Regler

Tanker om regler og deres funktion og plads i liverollespil.

IDMS regeldogmer…

Hvad er gode regler, og hvad er dårlige regler? Selvom folk er hurtige til at dømme regler som værende dårlige (sjældent hører man regler få ros), så er det svært at gennemskue de kriterier de vurderer regler efter. Selv har jeg mange holdninger om regler, og har derfor naturligvis også tygget på hvad det er der gør at jeg kan lide eller ikke lide et sæt regler. Det har jeg her efter bedste evne forsøgt at samle i et sæt dogmeregler omkring regler. For sådan at have noget mundret at kalde dem betegnes de herfra IDMS (I Den Mørke Skov) regeldogmerne.

Læs resten

Udvikling af evner…

Jeg har mange meninger omkring regler til liverollespil. Jeg er ikke fortaler for at “ingen regler” eller ren “Kan-man-så-kan-man” er de eneste svar men jeg har nogle klare præferencer for regeltyper og for leden fik jeg gransket mine holdninger så meget, at jeg tror jeg er i stand til på fornuftig vis at præsentere en argumentation for hvorfor jeg gerne så lidt færre og mindre effektfulde regler og evne-systemer til de fleste scenarier. Eller snarere; man skal omhyggeligt matche sit regelsystem op mod den historie man gerne vil fortælle.

Læs resten

Simple regler…

Regler har gennemgået en vis udvikling i liverollespil. Vores udgangspunkt for liverollespil var – i al fald i Danmark – bordrollespil og derfor var de første regler (såvidt jeg er orienteret) inspireret deraf. Man ser stadig spor af det rundt omkring og tydeligst i fantasykampagnen – og typisk i form af spiltekniske regler.

Læs resten

Firkantede regler…

Det tager vel næppe meget diskussion at blive enige om, at regler i sig ikke er vigtige bare fordi de er regler, men de er vigtige i kraft af, at de er med til at forme spillet i en bestemt retning og sikre en fælles ramme at lege indenfor. Regler er et redskab til at nå et mål, de er ikke et mål i sig selv.

Til rigtig mange liverollespilsscenarier er regler alligevel en meget firkantet størrelse, og man føler nogle gange at man følger reglerne snarere end tanken bag ved, fordi det får man at vide man skal. Hvorfor skal det være så firkantet?

Læs resten

Regler revideret…

Det jeg skriver i denne blog er ikke den Endegyldige Sandhed. I bedste tilfælde repræsenterer den den sandhed som jeg – i skrivningstidspunktet – finder er det tætteste jeg endnu er nået på den Endegyldige Sandhed om emnet. Det betyder, at nogle gange går jeg lidt tilbage og kigger på et emner jeg har skrevet om, og revurderer det jeg skrev tidligere. Det her er en af de situationer.

Det jeg gerne vil angribe denne gang er min opdeling er regler i tre kategorier som kan læses her.

Læs resten

Abonner på blog via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

Arkiver

Kategorier