Over 2 år og 200 indlæg…

Jeg har læst en del “periodicals” på nettet i forskellig form; primært webcomics, men også nogle blogge (sidstnævne mest efter jeg selv begyndte at blogge). Jeg har i dem altid været lidt allergisk overfor og træt af når forfatteren i stedet for at poste reelt indhold en dag, lavede en fejring af en eller anden arbitrær milepæle i hans arbejde. Særligt når det stadig var relativt “ungt”; “Wow, indlæg nummer 10!” eller “Nu har jeg skrevet denne tegneserie i over en måned og mit liv er radikalt forandret!”.

Derfor er det også generelt noget jeg har forsøgt at undgå her på bloggen, fordi mit ræsonnement er, at den gennemsnitlige læser (lad os sige det er dig) nok ikke kigger her forbi for at læse mine navlebeskuende iagttagelser af hvor længe og hvor meget jeg har råbt ud på nettet om min fjollede hobby.

Men nu har jeg alligevel lidt information om bloggen jeg ville af med, og da det tilfældigvis faldt sammen med indlæg nummer 200, kan jeg ikke lade være med at pointere det. Det lyder egentlig ikke af særlig meget, men når jeg tager i betragtning at et indlæg tager et sted mellem 1 og 5 timer at skrive så svarer det alligevel i runde tal til 600 timers arbejde. Det er da også en pæn slat. Heck, jeg kunne have lavet et liverollespilsscenarie i stedet for. Jeg kan ikke helt ryste tanken om, at jeg i stedet kunne have lavet et scenarie. Jeg tror måske bloggen generelt skaber mere værdi – særligt fordi der, dengang jeg begyndte, ikke rigtig var nogen i Danmark der bloggede jævnligt om liverollespil, men stadigvæk. Scenarier er jo det man måler ting på i liverollespilsmiljøet.

Nå, nok navlebeskuelse for nu.

Jeg er en smule overrasket over manglen på kommentarer til julekalenderen, men på den anden side er udstyr måske ikke noget man kommenterer så voldsomt på. Det er for det meste anekdoter, og det er nok de færreste – medmindre de har været involveret i disse anekdoter – der har så meget at sige til dem. Under alle omstændigheder har jeg allerede nu bygget en liste over 24 yderligere stykker udstyr der kunne være interessante til næste år. Så hvis folk synes om denne julekalender, vil jeg sigte efter at lave noget lignende til næste år igen. En eller anden form for tilkendegivelse af interesse eller mangel derpå kan være udslagsgivende for om jeg vil satse på det igen næste år (om det passer ind i Virkeligheden) eller forsøge med mere normale indlæg.

I al fald har julekalenderen både købt mig lidt tid (indlæggene tog generelt kortere tid at skrive end mine sædvanlige indlæg) og givet mig lidt blod på tanden, så der ligger allerede en flok indlæg i bufferen og jeg håber, at jeg på trods af at travlt rejseskema efter nytår, kan finde tid til at holde jævnlige indlæg. Jeg satser i første omgang på et indlæg hver 3. dag, og så ser vi hvad der sker i de kommende uger.

5 kommentarer til Over 2 år og 200 indlæg…

 • Bo Karlsen skriver:

  Siden det er sådan et “her er jeg nået til” indlæg, så har jeg altid ment at er man som jævnligt læser bør man også i disse slags indlæg kommenter hvad man synes og blokken, da det er med til og forklar ejerne hvorfor man gider læse den.

  Jeg er ikke fan af din julekalender da den som du selv nævner består af udstyr som for det meste bare kan kommenteres med nøøøøøøjjjjj hvor er det flot…
  Jeg er langt mere til og læse om dine “tanker” om hvad du mener kan prøves og gøres anderledes i live, eller hvor rollespil er på vej hen eller hjælpe midler til og lave rollespil.
  For mig er en “blog” et sted man kan følge med hvis man ved en person har noget fornuftigt og sige ude at man skal læse for mange tåbelig forum kommentar, for på en blok er det nemlig tit “de folk der bare vil skrive 2 oplæg på forum xx om dagen” der ikke læser med og så bliver debatten i kommentar meget mere spænde, fornuftige blokke med teori har det også med og samle flere folk der synes at teori er spænde op og så kan man faktisk udvikle nye måder og gøre tingene på.
  Det er måske lidt meget og mene at “blokke” kan gøre men jeg faktisk ikke det er en overdrivelse, specielt inden for IT sker der rigtig meget udvikling af nye teorier igennem blog sider, så jeg ser det også som noget der kan ske hvis det ikke allerede gør for rollespil.

  Tak for blokken på godt og ondt.

 • Martin Horn Pedersen skriver:

  Jeg kunne godt lide julekalenderen, var hyggeligt at se på ting du har samlede sammen, gav minder til da jeg var ung og spillede fantasy ude i den mørke skov 😉 men ja ikke noget man havde det stor at sige til. Men tror ikke du skal være bange for at folk ikke har læst med.

  Men ser frem til mere normalt liv her i det nye år.. men drog reglen om et indlæg hver 3 dage, skriv når du har noget interessant at skrive

 • Bo – Det er noteret :-).

  Martin – Jeg er glad for du kunne lide det.
  Min regel omkring hver 3. dag er ikke fordi jeg vil presse noget ud der ikke er der – jeg har masser på hjerte – men fordi jeg vil presse mig selv til at skrive de ting der er. Hvis jeg ikke sætter nogle krav til mig selv så får jeg det ikke færdiggjort. Som læser sætter jeg også selv pris på folk der skriver regulært, så derfor tror jeg også det har værdi for læserne. Men først og fremmest er det for min egen skyld.

 • parbaek skriver:

  Jeg kunne godt lide din julekalender – specielt sætter jeg pris på de links til steder/butikker du har købt stumperne henne. Der er nogen ting jeg har tænkt på at købe ud fra dine links…

 • pierresigvardsen skriver:

  Jeg synes at din julekalender var spændende læsning. Men ja, det var lidt svært at komme med ret mange kommentarer.

  Lav den endelig igen!!

  Pierre Husted
  (logget inde med underligt facebook-login, så jeg vist kommer til at hedde pierresigvardsen)

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier