fald…

Hvis du ikke ved hvad Harlequins fald er – så kan du finde hjemmesiden her. Og tilmeldingen er endelig online. Jeg har allerede snakket lidt om projektet da det blev offentliggjort.

Det virker måske dyrt (det skal man åbenbart forsvare i disse dage – sagde jeg lidt bittert) , men det plejer at være pengene værd selv uden den gode rollespiloplevelse. Uskyldighedens melodi var i al fald rendyrket luksus, og selvom de hævder at det vil de ikke gøre denne gang, så ender det nok ikke med at være helt ringe kår i sidste ende.

Men en ting de er lidt stille med er præcist hvor det er henne af. Og nysgerrig som jeg er, kan jeg ikke lade være med at gætte.

Hjemmesiden siger “Midtjylland nær limfjorden” hvilket gjorde at mit første gæt var Spøttrup Borg, og så tænkte jeg egentlig ikke mere over det. Men så kom jeg til at kigge forbi rollespil.dk og fandt et google map hvor var angivet et sted. Ikke med adresse såvidt jeg kunne se, bare nogle koordinater på google maps.

Så måtte jeg igang med at arbejde med baglæns for at finde en adresse og et bud på et sted. Så jeg sad og rodede lidt rundt på google maps og forsøgte efterfølgende at søge på egnede lokaler i området.

Det gav mig Hesthave herregård.

Jeg siger ikke det er der, men det er et gæt. Argumenterne er som følger:

 • Den ligger nogenlunde tæt på det sted de har angivet på rollespil.dk (men det kan jo bare have været en tilfældig plet i midtjylland).
 • Når man kigger billederne virker det stemningsmæssigt passende.
 • Der er plads til indkvartering af 36 mennesker – det kan sikkert med lidt god vilje opjusteres til de 40, som er deltagerantallet.
 • Sidste scenarie – Uskyldighedens Melodi – var også på en herregård, og jeg tror gerne B&U vil levere noget i samme stil om muligt.

Det er rent gætværk det her. Men det er underholdende gætværk… nu får vi at se om jeg har ret, eller om det er skudt helt ved siden af.

5 kommentarer til Hvor afvikles Harlequins fald…

 • Bo Karlsen skriver:

  Selv om jeg har spillet rollespil i mange år har jeg endnu ikke været ude og spille noget som helst hvor jeg kunne være klædt som vampyr, så som en af de eneste der har spillet i over 8 år (gætter jeg på) er delen med og spille vampyr spænende. Når det så er sagt og resten af siden læses igennem så bliver lysten ikke mindre tværtimod. Jeg synes det lyder som en mægtig scenarie og det opfylder mit nyeste hovedmål når jeg tager til scenarier nemlig prøv noget nyt og anderledes end normalt!
  Når det så er sagt så har jeg allerede nu måtte sætte en stopper for lysten grundet økonomien da jeg gerne skal nå en tur til Rusland deromkring for og besøge familie. Men jeg vil virkelig håbe at folk får så fedt et scenarie som det lyder til, og finder jeg pengene så er jeg med på deltagerlisten…

 • Thais Munk skriver:

  Øv…Jeg synes at Bjørn og Ulf er dumme, når de lægger deres latterligt lækre scenarie oven i mit udenlandsophold. Jeg synes scenaries lokation skulle være i england. Det ville være meget bedre. 😉

 • Migal skriver:

  Adr. Faktisk virker det ikke interessant på mig når jeg læser dette. Jeg hørte lidt hype først fra Kåre så kiggede jeg og så at det var vampyr og at der var tre klaner og så tænkte jeg at det ikke nåede at blive solgt til mig. Derefter fra Lars Kjær, så nu har jeg læst det der er at læse og jeg er meget kritisk.

  De lavede vist nok et rigtig godt scenarie sidste gang, men der er ikke så meget ved dette nye der virker særlig godt i mine øjne. Mine kritikpunkter starter med ‘i koncepter’:
  – Scener. Start og slut betingelser er det nye gode og er til jul rimelig standard. I har bare sagt: start og slut betingelser og intet om hvordan i vil bruge det. Det ville være ligesom hvis i sagde trekantsdrama (eller hedder det trekantsmodelen?) istedet for at beksrive de klaner i har.
  – Spiller vs. spiller. De vil sørge for at grupperne snakker sammen inden spillet starter… Uha, never seen before.
  – Et projekt ikke et produkt. Det hedder på jydsk et ‘lav det selv’ scenarie og er i min bog stadig rimeligt fesent (selvom CoC klarede det bedre end forventet).
  – Det skal ikke være naturalistisk men dramatisk. Yes, det burde alt rollespil være.

  Rollens opbygning:
  – Historie/personlighed bliver delt op i små elementer hvoraf det eneste jeg synes overhovedet er interessant er arketyper. De andre er bare en anden måde at sige “Baggrunds historie” på.

  Arketyper kan dog give noget godt så længe folk lader sig inspirere af noget andet end White Wolfs (nu hvor vi snakke vampyr rollespil) alt for ligegyldige arketyper.

  Og der er intet om mål, konflikter eller relationer, hvilket jeg mener er væsentligt vigtigere end baggrundshistorie for at opnå deres koncept med at det skal være spiller vs. spiller.

  Anyways, som jeg ser det (og jeg glæder mig da til også at få set på Uffe og Bjørn fortælle noget under generel information), så har dette scenarie et meget tyndt og dårligt koncept. Men de har lavet noget godt tidligere. Ja, jeg har lavet noget meget dårligt og noget meget godt, så jeg synes historiske grundlag er dårlige.

  Indtil videre er jeg mindre end uinteresseret, men fordi folk taler om det vil jeg på et tidspunkt sætte mig ned og lytte til Bjørn og Uffe snakke for at høre om de har en ide med at skrive: ‘Det her bliver fesent og standard’ ud over hele deres hjemmeside. Jeg forstår ikke hvorfor folk siger det er lækkert på nuværende tidspunkt.

 • Troels Barkholt skriver:

  Umiddelbart ville jeg mene, at det mest interessante er, hvordan Bjørn og Ulf, der altid for mig har fremstået som de mest ihærdige tilhængere af simulationisme, nu vil til at arbejde med dramatik og scener.
  Men ligesom Migal savner jeg de konkrete virkemidler og værktøjer – for et scenarie bliver ikke dramatisk og der opstår ikke nødvendigvis mening med scener, hvis man ikke understøtter det strukturelt.

 • Du har ret i at de i tale altid har været fortalere for simulationisme, men til Uskyldighedens Melodi formåede de bestemt ikke at praktisere det (se min anmeldelse: http://www.idenmoerkeskov.dk/?p=264 ). Jeg tror måske det andet i virkeligheden vil være dem mere naturligt.

  Når det er sagt så er der behov for konkrete værktøjer for at få det til at lykkes, det er vi enige i.

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier