Bunkere…

Hvis der er en location der er stolte traditioner omkring – udover Den Mørke Skov – så er det vel bunkeren. Der har været afholdt en del scenarier i bunkere gennem tiden –   selvom jeg kun kan ihukomme et enkelt jeg selv har deltaget i. Jeg er nok også mere til fantasy generelt betragtet.

Alligevel er det ikke uden interesse at jeg nu læser at Regan Vest bliver åbnet som museum. Regan vest er en af de største danske bunkere – hvis ikke den største (jeg må indrømme min viden om bunkerkomplekser i Danmark ikke er komplet). 50 meter under jorden, 2 kilometer gange, 5000 m2 totalt areal. Det er da nogle imponerende tal.

Jeg ved ikke lige hvilket scenarie man skulle holde der. Jeg ved heller ikke hvem der skulle holde det. Men et eller andet sted er der noget i mig der siger, at det er oplagt at bruge den.

Det skal åbnes som museum. Det er spritnyt. Der kommer sikkert en direktør der skal kæmpe for at markere sit museum som noget særligt så politikerne bliver bekræftet i, at det var det rigtige at åbne stedet som museum. Hvis man tidligt i processen kontakter museet, fortæller dem hvor fantastisk et medie rollespil er og hvor meget det appelerer til de unge (det er sikkert hot på et kold-krigsmuseum – pun intended) og er ihærdig med et holde kontakten og presse på tror jeg der var grundlag for at lave en masse rollespil der. Man kan måske komme til at hænge i, at det skal være kold-krigs-inspireret, men man kan sagtens give nogle af de samme følelser – afmagt, dommedag, truslen om total ødelæggelse – i en anden setting og med lidt sprogligt trylleri kan man vel sælge det til en museumsdirektør.

Så hermed er opfordringen givet videre – der skal der være noget rollespil i Regan Vest. Jeg lover jeg kommer, hvis du laver det.

5 kommentarer til Bunkere…

 • thomas aagaard skriver:

  Det var også noget jeg tænkte på ret hurtigt efter at jeg havde læst bogen om stedet.
  (det det tidspunkt var bunkeren reelt stadigt hemmelig og det var usikkert hvad man ville gøre med den på sigt)

  Og ja, det ligger jo lige til højrebenet. Skaf adgang til de “scenarier” som har været udgangspunktet for nogle af alle de øvelser der har været holdt igennem årene, og man jo allerede beskrivelse af roller(funktioner) baggrund osv. Og det burde være noget de ville være interesseret i.

 • thomas aagaard skriver:

  Dronningen var iøvrigt den eneste som fik en almindelig seng for sig selv.
  Alle andre havde køjesenge de skulde dele. (ink. statsministeren)

  En af de ting der tidligere har afsløret at der er noget specielt på adressen, er at den villa der ligger på stedet har septiktank, som er mange gange større end hvad der er passende for en almindelig villa… og så at der skilte med “højspænding” på garagen. Den indeholder en generator til at drive hele stedet i fredstid. (i krigstid bruges generatorer som er i selve bunkeren)

 • Christian Gjelstrup skriver:

  Jeg ved godt hvilket scenarie man skulle holde der: “Under danmark er jeg født 2” i 2014!

  http://www.underdanmark.dk/site/omudk.asp

  @Thomas: Sjovt at der står at dronningen skulle være der i krigstid, for udenfor Hellebæk (i Nordsjælland) er der nemlig også et stort underjordisk anlæg (som stadig er indhegnet militært område) som også skal være dronningens tilholdsted i krigstid.

 • Det var i al fald et oplagt scenarie at afholde der – det må jo være nærmest den perfekte kulisse :-).

 • thomas aagaard skriver:

  Christian, det er fordi man har haft mere end et anlæg.
  Bogen om bunkeren omtaler også de par andre man har/har haft.
  Bla. den i du omtaler og en meget lille en under christiansborg.

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier