Kunst…

Det er jo en gammel diskussion, om rollespil er kunst eller ej. Når folk skal klassificere rollespil lyder budene på alt fra kunst, over medie og underholdning til sport. Personligt tror jeg ikke på at man kan klassificere rollespil som en af delene på bekostning af de andre, men snarere at et givent rollespil kan være en vilkårlig af disse afhængig af spillets karakteristika.

Den diskussion vil jeg dog ikke ind på her. I stedet vil jeg pushe et par nylige arrangementer som hælder til at rollespil er kunst.

Den første er Game Continent i Århus. De har også reklameret lidt på rollespil.dk. Jeg ved ikke vildt meget om det andet hvad der står på deres hjemmeside, men det lader til at være noget rollespil lavet af nogle folk i forbindelse med et museum i Århus.

Det andet er måske lidt mindre kendt. KUNSTEN i Aalborg har et projektet igang der hedder Mit Museum hvor de inviterer alle mulige grupper der ikke normalvis færdes på museet ind til at udstille ting. En af de aktører der er blevet inviteret er TRoA, som både har nogle rollespilseffekter på museet (nogle kostumer, figurer, billeder fra arrangementer og den slags) og som arrangerer et par liverollespil der – det ene foregik i lørdags. Du kan læse en anmeldelse af hele udstillingen her og se billede af TRoAs ting her.

Jeg ved ikke om det gør rollespil til kunst, men det er i al fald to nyere eksempler på at rollespil og museumsverdenen støder sammen…

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier