“Scenarie-light” ønskes…

At deltage i scenarier nu om dage kræver – hvis man vil have en nogenlunde god oplevelse – relativt meget forberedelse, både målt i tid og penge. Krigslive V havde en gennemsnitspris per deltager på omkring 3.200 DKK kroner. For mit vedkommende kostede Krigslive VI over 14.000 DKK og rigtig mange weekender. Diverse sommerscenarier ligger prismæssigt også i omegnen af 1.500-4.000 DKK inden deltagergebyr, transport, udstyr, mm. er betalt.

Men for mit vedkommende er pengene som sådan ikke det største problem. Det er forberedelsestiden. En eller to weekender går der gerne med workshop plus de sidste hektiske dage op til scenariet. Derudover skal man også læse en masse tekster igennem og – for mange scenariers vedkommende – helst følge med på deres online forum. Nogle scenarier kan være ganske ressourcekrævende at deltage i.

Jeg siger ikke det som sådan er en dårlig ting, for god forberedelse er grundlaget for en god oplevelse. Men jeg tror også at der må være et “marked” for at lave scenarier, der som udgangspunkt kræver mindre forberedelse.

Skolebogseksemplet på dette er jo den månedlige kampagne i den lokale skov. Problemet med dem er, at rollespilsoplevelsen sjældent bliver exceptionel. Jeg er rigtig glad for at vores hobby er blevet populær blandt børn, men de giver mig ikke meget modspil hvis jeg tager ud og forsøger at spille konfliktspil med dem. Da kampagnerne var allerstørst var de også godt befolket med ældre spillere, og der har har jeg haft nogle rigtig gode oplevelser. Men nu om dage kommer de ældre mest for at aktivere de unge, og de steder hvor jeg har deltaget er muligheden for at spille konfliktspil med folk med samme erfaring relativt lille.

Så er der f.eks. Plot42s fine festscenarier. De er egentlig et godt eksempel på det jeg søger, men deres genrevalg har for det meste ikke rigtig appeleret til mig eller også er de blevet annonceret så sent, at jeg allerede havde andre planer den pågældende weekend. Derudover har en del af dem, takket være deres genrevalg. gjort at jeg ikke har haft et kostume liggende jeg synes jeg kunne være bekendt at bruge, og så døde det lidt på at jeg skulle skaffe et nyt kostume. Jeg vil gerne noget hvor jeg kan gribe et kostume i skabet.

Jeg vil gerne en mellemting mellem Plot42s festscenarier og de månedlige kampagner. Altså nogle fantasyscenarier hvor jeg kan hive et kostume ned fra skabet, og hvor jeg kan tage ud og få en sjov og spændende rollespilsoplevelse med modspil men hvor jeg ikke behøver at bruge en masse timer på at lave grej eller deltage i rolleworkshop eller alt sådan noget gejl først.

En voksenkampagne var en løsning. En anden løsning var at der blev afviklet nogle mindre krævende – og ambitiøse – scenarier indimellem. I en kendt setting  hvor kulissekravene var minimale. Det kunne også være en tilgang. Man kunne også lave et genbrugskrigslive der byggede på gamle enheder – det ville også være relativt let at deltage i, og overkommeligt at sætte op.

Måske findes de scenarier allerede derude et sted og jeg skal bare få øjnene op for dem? Jeg trænger til den lette men gode rollespilsoplevelse som afveksling til forberedelsesmastodonterne…

11 kommentarer til “Scenarie-light” ønskes…

 • Her er jeg nød til at reklamere for Eidolons summer of larp hvor vi fire lørdage i juli kører større og mindre aftenlives af forskellig beskaffenhed. Personligt vil jeg gerne fortsætte med at servere flere af den slags små scenarier med minimale forberedelser og let tilgang i Eidolon regi efter sommeren også, men nu må vi se hvordan det går.

 • Det lyder interessant… jeg kan ikke se så meget info på Eidolons hjemmeside om det endnu, men jeg vil da holde øje med det…

 • Pingback: Forventninger til Vinterkroen 3… | …i den mørke skov

 • Christian Gjelstrup skriver:

  Er Hareskoven et eksempel på en voksenkampagne som kunne være en løsning?

 • Ingen anelse. Jeg er geografisk udfordret i forhold til at deltage i en kampagne på sjælland.

 • Christian Gjelstrup skriver:

  Nu tænkte jeg også bare i teorien, hvis vi forestillede os at du ikke var geografisk udfordret. Hvis du ikke har nogen anelse, så prøv at se disse videoer fra Hareskoven:
  http://www.youtube.com/watch?v=2ADagnl3VS0&feature=youtu.be

  http://www.youtube.com/watch?v=KnMlj9HHJE0&context=C4307f2eADvjVQa1PpcFO-4dFb2kI2hW7zMidZc-YuENvrPSBYZpI=

  Bortset fra musiken, er intet af det iscenesat, begge videoer fokuserer på en almindelig spilgang.

  Du kan også prøve at dømme ved at skimme regelsystemetvigennem:
  http://www.nordlenet.dk/dokumenter/grundregl.pdf

  http://www.nordlenet.dk/dokumenter/skills.pdf

 • Jeg har kigget den første video og skimmet regelsystemerne.

  Begge dele giver mig ikke særlig meget indtryk af hvordan rollespillet er til kampagnen. Er folk seriøse eller bongede? Er der mange grupperinger med folk der tør sætte hårdt mod hårdt og give den gas? Den bedste indikator i det materiale du viser er, at der ser ud til at være mange lidt ældre spillere – men afhængig af hvordan de deltager, kan det jo også være det er deres “afslapningsspil” hvor de ikke er så seriøse og bare laver fjollede ting.

  Jeg kunne godt forestille mig, at Hareskoven var bedre, end så mange andre steder – men jeg tror ikke det helt er det, jeg søger. Kampagner bliver meget let lidt mindre seriøse fordi man jo altid kan komme tilbage som en ny rolle og der er ikke den samme følelse af afslutning som et scenarie har, og derfor behøver man ikke være så seriøs omkring det – sådan har jeg det i al fald selv. Mit spil til Sidste Søndag adskiller sig markant fra f.eks. spil til et sommerscenarie.

 • Christian Gjelstrup skriver:

  Der skulle meget gerne være mange ældre spillere, da Hareskoven jo er en voksen-kampagne med aldersgrænse på 15 år 😉 Det er derfor jeg spørger om Hareskoven kunne være en løsning.

  Men mht. om folk er seriøse eller bongede, så er de fleste af holdene seriøse, men der findes også et par hold som er mindre seriøse, det afhænger meget af hvilket hold man spiller på. Det er svært at vise om folk er seriøse eller bongede på videoer (især når man ikke hører hvad de siger for musikken), da ville kræve at videoerne var meget lange, men syntes du ikke at de ser seriøse ud på den video jeg har linket til øverst?

  Og er det ikke også en brugbar indikator at man kan se der er høj kostume- og grej standard i Hareskoven? Jeg ved godt at du under “Grej er ikke godt rollespil” har skrevet at “der findes mennesker med alt for meget lækkert grej som ikke kan spille andet end dem selv i lækkert grej”, men du har også skrevet at “Det er naturligvis nærliggende at se hvor misforståelsen stammer fra. Hvis folk er villige til at bruge tusindevis af kroner (og timer!) på grej må de også være rimeligt dedikerede og sandsynligvis også erfarne – og kan derfor sikkert løfte selv en svær rolle. I mange tilfælde er det også sandt (…)”.

 • Hareskoven er jo så netop ikke en løsning fordi jeg ikke ville tage til sjælland for at spille.

  Jeg har vitterligt ingen mulighed for at vurdere spillet generelt ud fra en video. Det er jo udvalgte klip så det siger mig ikke noget.

  Hvis jeg boede på sjælland kan det godt være det var velegnet. Det har jeg som sagt ikke noget grundlag for at vurdere. Men eftersom jeg ikke gør er det lidt en akademisk pointe – der er simpelthen for langt til at det kan blive relevant.

 • Christian Gjelstrup skriver:

  Nu her i dag har jeg vist Migal rundt i Hareskoven, så nu kan du prøve at spørge ham om hans vurdering næste gang i mødes (i kender jo hinanden så godt, at jeg antager i har sammemåde at vurdere på).

 • Det lyder spændende, det vil jeg høre næste gang vi mødes.

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier