Login med Facebook mm…

Jeg kan godt lide kommentarer. Jeg kan godt forstå at det er lidt træls at skulle have en separat brugerprofil alle mulige og umulige steder. Så nu kiggede jeg mig lidt om og fandt et fint plugin der tillader automatisk login fra diverse andre tjenester.

Det betyder at du nu kan logge ind med Facebook, Google, WordPress og et par andre… hvis du allerede har en brugerprofil med samme email, burde du forbinde til den, ellers laver den en ny brugerprofil til dig. Så nu er der en undskyldning mindre for ikke højtlydt at proklamere hvor dum du synes jeg er at høre (øhm… læse) på…

12 kommentarer til Login med Facebook mm…

 • thomas aagaard skriver:

  Og noget i den stil er jo det Allan og jeg har tænkt på.
  Så det er vel ikke så svært igen???

 • Det var jo også det jeg sagde – fælles login er let til f.eks. wordpress. Det er sikkert også let til et forum (phpbb). Problemet kommer med link til tilmelding, for jeg tvivler på der findes en tilmeldingsapplikation (Rollebasen, Tilmeldher, Billetto, whatever) som allerede har lavet en integration til Facebook.

  Bemærk – jeg har ikke kodet en linie for det her. Jeg har fundet en applikation nogle andre har kodet der let kan plugges ind i WordPress. Men jeg tvivler på der er nogle der har lavet et facebook plugin til rollebasen, f.eks.

 • uffejensen skriver:

  Det er et super tiltag

 • pierresigvardsen skriver:

  Det ser da spændende ud. 🙂

  Vil ikke afvise at jeg kunne lave det på tilmeldher.dk – jeg vil da kigge lidt på det…

 • Som I kan se på jeres navne er den ikke helt perfekt til at give jer gode brugernavne… men dem kan I ændre hvis I ønsker.

 • Jeg lavede det både til fastaval og viking-con tilmeldingen, men det blev aldrig enabled da det, trods alt, har den manglende defekt at man rigtig nok har et brugernavn til rådighed – men alt andet skal stort set stadig udfyldes.

  Det interessante kommer når størstedelen melder sig på via facebook, så får man mulighed for at registrere hvem af deres venneder der også er med på scenariet.

 • Well, hvis fastaval / viking con tilmeldingen kom ud i en form hvor de kunne tilpasses til og bruges til andre arrangementer uden teknisk viden så ville det jo begynde at ligne noget.

  Min drøm er dog stadig et system der er hjemmeside, (godt!) forum og tilmelding tæt integreret således man kun har en bruger og al administration foregår derigennem – f.eks. at grupper i scenariet kan svare til brugergrupper på forum og hjemmesiden således at man har adgang til bestemte fora eller ligefrem mulighed for at vedligeholde og/eller oprettet bestemt information på hjemmesiden afhængig af hvilken gruppe man deltager i, i spillet.

 • Claus Raasted skriver:

  Det er for fedt. 😉

 • Claus Raasted skriver:

  Kan du også gøre det til min blog? (så kan det være jeg kommer igang med at skrive igen) 😉

 • Plugin’et hedder Social Connect og det er uhyre simpelt at installere og sætte op. Jeg tror faktisk godt du med dine IT-kompetencer kan magte det uden at få sved på panden…

 • thomas aagaard skriver:

  Nu er jeg ingen ekspert på den slags, men er det mest kompliceret faktisk ikke forumet? (i forhold til hjemmesiden og tilmelding)

  Nu er det phpBB som jeg har erfaring med at administrere.
  Så kunne det være vejen frem at bruge phpBB som grundstammen?

  Jeg kan huske at TRoAs galleri på et tidspunkt delte brugerdatabase med forumet. (men det virkede aldrig ret godt)

  —–

  Mit konkrete mål pt. er at få en større %del af spillerne til et scenarie, til at kommunikere med hinanden. Og metoden er at gøre det lettere for dem.
  At få folk til at oprette sig som brugere på scenariets forumet og bruge det er for svært.
  Derfor har min tanke været at folk skal kunne bruge deres Facebook profil til forumet og alle PM sendes via facebook.
  (eller hvis det er for svært, at folk kan få en besked i facebook når der er en forum PM til dem)

 • Well, hvis der findes et plugin til forum er det let. Jeg har kigget lidt (ukoncentreret) men ikke fundet noget der gjorde som vi ville have det. Så det afhænger helt og holdent af hvilke plugins der findes og kvaliteten af dem, noget som jeg ikke kan svare dig på lige nu.

  Hvis man kigger på de tre; hjemmesidekobling til facebook – ikke noget problem (afhængig af hvad man vil have den skal indeholde). Forumkobling til facebook – afhænger af mods/plugins der findes, har ikke noget overblik over markedet. Tilmelding kobling til facebook – jeg tvivler på der findes noget i skrivende stund til nogle af de relevante systemer.

  Derfor tror jeg tilmelding er det mest krævende. Men afhængig af dine behov er det ikke sikkert det er så krævende igen.

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver
Kategorier