Leg med arrangørløfter…

Jeg mener, at hvad arrangørerne lover deres spillere er en af hjørnestenene i forventningsafstemningen der foregår mellem arrangører og spillere. Det er kritisk for spillernes oplevelse af arrangementet at arrangørerne lever op til hvad de lover – næsten vigtigere end hvad de reelt lover.

Det ledte til, at jeg fik en ide til et lille eksperiment. Ideen er kort fortalt at se hvordan folk reagerer hvis de står med et scenarie som overhovedet ikke er proportionalt med det de blev lovet. Om jeg nogensinde fuldfører det vil jeg ikke kunne svare på, men jeg vil forsøge at beskrive ideen her. Så er I advaret.

Det er nok bedst egnet som conscenarie. Først laver man en foromtalte hvor man virkelig kæmper med at få scenariet til at virke appelerende til folk. Foromtalen skal skrives uden hensyn til hvad der egentlig kan lade sig gøre, dens formål er bare – over alt andet – at lokke folk til. Gerne med en masse løfter der virker realistiske, men ambitiøse. Den skal også skrives under et pseudonym.

Så sørger man for, at man selv bliver “tilmeldt” scenariet som spiller. Inden scenariet sørger man for i det dertilindrettede lokale at lægge et oplæg til scenariet – eller få en af arrangørerne til det.

Når scenariet oprinder går man selv ud til lokalet og spiller roller som spiller – sammen med de andre spillere. Oplægget man har efterladt er det eneste der er at spille scenariet ud fra.

Oplægget skal være så ringe og langt fra det man har lovet, at spillerne ikke har lyst til at spille det. Ideen er så at observere hvordan folk reagerer – forsøger de alligevel? Klager de til nogen (arrangørerne f.eks.)? Går de bare? Diskuterer de indbyrdes hvad de skal gøre? Jeg tror der er grundlag for at kortlægge nogle “grundholdninger” til hvordan man forholder sig til brudte arrangørløfter ved at observere folks reaktioner.

Det er virkelig et eksperiment jeg synes kunne være spændende, men jeg er meget i tvivl om hvorvidt man reelt kan tillade sig det. Man spilder jo folks tid og er meget uærlig overfor dem. Men på den anden side – hvis man får noget interessant viden ud af det, kan det jo være det værd…

4 kommentarer til Leg med arrangørløfter…

 • Ærlig talt tror jeg ikke man får brugbar data ud fra sådan en ekstrem case. Folk vil bare opføre sig som den sædvanlige fåreflok man får når der ikke er nogen der fortæller dem hvad de skal gøre… Indtil en eller anden beslutter sig for at gøre X, hvorefter en anden vil have at vi alle sammen skal gøre Y i stedet. Så er der lidt diskussion og folk går hvert til sit…

  Det er mere interessant at se på de brudte løfter i en kontekst af overholdte. Der er stor forskel på om man bryder løfter om en spiloplevelse, en scenografi eller praktiske foranstaltninger, osv. Og hvilke af de andre felter der samtidig er opfyldt tilfredsstillende. For slet ikke at komme ind på hvorvidt man har hypet på det manglende element eller om det bare er en underforstået antagelse der er gået galt. Der er for mange faktorer til at man får brugbar data ud af at blende det hele sammen.

 • Hvad mener du så man kan gøre for at få brugbar data ud af det – hvis vi igen et øjeblik ser bort fra hvad man kan tillade sig og ikke tillade sig?

 • Tommy Schouw Rasmussen skriver:

  Jeg vil tro at det bliver svært at finde noget gyldigt data ud af situationen.

  Der er for mange ubekendte og kaos-faktorer. Hvis man får en forsamling, vil de tage karaktererne, “workshoppe” over tingene i 20 minutter og så ellers have et kanon-fedt scenarie alligevel.

  Man kan også risikere at folk brokker sig, går rundt og leder efter den tydeligvis fraværende arrangør eller andet.

  Men jeg tror i høj grad udfaldet vil være præget af sammensætningen af folk der dukker op, herunder hvor mange ressourcepersoner der er i forsamlingen.

 • Det er jeg med på at folk synes. Jeg vil gerne have forslag til alternative måder at samle data på?

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier